Δακτυλογραφήσεις

Αποφάσισα, μιας και δεν έχω κάτι σταθερό αυτό το διάστημα, να ασχοληθώ με τις δακτυλογραφήσεις κειμένων.
Μια κυρία, λοιπόν, μού πρότεινε να αναλάβω να τις γράψω γύρω στις 250 σελίδες Α3. Έως εδώ καλά. Το θέμα είναι πως τις θέλει σε πολυτονικό και σημειωτέον δεν γνωρίζω να γράφω (τουλάχιστον όχι με ευχέρεια) και επιπλέον δεν είναι το κείμενο και ό,τι πιο ευανάγνωστο. Επίσης να αναφέρω πως μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να γράψω τόσες πολλές σελίδες, που υποθέτω θα παίζει κι αυτό το ρόλο του. Το μόνο καλό είναι πως τη δουλειά δεν τη βιάζεται (αν στο μεσοδιάστημα δεν έχει βρει και κανέναν άλλον βέβαια για να το αναλάβει).
Έχει κανείς σας ασχοληθεί με τις δακτυλογραφήσεις; Πόσο θα χρεώνατε εσείς την κάθε σελίδα; Προσπάθησα να πάρω πληροφορίες από το διαδίκτυο αλλά νιώθω πως πιο πολύ με μπέρδεψαν παρά με βοήθησαν..
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτή στα παραδίδει στο πολυτονικό;

Όπως και να 'χει, αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται "πολυτονιστής" όπου εσύ γράφεις το κείμενο κι έπειτα το περνάει ο πολυτονιστής και βάζει τους τόνους. Το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ελάχιστοι άνθρωποι που απέμειναν να επιμένουν στο πολυτονικό διότι, βέβαια, ποιος μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη ένα τόσο δύστροπο και δίχως φωνητική αξία σύστημα;

Απλά στο τέλος θα πρέπει να περάσεις με το μάτι και να διορθώσεις μερικά πραγματάκια που δεν τα πιάνει ο πολυτονιστής (όπως το που με τόνο ή περισπωμένη κτλ.) Συνηθως από τέτοιες λεπτομέρειες προδίδονται τα κείμενα των πολυτονιστών οι οποίοι συχνά υπερασπίζονται το δύστροπο σύστημα δίχως να είναι σε θέση οι ίδιοι να κάνουν αυτές τις απλές διακρίσεις.

Κάνε μια έρευνα, λοιπόν, σχετικά με το πρόγραμμα.
 
Στο πολυτονικό το παραδίδει, ναι.
Είδα πολλοί να το αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά δεν το έχω βρει πουθενά ελεύθερο ή δεν ισχύει. Προφανώς μόνο επί πληρωμεί θα μπορούσα να το βρω πλέον. Η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ.
 
Top