Δανειστική βιβλιοθήκη

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Τι γνώμη έχετε για τις δανειστικές βιβλιοθήκες της περιοχής σας;

Είναι καλά οργανωμένες, έχουν πλούσιο υλικό και καλές εγκαταστάσεις;

Αγοράζουν συχνά καινούργια βιβλία;

Και.. τέλος, πόσο συχνά τις επισκέπτεστε;

Η βιβλιοθήκη της πόλης μου (Η δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων), οφείλω να ομολογήσω πως πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες της χώρας μας.

Στεγασμένη στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικάλων ή Τρικκαίων (ΠΟΔΤ), εκτός από τα βιβλία που υπάρχουν εκεί για να δανειστείς, έχει γωνιά με υπολογιστές, σαλόνι (τραπεζάκι με καναπέδες) με εφημερίδες και περιοδικά, όπου μπορείς άνετα να καθίσεις και να διαβάσεις, και ξεχωριστό παιδικό τμήμα, διακοσμημένο με παιχνίδια, μαξιλάρια, χαλιά (όλα πολύχρωμα), και παιδικά ξύλινα και χρωματιστά ράφια που βρίσκονται τα βιβλία, ειδικά για παιδάκια.

Ο πάνω όροφος είναι το αναγνωστήριο, έχει ράφια με μια μεγάλη συλλογή από εγκυκλοπαίδειες λεξικά, και διάφορα λευκώματα, όπως πχ μουσεία του κόσμου και φωτογραφίες με το τι περιέχει το καθένα κτλ. Υπάρχει επίσης ξεχωριστό ξενόγλωσσο τμήμα, με λεξικά και βιβλία από όλες σχεδόν τις γλώσσες, και με ιδιαίτερη έμφαση στους γειτονικούς μας λαούς (αλβανικά, βουλγαρικά κτλ)

Είναι όλα πολύ όμορφα. Το κτίριο είναι καινούργιο, ωραία διακοσμημένο, και πολύ καλά φωτισμένο, αγοράζουν συνέχεια καινούργια βιβλία (και υπάρχει και ειδικό ράφι που τα βάζουν αρχικά για να ξεχωρίζουν), το προσωπικό φροντίζει πολύ καλά τον χώρο, και είναι όλοι πολύ πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν.

Η βιβλιοθήκη, αποτελεί μια πολύ "ζεστή" γωνιά για την πόλη μας. Καθημερινά, δέχεται ένα πλήθος κόσμου. Από κομψούς κυρίους που έρχονται να διαβάσουν αναπαυτικά τις εφημερίδες τους, κοπέλες και νεαρούς που ψάχνουν για δουλειά ή να διαβάσουν απλώς περιοδικά, άτομα που ψάχνουν στους υπολογιστές για τυχόν βιβλία ή άρθρα (εδω να πω, πως έχει ιδρυθεί, άλλο τμήμα εκτός βιβλιοθήκης, αλλά στο ίδιο κτίριο, όπου έχει αποκλειστικά υπολογιστές κάτι σαν νετ-καφέ, και.. έχουν και καφέ.., για άτομα που θέλουν να ψάξουν γενικά στο νετ), άτομα που έρχονται να διαβάσουν με ησυχία κάτι, παιδιά που ψάχνουν στις εγκυκλοπαίδειες, παιδιά επίσης που έρχονται να διαβάσουν σε κάποιο κενό ώρας από το φροντιστήριο τους, και.. τέλος ένα πλήθος κόσμου που αναζητά εκεί βιβλία για ανάγνωση.

Στα.. μειον που της καταλογίζω ειναι, πως αν και έχει πλούσιο υλικό απο βιβλία και καλύπτει όλα σχεδόν τα θέματα (ψυχολογια, δοκιμια, ποιηση, θεατρο κτλ), εχει ελάχιστα βιβλία ιστορίας άλλων λαών. Για παραδειγμα... ηθελα μεσα στο καλοκαιρι να διαβάσω την ιστορία της Αγγλίας, και δεν μπορεσα να βρώ κανενα σχετικό βιβλίο, έστω κάποιας περιόδου αυτής (μεγάλη απογοητευση), αλλά παρηγορηθηκα στην σκεψη πως ζητουσα κατι εξειδικευμένο, γιατί πρόσεξα, πως ειχε ανάλογα (ελάχιστα όμως) βιβλια, για την ιστορία των βαλκανίων πχ, κτλ

Προσωπικά την επισκέπτομαι αρκετά συχνά, τα μεσημέρια. Λατρεύω την γαληνή που σου προσφέρει. Με το προσωπικό της γνωρίζομαι πολύ καλά (από άλλες συνθήκες), και νιώθω, όποτε πηγαίνω, πως βρίσκομαι σε έναν δικό μου φιλόξενο χώρο.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μα τί όαση είναι αυτή που μας περιγράφεις εδώ πέρα! Τί ιδανική βιβλιοθήκη! Θέλω κι εγώ, τώρα! :)))

Σκέφτομαι πάντως πόσο μας αρέσει να καταστροφολογούμε: "σε τί χαλαιπούς καιρούς ζούμε, και πόσο καλύτερα ήταν πέρσι και ακόμη καλύτερα πρόπερσι" κ.τ.λ. και δεν βλέπουμε τα τόσα όμορφα πράγματα που έφερε ο καιρός και πραγματικά ποιος θα φανταζότανε κάποτε μια τέτοια βιβλιοθήκη;
 
Λορένα.......αυτό που μας περιέγραψες, ίσως είναι από τις λιγοστές βιβλιοθήκες αυτής της όψης και οργάνωσης!! Όσες βιβλιοθήκες έχω επισκεφτεί (πάντα εγχώριες), μάλλον δεν ήταν η εικόνα που περιγράφεις. Νομίζω μας ανέφερες πως θα έπρεπε να ήταν όλες οι βιβλιοθήκες....
Έχω επισκεφτεί αρκετές, αλλά πάντα κάτι δε θα είναι σε σωστή λειτουργία ή πάντα κάτι θα λείπει. Την πιο ωραία βιβλιοθήκη, από άποψη περιβάλλοντος, που έχω επισκεφθεί είναι αυτή στην πόλη της Βέροιας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης "Κοβεντάρειος" είναι όμως, το κάτι άλλο! Δεν είναι σε νέο κτήριο, Λορένα, αλλά περιλαμβάνει πολύτιμους πνευματικούς θησαυροί: πλήθος ελληνικών και οθωμανικών εγγράφων, καθώς και σημαντικά ελληνικά και ξενόγλωσσα έντυπα, βυζαντινά και μεταβυζαντινά χειρόγραφα, τουρκικά φιρμάνια/χάρτες. Το σπουδαιότερο που δεσπόζει στη βιβλιοθήκη είναι η "Χάρτα του Ρήγα Φεραίου" και εκδόσεις του Νεοελληνικού Διαφωτισμού!! Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στη Δυτική Μακεδονία, περάστε και από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης. Αξίζει τον κόπο.
Όσο για τη βιβλιοθήκη που επισκέπτομαι και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, είναι αυτή του Ε.Λ.Ι.Α (Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου) στο κέντρο της Αθήνας. Μου παίρνει περίπου 40 λεπτά να βρεθώ εκεί από το σπίτι μου (Νίκαια), αλλά το περιβάλλον, μου είναι πολύ οικείο, η γνωριμία με το προσωπικό έχει μεγάλη σημασία τελικά, πολύ πρόθυμοι, πολύ εξυπηρετικοί και προπάντων θα βρείτε κατά 99% αυτό που θέλετε. Να σας ενημερώσω επίσης, πως έχει όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από το 1974 και εντεύθεν, κάτι που δεν έχει το αρχείο της Βουλής των Ελλήνων (!!!). Βρίσκεται σε πεζόδρομο, πλησίον της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας, οπότε όλα τριγύρω είναι ήσυχα και αρμονικά! Δεν υπάρχει όχληση από τρίτους! Επίσης θα δείτε να παρελαύνουν όλοι οι Βουλευτές και «διασημότητες» του πνευματικού κόσμου, όπως επίσης θα έχετε μεγάλες πιθανότητες να συναντήσετε και τον Πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κύριο Κώστα Στεφανόπουλο. Βιβλιοφάγος γαρ….
 
Α) Έρχομαι κι εγώ να πιστοποιήσω του λόγου το αληθές, για όσα περιέγραψε η Λορένα. Η βιβλιοθήκη στα Τρίκαλα είναι φιλική, εκσυγχρονισμένη και ελκυστική. Οι κοπέλες εκει (η Μαρία, η Χριστίνα κ.λ.π.) είναι και πρόθυμες και κατατοπιστικές. Αν έπρεπε κάτι να βρω να γκρινιάξω οπωσήποτε, θα ήταν τούτο: Θα προτιμούσα πιό ενημερωμένο το παιδικό τμήμα. Με πρόσφατους τίτλους αλλά και με παλιότερους που αξίζουν. Θέλω να πω οτι πέφτουμε συχνά στην παγίδα των γνωστών συγγραφέων, παραγνωρίζοντας το οτι υπάρχουν καταπληκτικά κείμενα ως μεμονωμένες ιδέες. Δεν ξέρω αν είναι θέμα διαρκούς ενημέρωσης του προσωπικού. Νομίζω οτι και τα κονδύλια παίζουν ρόλο...

Β) Η γνώμη σου για το Ε.Λ.Ι.Α φίλε μου, με διαβάζει απόλυτα. Κάνει πολύ καλή δουλειά και με βοήθησε συχνά, να κάνω και πολύ καλή δουλειά.

Γ) Όμως έχουμε βιβλιοθήκες σαν των Τρικάλων κι άλλες. Παραμένουν άγνωστες γιατί ο τομέας αυτός δεν τυγχάνει προβολής, γενικά. Δεν είναι αυτονόητο οτι ο πολίτης θα σκεφτεί να περάσει από κει. Δεν είναι όλοι οι πολίτες αναγνώστες.

Δ) Εκείνο που βρίσκω εξαιρετικό, είναι που σε ράφια "του πουθενά" ανακαλύπτεις σπανιότατες εκδόσεις κι ενδιαφέροντες τίτλους. Δεν είμαι σίγουρη οτι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των χώρων, γνωρίζουν την αξία κάποιων τόμων. Αν -λέω αν- άνοιγε κάπου μια λίστα όπου θα ανέφεραν όσοι ανακαλύπτουν σημαντικά βιβλία (έστω και κατά την κρίση τους), θα βοηθούσε ορισμένους ερευνητές;
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Παραμυθού.. δεν ηξερα πως γνωριζες την βιβλιοθηκη των Τρικαλων και το προσωπικο της, θα ερχεσαι συχνα μαλλον Τρικαλα.

Αλλά.. χαιρομαι που επιβεβαιωσες τα οσα ειπα, πως η βιβλιοθηκη μας, ειναι πραγματικα μοναδικη.

Να συμπληρωσω πως πολυ συχνα διοργανωνει και εκδληλωσεις για τα μικρα παιδια (κανονικα παρτι δηλ. με μπουφε κτλ) όπου μαζευονται τα παιδακια, καθως και παρουσιασεις νεων βιβλιων με μεγαλη συμμετοχη του κοσμου.
 
Με αυτά που περιγράφεις μοιάζει αρκετά και η βιβλιοθήκη της Κορίνθου.Απλά στεγάζεται σε ένα μόνο όροφο και δε νομίζω οτι δίνει μεγάλη εμφαση στη διακόσμιση του χώρου.Γενικά όμως με καλύπτει αφού το προσωπικό ειναι πολύ εξυπηρετικό και υπάρχει αρκετα μεγάλη ποικιλία βιβλίων.Επιπλέον έχει ένα χώρο οπου μπορεί κανείς να μελετήσει, να χαζέψει κάποιο περιοδικο...Εγώ πηγαίνω τα απογεύματα συνήθως γιατί ειναι η μόνη ώρα που μπορώ.
Αλλά το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι λειτουργεί μονο δυο απογεύματα την εβδομάδα.
 
Όταν μπαίνω στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μου έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Το ένα είναι χαρά που βρίσκομαι στο στοιχείο μου και από την άλλη νιώθω απέχθεια για τους κοπρίτες δημόσιους υπαλλήλους που σε κοιτάνε σαν να σου λένε "καλά τέτοια ώρα ήρθες και συ; σε λίγο σχολάμε".
Ας μην παρασύρομαι (όταν σκέφτομαι δημόσιους υπάλληλους με πιάνουν τα διαόλια μου) και ας τους βγάλω απ'έξω.
Το κτίριο είναι παλιό αλλά καλά διατηρημένο. Τα βιβλία είναι στον πρώτο όροφο (από κάτω είναι η βιβλιοθήκη για παιδιά και ένας χώρος εκδηλώσεων). Είναι ένας ενιαίος χώρος με τραπέζια και 3-4 υπολογιστές και τα βιβλία βρίσκονται σε ράφια γύρω γύρω. Σε ένα ξεχωριστό μακρόστενο δωμάτιο βρίσκονται τα βιβλία λογοτεχνείας (ξένης και ελληνικής) τα οποία μπορείς να τα δανειστείς και για το σπίτι για 15 μέρες. Υπάρχει αρκετή ποικιλία και κάποια βιβλία είναι και διπλά και τρίδιπλα. Μόνο στο τμήμα της λογοτεχνίας είναι λίγο φτωχή και κυρίως της ξένης. Αλλά απ'το τίποτα....
Αυτά χοντρικά..
 
Όταν μπαίνω στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μου έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Το ένα είναι χαρά που βρίσκομαι στο στοιχείο μου και από την άλλη νιώθω απέχθεια για τους κοπρίτες δημόσιους υπαλλήλους που σε κοιτάνε σαν να σου λένε "καλά τέτοια ώρα ήρθες και συ; σε λίγο σχολάμε".
Αυτό ακριβως νιώθω και στη δικη μας βιβλιοθήκη... Δημοσιοι υπάλληλοι... πφ! τους ρωτας κάτι και βαριούνται να κουνηθουν να σου πουν πως θα το βρεις... Κλασσικη ατακα όταν ψαχνω βιβλιο: "Μα είναι αλφαβητικα, δε γινεται να μη μπορεις να τα βρεις!!" και μαλιστα με υφακι και νευρα......... Το 2010 υπαρχει δραματικη βαρεμαρα στο προσωπικο
 
Last edited:
Δυστυχώς η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δράμας στεγάζεται σε ένα απαίσιο μοντέρνο κτήριο στην πιο γραφική περιοχή της πόλης.
Δανείζομαι κυρίως έργα κλασσικής λογοτεχνίας,αν και υπάρχουν πολλά καινούρια βιβλία και περνώ αρκετή ώρα στο τοπικο - ιστορικό αρχείο .το προσωπικο είναι εξυπηρετικό (πάντα σου κρατούν τα βιβλία που θέλεις και κάνουν ανανεώσεις απο το τηλέφωνο).υπάρχουν αίθουσες για εκθέσεις και εκδηλώσεις και το δημόσιο κέντρο πληροφόρησης.ξεχνώ λοιπόν το χώρο,βλέπω μόνο τα βιβλία και περνώ ευχάριστα απογεύματα.
 
Δυστυχώς η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δράμας στεγάζεται σε ένα απαίσιο μοντέρνο κτήριο στην πιο γραφική περιοχή της πόλης.
Καλώς τη Δραμινή. Κι εγώ Δράμα μεγάλωσα. Πήγαινα στο Αρρένων Γυμνάσιο- Λύκειο (πάνε χρόνια) :)

Πήγαινα και στη βιβλιοθήκη. Πάντως δε συμφωνώ. Η μοντέρνα κτιριακή κατασκευή δίνει μια μεγαλοπρέπεια. Έτσι είναι και η αντίστοιχη της θεσ/νίκης, πιο μεγάλη βέβαια.
 
καλώς σας βρήκα :)
φαινεται αταιριαστο στην αγια βαρβαρα,θα προτιμούσα το παλιό κτήριο που στεγαζόταν η οικολογικη ή κάτι ανάλογο,
σε άλλο σημείο της πόλης θα ταίριαζε καλύτερα.
 
Βρίσκω πως κυρίως μετράει το περιεχόμενο μιας βιβλιοθήκης και ο διευθύνων που είναι η ψυχή της!
 
Η αληθεια ειναι πως εχω χρονια να παω στη βιβλιοθηκη εδω.Ελπιζω να εχει αλλαξει κατι γιατι ηταν επιεικως...απαισια.
Απο τη μια μερια της υποδοχης ηταν το αναγνωστηριο. Ο χωρος μικρος και με μια μυρωδια κλεισουρας.Ξυλινες βιβλιοθηκες στους τοιχους με βιβλια που απαγορευοταν να δανειστεις και στριμωγμενα στη μεση (τοσο που αν καθοταν καποιος πισω σου παιζει να τσουγκριζαν οι πλατες απο τις καρεκλες σας) τραπεζια με καρεκλες απο αυτες τις απαισιες καφετιες που θυμιζουν παλια δημοσια υπηρεσια.
Οσο για το μερος με τα βιβλια... Σκονη,κακος φωτισμος και μισοσαραβαλιασμενα ραφια με μεταλλικο σκελετο(σαν αυτα για τις αποθηκες) που δημιουργουσαν στενους-αποπνιχτικους- διαδρομους. Μαλιστα τυχαινε να παρω βιβλιο απο τη μια μερια και προσπαθωντας να το ξαναστριμωξω στη θεση του να πεφτουνκαμια δεκαρια απο την αλλη! Πολλες φορες υπηρχαν μπερδεμενα βιβλια σε λαθος κατηγοριες ή πεσμενα αναμεσα στα ραφια και τους τοιχους.
Τοτε-και δεν μιλαω για 20 χρονια πριν- δεν ειχαν καν αρχειοθετημενα στον υπολογιστη τα βιβλια. Ειχε συρταρια οπου επρεπε να ψαξεις για να βρεις αν υπηρχε καρτελα με τον συγγραφεα που ψαχνεις και αν εχει το βιβλιο του που θελεις...Και μετα πηγαινες να το βρεις υπολογιζοντας "ε, καπου εδω σε αυτα τα ραφια θα ειναι δε μπορει"γιατι ναι μεν ειχε αριθμο αλλα ελα που δεν ηταν στη θεση που θα επρεπε!
Θα μου πεις: ενταξει, εσυ το βιβλιο θελεις δε θα αγορασεις τη βιβλιοθηκη.
Ναι, αλλα μπορουσε να εχει μια καλυτερη εικονα! Δεν περιμενω να πηγαινω και να μοιαζει με παλατι αλλα δεν ειναι αναγκη να με πιανει και ψυχοπλακωμα. :κάτω:
Και μπορει να πηγαινα ακομα αλλα ετυχε καποια συγγενης μου να δανειστει και να μην επιστρεψει βιβλια (και αυτο τη δεκαετια του '90 που ουτε απ΄εξω απο τη βιβλιοθηκη δεν ειχα περασει) οποτε οταν εμαθαν οτι σχετιζομαστε, τρελαναν εμενα στα τηλεφωνηματα και ενω εξηγουσα πως δεν ευθυνομαι εγω και δεν εχω επαφες μαζι της οποτε δεν μπορω να βοηθησω, απαιτουσαν ή να τα επιστρεψω ή να πληρωσω για τα βιβλια :κατάρα!:

Ε δεν ξαναπατησα και ησυχασα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
και ποια είναι η άθλια αυτή βιβλιοθήκη που μας περιέγραψες;
 
H δημοτικη βιβλιοθηκη "Κων/νος Κουμας" στη Λαρισα.
Απο περιεργεια εψαξα χθες και τη βρηκα στο facebook και ειδα πως εχουν βαλει και τμημα με υπολογιστες...Αλλα οι φωτογραφιες δειχνουν το αναγνωστηριο και το βιβλιοστασιο οπως το θυμαμαι.
 
H δημοτικη βιβλιοθηκη "Κων/νος Κουμας" στη Λαρισα.
...... οι φωτογραφιες δειχνουν το αναγνωστηριο και το βιβλιοστασιο οπως το θυμαμαι.
Εζησα ολα τα μαθητικα μου χρονια στη Λαρισα...στη δεκαετια του 60,εβγαλε για πρωτη φορα δημαρχο κομμουνιστη,ο οποιος ενα απο τα πρωτα που εκανε ηταν να αγορασει παμπολλα βιβλια,λογοτεχνια και μη,ασχετως πολιτικου χρωματος,αρα και παρα πολλα "αριστερα"...και ο ιδιος ο χωρος της βιβλιοθηκης(η οποια στεγαζοτανε σε ενα μεγαλο υπογειο)συντομα εγινε ο χωρος συναντησης των αριστερων νεολαίων,κυριως την Ενωσης Κεντρου....λιγοι μαθητες,κυριως φοιτητες και δασκαλοι.....εκαιγε ο τοπος απο τις συζητησεις.......και ηρθε η 21η Απριλιου...και η βιβλιοθηκη ,σε πρωτη φαση, εκλεισε και ,σε δευτερη, ολος αυτος ο θησαυρος απο βιβλια κυριολεκτικα εσταλη στην πυρα...εχουν περασει απο τοτε πανω απο 45 χρονια και ομως,οπως φαινεται,εχουμε γυρισει παλι στην δεκαετια του 50.....τί κριμα!
 
Έτσι είναι και η αντίστοιχη της θεσ/νίκης, πιο μεγάλη βέβαια.
Τι μου θύμησες τώρα!! Τη δημοτική βιβλιοθήκη της Θεσ/νίκης των παιδικών. εφηβικών και νεανικών μου χρόνων. Και τη δανειστική και το αναγνωστήριο. Τώρα δεν ξέρω καν που στεγάζεται. Έχω τόσα χρόνια που έρχομαι στη Θεσ/νίκη μόνο σαν επισκέπτρια κι όμως αυτή είναι η πόλη ΜΟΥ !!!
 
Λοιπόν, στην Φλώρινα η βιβλιοθήκη των ενηλίκων στεγάζεται στην παιδική βιβλιοθήκη. Μέχρι πριν λίγο καιρό τα βιβλία ποίησης τα είχαν στην τουαλέτα. Επίσης, τα καλοκαιρινό τους ωράριο ήταν 12 με 5(την ώρα που όλοι είναι σπίτι-άρα σίγουρο αραλίκι).
Τώρα από τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί (κυρίως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί) δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο, αν και οι περισσότεροι το κάνουν απλά για να αποφύγουν την σχολική τάξη.

Υπάρχει μία ακόμη βιβλιοθήκη, η Πιτόσκα, την οποία δεν έχω επισκεφτεί ακόμα-ελπίζω να λειτουργεί καλύτερα, αν και απ΄ ό, τι ξέρω είναι ανοιχτή μόνο το πρωί.
 
Στη Χίο πάντως, αν σε βλέπουνε "χαμενο" οι ίδιοι έρχονται χαμογελαστοί και σε ρωτάνε αν μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν αυτό που ζητάς είναι εξεζητημένο είναι ικανοί να ασχολούνται μισάωρα ολόκληρα μέχρι να σε καλύψουν, να είναι καλά οι άνθρωποι.
 
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η ιδιωτική βιβλιοθήκη BISSELL, προιόν δωρεάς ενός πλούσιου Αμερικάνου, ο οποίος υπήρξε trustee του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια. Βρίσκεται στην Πυλαία, σε τεράστια έκταση, είναι υπερσύγχρονη, μοντέρνας αρχιτεκτονικής και, εσωτερικά, ένα θαύμα της τεχνολογίας. Μελετούσα εδώ κατά το διάστημα συγγραφής του σεναρίου μου, μου είχε παραχωρηθεί υπολογιστής και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες - επέλεξα την BRITANNICA- η βιβλιοθηκάριος ήταν άριστα κατηρτησμένη, ευγενέστατη και τα βιβλία (Αγγλικές και Ελληνικές εκδόσεις) άφθονα και σε εξαιρετική κατάσταση, άψογα αρχειοθετημένα. Την συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά υπάρχει ετήσια συνδρομή χαμηλού κόστους (δωρεάν για απόφοιτους του Ανατόλια). Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ http://www.act.edu/index.jsp?CMCCode=1006&extLang=LG
 
Top