Γιάννης Δημητράκης «Μια χαραμάδα στο σκοτάδι»

Τίτλος: Μια χαραμάδα στο σκοτάδι
Συγγραφέας: Γιάννης Δημητράκης
Εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 104
ISBN: 978-960-398-465-8

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου αυτή η συλλογή τεσσάρων πρωτότυπων ιστοριών μυστηρίου και τρόμου, διαφορετικού ύφους, από έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.
Η πρώτη και μεγαλύτερη (από την οποία μάλλον έχει επηρεαστεί και ο τίτλος του βιβλίου) αφορά μία ενδιαφέρουσα ιστορία απαγωγής ενώ η εξέλιξη και πλοκή των χαρακτήρων είναι συναρπαστική.
Η δεύτερη – που κατ’ εξαίρεση εκτυλίσσεται εκτός Ελλάδος - υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορεί να συνδυαστεί με τα άγρια ένστικτα που ο άνθρωπος κρατάει κρυφά.
Οι άλλες δύο είναι πιο μεταφυσικού χαρακτήρα και εξίσου ενδιαφέρουσες και ευανάγνωστες.
Προτείνω το βιβλίο αυτό. Διαβάζεται πολύ εύκολα, σέβεται την ελληνική γλώσσα και απ’ όλο αυτό το μυστήριο και το μεταφυσικό βγαίνουν διδάγματα ζωής.

Ένα απόσπασμα από την τέταρτη και μικρότερη ιστορία:
"Οι λίμνες μου ασκούν ένα δέος. Θαρρείς πως έχεις μια θάλασσα στα χέρια σου ή έναν μικρόκοσμο όπου τα στοιχεία της ξηράς και του νερού συνυπάρχουν αρμονικά.
Είχα πολλά χρόνια να επισκεφτώ τα μέρη εκείνα και τα συναισθήματά μου ήταν ένα περίεργο κράμα. Ωστόσο, αποφάσισα πως ήταν πια ο καιρός να ξαναδώσω το παρόν, να ξαναδώ τοπία, συγγενείς και φίλους εκείνων των χρόνων. Φαντάστηκα τον εαυτό μου να κολυμπάει στη λίμνη εκείνη όπως τότε.
Βρέθηκα εκεί στα μέσα Μαρτίου. Στο χωριό των παιδικών μου χρόνων, στις όχθες της λίμνης."

Last edited by a moderator: