Δανειστικές βιβλιοθήκες
Εδώ και μερικούς μήνες επειδή μελετούσα, πήγαινα στην δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μου για διάβασμα σχεδόν καθημερινά.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Εκτός του ότι ήταν ωραία αίθουσα είχε και μεγάλα παράθυρα με θέα όπου καθόσουν άνετα στο τραπεζάκι σου και απολάμβανες την μελέτη σου.
Όση ώρα καθόμουν έβλεπα κόσμο, πολύ κόσμο να έρχεται και να δανείζεται βιβλία. Δεν το περίμενα, νόμιζα πως όλοι είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις. Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι έψαχναν και διάλεγαν συνεχώς βιβλία. Επειδή ήμουν υποχρεωμένος να διαβάζω τα ακαδημαϊκά τους ζήλευα , περίμενα πως και πως να τελειώσω και να αρχίζω να ψάχνω και εγώ.
)
Έχει πλέον κάνα 2 μήνες που πάω στη βιβλιοθήκη και διαλέγω βιβλία. Ξέρετε πως αισθάνομαι; Είναι όπως πήγαινα παλιά στο video -club και καθόμουν με τις ώρες για να βρω να δω καμιά καλή ταινία, έτσι τώρα βλέπω και την βιβλιοθήκη, σαν ''video - club'', τώρα ψάχνω εδώ με τις ώρες και μου αρέσει τρελά
.
Είναι λες και είμαι σε κρυμμένους θησαυρούς και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Διάβαζα 2-3 βιβλία σε μια βδομάδα - δέκα μέρες! Έσσε, Μπουτζάτι, Φρόιντ, Ντύερ, φιλοσοφικά -ψυχολογικά και σχεδόν όλα ήταν λες και γράφτηκαν για μένα
. Νομίζω δεν θα ξεκολλήσω από αυτόν τον τρόπο ζωής. Βιβλίο και πάλι βιβλίο.
Επίσης πόσο ευγνώμων αισθάνθηκα με τα άτομα που έβλεπα τα ονόματα τους στην αρχή των βιβλίου που διάβασα που τα είχαν προσφέρει. Εγώ χάρη σε αυτά άλλαζα προς το καλύτερο και αυτό χάρη σε αυτούς και οι ίδιοι ίσως ποτέ δε θα μάθουν πόσο κόσμο βοήθησαν με αυτή τους την πράξη. Είπα στον εαυτό μου θα κάνω και εγώ το ίδιο, θα πηγαίνω βιβλία στην βιβλιοθήκη ώστε να ευεργετηθούν και άλλοι.
Φοβερή λοιπόν στα μάτια μου η δανειστική βιβλιοθήκη, μου έδωσε τόσα αυτή την εποχή. Βέβαια θα στεναχωρηθώ λίγο που θα κλείσει όλο το Σεπτέμβριο για απογραφή αλλά δεν πειράζει, θα διαβάσω ότι έχω στο σπίτι και από Οκτώβρη πάλι αναζήτηση με περισσότερη όρεξη.
)