Γραφικός χαρακτήρας και… ο τρόπος που σχεδιάζουμε γενικότερα

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
άλλωστε το Ζ δεν είναι 2, είναι ζήτα! :ρ
κι έπειτα το 6 και το 9, καθώς είναι το ίδιο σχέδιο, απλά ανάποδα, θα πρέπει σαφώς να έχουν τον ίδιο αριθμό γωνιων. Και βέβαια το 1, ακριβώς σαν το 0, δεν έχει καμιά γωνία (σκράπας στην γεωμετρία αυτός που σκαρφίστηκε την "θεωρία"! :))) )

πολύ ενδιαφέρον νημάτιο, το διάβασα από την αρχή! Όσον αφορά τον γραφικό χαρακτήρα και το τι έχει να πει για τον καθένα, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να σημαίνει το οτι ο δικός μου αλλάζει συνεχώς ακόμα και μέσα στην ίδια λέξη-ελπίζω όχι το ότι είμαι ανισόρροπη πάντως-.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Είναι λογικό μέσα στα χρόνια να αλλάζει ο γραφικός χαρακτήρας. Ενίοτε βλέπουμε κάπου ένα γράμμα, μας αρέσει και το κλέβουμε. Και από στιγμή σε στιγμή η γραφή μας αλλάζει. Τα προσεκτικά μου γράμματα και τα βιαστικά μου (όταν π.χ. μέσα στην νύχτα σημειώνω βιαστικά ένα όνειρο) είναι δυο διαφορετικές γραφές.

Τί ακριβώς εννοείς πως αλλάζει ο γραφικός σου χαρακτήρας μέσα στην ίδια την λέξη; πως σημειώνεις διαφορετικά το ίδιο γράμμα; αυτό δεν είναι πραγματικά αλλαγή γραφικού χαρακτήρα. Ενίοτε έχουμε δύο τρόπους να σημειώνουμε το ίδιο γράμμα.

ναι, έχεις δίκιο δεν αλλάζει πραγματικά. Απλώς έχω δύο η και τρεις τρόπους για να σημειώνω το κάθε γράμμα, και μπορεί πχ στη λέξη "μπανάνα" τα τρια "α" να είναι σημειωμένα με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Επίσης η φορά των γραμμάτων μου αλλάζει μια είναι ίσια, μια είναι στα αριστερά μια στα δεξιά. Γενικά, δεν μπορώ να πω οτί ο γραφικός μου χαρακτήρας είναι ιδιαίτερα τακτικός και εμφανίσιμος πράγμα που κάπως με στεναχωρεί.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
είναι καλό να έχεις έναν στρωτό γραφικό χαρακτήρα όμως το πιο σημαντικό θα είναι πάντα το περιεχόμενο! με διαφορά!! :) καλύτερα να επικεντρωνόμαστε εκεί.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Παντα η γραφη με δυσκολευε, εν μερει επειδη εκανα χαλια γραμματα και με κουραζε. Τελικα κατεληξα να γραφω μονο κεφαλαια, εν μερει λογω των κομικς.

Σημερα, πολυ σπανια πλεον γραφω στο χαρτι, καλως η κακως

(εγω δεν το θεωρω κακο)

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
να ρωτησω και κατι που παντα αναρωτιομουν : γιατι οι γιατροι (ολοι ομως) γραφουν... τοσο ακαταλαβιστικα;

Ειχα ακουσει καποτε μια αποψη, πως το κανουν συνωμοτικα, για να δημιουργουν πρωτα εναν αερα μυστηριου, και επειτα να ειναι κατανοητα τα γραμματα τους, μονο στον κυκλο τους (φαρκακεια-ιατρεια)

Μικρη βεβαια, πιστευα, πως επειδη εγραψαν παααρα πολυ στην ζωη τους, καποια στιγμη ο γραφικος τους χαρακτηρας αλλοιωθηκε

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εγω εχω ακουσει την εκφραση "Μονο φαρμακοποιος μπορει να διαβασει τα γραμματα σου" (ναι σε μενα απευθυνοταν :)))))

Δεν ξερω αν υπαρχει εξηγηση σε τετοια πραγματα. Πως μπορεις να εξηγησεις γιατί οι κωμωτές και οι στυλίστες """"συνήθως"""" υποτίθεται οτι ειναι ομοφυλόφιλοι; Ή οτι οι νταλικιέριδες """"συνήθως"""" έχουν μουστάκι; (έμφαση στα εισαγωγικά)

(ασχετο)
Μικρος ειχα παρατηρησει οτι σχεδον ολοι οι γιατροι και φαρμακποιοι που ηξερα εχουν μια χαρακτηρηστικη χροια στη φωνη τους.

Last edited:
Λορένα, μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι η θεωρία της συνωμοσίας δεν ισχύει. Και επισης μπορώ να πω ότι για ένα μεγάλο ποσοστο γιατρών, ο γραφικός χαρακτήρας που βλέπεις στις συνταγές είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που θα συναντήσεις σε μία λ.χ. ερωτική επιστολή! Μάλλον ισχύει αυτό που πίστευες μικρή αν προσθέσουμε και την ταχύτητα με την οποία πρέπει να γραφτούν όλα αυτά. Μάλιστα αξίζει να κάνεις μία παράθεση των γραμμάτων της πρώτη και της τελευταίας συνταγής της ημέρας, καθώς και στη γραφή ενός πολυχρησιμοποιούμενου και ενός νέου φαρμάκου Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πού θα συναντήσεις πιο ευανάγνωστη γραφή. :)))) Ελπίζω πάντως σύντομα οι ιατρικές συνταγές να γράφονται σε υπολογιστή!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
εγώ πιστεύω πως υπάρχει στην σπουδή τους μάθημα επιλογής, πώς να γράφουν ακαταλαβίστικα. :))))

Μικρος ειχα παρατηρησει οτι σχεδον ολοι οι γιατροι και φαρμακποιοι που ηξερα εχουν μια χαρακτηρηστικη χροια στη φωνη τους.
Επειδή όλοι μα όλοι οι γιατροί που είχα την ατυχία να δώ, για κάποιο λόγο μέχρι τώρα, καπνίζουν, έχω παρατηρήσει και εγώ μια ιδιαιερότητα στη φωνή τους:χαχα:
Δάσκαλε που δίδασκες...
Λέτε επίσης οι φυσικοχημικομαθηματικοί (φιου, ανάσα) να έχουν ειδικό μάθημα επιλογής για το πως να τρομοκρατούν τον κόσμο;

οι οδοντιατροι ειναι οι χειροτεροι! εχουμε εναν φονια στη γειτονια! :μπρ: ο οποιος μαλιστα εχει τικ και καθε φορα που σου σκαλιζει τα δοντια σιγοτραγουδαει.. ! :μπρ: :μπρ: :πανικός:

(εξαιρουνται οι οδοντιατροι της λεσχης!:ρ )

οι οδοντιατροι ειναι οι χειροτεροι! εχουμε εναν φονια στη γειτονια! :μπρ: ο οποιος μαλιστα εχει τικ και καθε φορα που σου σκαλιζει τα δοντια σιγοτραγουδαει.. ! :μπρ: :μπρ: :πανικός:

(εξαιρουνται οι οδοντιατροι της λεσχης!:ρ )
Α! Εγώ πάντα είχα συμπάθεια στους οδοντιάτρους, μη μου τους θίγεις...!

Α! Εγώ πάντα είχα συμπάθεια στους οδοντιάτρους, μη μου τους θίγεις...!
συμπαθεια;;;;!;;!:ααργκ: μα γιατι;; χεχεχε! δεν μπορω και ειδικα οταν προκειται για θεματα στοματικης κοιλοτητας και δοντιων, τρεμω! :( :( :λυγμ:

Πρόσφατα έλαβα ένα μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που αναφερόταν στο λόγο που όλοι οι αραβικοί αριθμοί έχουν τη μορφή που ξέρουμε. Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και σχετικά ικανοποιητικό ως εξήγηση, το μεταφέρω όμως με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω ψάξει τις πηγές του.
Ανέφερε ότι ο κάθε αριθμός δείχνει τον αντίστοιχο αριθμό γωνιών. Έτσι το 1, χωρίς τη γραμμούλα στη βάση του, έχει μία γωνία, το 2, το οποίο όμως έδειχνε σαν Ζ, έχει δύο γωνίες κ.ο.κ. Το 7 το έδειχνε με γραμμούλα στη μέση και στη βάση του, οπότε έτσι αριθμούσε επτά γωνίες. Το 0, ως κύκλος, έχει μηδέν γωνίες. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω γι' αυτό, πολύ θα ήθελα να το μάθω.
Το έχω διαβάσει και εγώ αυτό. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.

Τι κρίμα που ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω καλά γράμματα!!!
Τι κρίμα που ποτέ δεν μπόρεσα να τραβήξω μια ευθεία γραμμή!!! (ούτε στο τετράδιο ούτε στη ζωή μου!!!)

(το παράπονο του ποιητή είναι αλληγορικό)

Τι κρίμα που ποτέ δεν μπόρεσα να τραβήξω μια ευθεία γραμμή!!! (ούτε στο τετράδιο ούτε στη ζωή μου!!!)
Εγω παλι για να τραβηξω ευθεια γραμμη στο τετραδιο (για τη ζωη μαλλον χρειαζομαι μοιρογνωμονιο! ναι μοιρογνωμονιο μην απορεις!) χρειαζεται να το στριψω 90 μοιρες!

χοχο και παλι χο.

Εδώ μέσα πάντως όλοι κάνουμε τα ίδια γράμματα. Το χρώμα μπορεί να διαφέρει…
Για την επιλογή του χρώματος τι λένε οι ιδικοί;

Last edited:
:μουάχαχα::μουάχαχα: Οκ Πιούζυ θα συμφωνήσω για τους οδοντίατρους διότι απο μικρή πηγαίνω σε Ορθοντικό ο οποίος με τρομοκρατεί αφάνταστα!!Κάθε φορά που πηγαίνω στο ιατρείο μου λέει<<τι κάνεις Ιωάννα θα βγαλουμε 2-3 δοντάκια σήμερα ε?>>Αλλά ότι και να λέει του αντιμιλάω πάντα και με απειλέι πως θα μου κόψει την γλώσσα!:πανικός: