Δανειστική βιβλιοθήκη

Παρόλο που έχω περάσει μια ζωή μέσα στα βιβλία και τελικά κατέληξα να ασχολούμε με αυτά επαγγελματικά, δεν έχω δανειστεί ποτέ βιβλίο από βιβλιοθήκη ούτε είμαι μέλος σε καμία.. είχα πάντα τη "διαστροφή" να αγοράζω τα βιβλία που ήθελα να διαβάσω για να μου μένουν στη βιβλιοθήκη μου. Από τη μια καλό, αν έπεφτα σε πολύ καλό βιβλίο, από την άλλη κακό γιατί και ξεπαραδιαζόμουν (και ξεπαραδιάζομαι) και γέμισα βιβλία που δε μου άρεσαν.. πάντως, οι περισσότερες βιβλιοθήκες κάνουν καλή δουλειά όταν τις αφήνουν να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Κάποιες στην Αττική κάνουν εξαιρετική δουλειά :)

Βιβλιοθηκονόμε, η εμπειρία σου πάνω στο αντικείμενο, τι λέει; υπάρχει δουλειά σε βιβλιοθήκες; ρωτάω γιατί τυχαίνει να είμαι μελλοντική συνάδελφος και απ' ότι μαθαίνω ούτε καλή οργάνωση υπάρχει στον τομέα, ούτε θέσεις σε βιβλιοθήκες, μόνο σε αρχεία.

Πού σπουδάζεις; ΤΕΙ ή Ιόνιο;
Οι δουλειές πια έχουν κλείσει. Ο μεγάλος εργοδότης δεν κάνει προσλήψεις αορίστου, μόνο συμβάσεις οι οποίες είναι καλύτερες από την ανεργία όταν δεν έχεις κάτι άλλο χειροπιαστό. Αλλά και εκεί ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, καθότι είμαστε πολλοί πλέον και τα μόρια δίνουν και παίρνουν. Στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα, αρκεί να βρεις πού υπάρχει θέση.. Και στα αρχεία το ίδιο παίζει.

θα ειμαι πολυ ευγνωμων για οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με βιβλιοθηκες στην Αθηνα,δανειστικες και μη,με λογοτεχνια ή δοκιμιακο υλικο, που ομως να ειναι *πραγματικα* λειτουργικες,οχι μπαγιατικες και *προσβασιμες* στον κοινο αναγνωστη...εστω και αν χρειαζεται συνδρομη ή εγγραφή :)

Πού σπουδάζεις; ΤΕΙ ή Ιόνιο;
Οι δουλειές πια έχουν κλείσει. Ο μεγάλος εργοδότης δεν κάνει προσλήψεις αορίστου, μόνο συμβάσεις οι οποίες είναι καλύτερες από την ανεργία όταν δεν έχεις κάτι άλλο χειροπιαστό. Αλλά και εκεί ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, καθότι είμαστε πολλοί πλέον και τα μόρια δίνουν και παίρνουν. Στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα, αρκεί να βρεις πού υπάρχει θέση.. Και στα αρχεία το ίδιο παίζει.
ΤΕΙ Αθήνας είμαι. Για τις θέσεις δημοσίου σε βιβλιοθήκες μας τα 'χουν πει έτσι ακριβώς. Τ' αρχεία είναι πιο ρεαλιστική λύση. Ευχαριστώ!

ΤΕΙ Αθήνας είμαι. Για τις θέσεις δημοσίου σε βιβλιοθήκες μας τα 'χουν πει έτσι ακριβώς. Τ' αρχεία είναι πιο ρεαλιστική λύση. Ευχαριστώ!
Παρακαλώ! Κι εγώ ΤΕΙ Αθήνας τέλειωσα..
Ποιός σας τα έχει πει έτσι ακριβώς; :))))
Σε ποιό εξάμηνο είσαι;

Παρακαλώ! Κι εγώ ΤΕΙ Αθήνας τέλειωσα..
Ποιός σας τα έχει πει έτσι ακριβώς; :))))
Σε ποιό εξάμηνο είσαι;
Ο καθηγητής της αρχειονομίας (α' εξάμηνο), ο Γιαννακόπουλος. Είναι και διευθυντής της ΣΔΟ αν δεν κάνω λάθος. Τώρα θα μπω στο Γ' εξάμηνο. Εσύ έχεις τελειώσει με το παλιό πρόγραμμα σπουδών να φανταστώ, το πιο θεωρητικό.

Ε, σίγουρα με το παλιό τότε. Από καλά κρασιά, άλλο τίποτα. Ευχαριστώ, για το κουράγιο ειδικά :ρ

Η βιβλιοθηκη της Ξανθης στεγαζεται στο κτιριο της Στεγης Πολιτισμου και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ. Το προσωπικο αψογο ως προς την εξυπηρετηση, οποτε χρειαζομαι πληροφοριες ή βοηθεια στην αναζητηση καποιου βιβλιου, με βοηθουν χωρις καποιο ιχνος βαριεστημαρας. Μαλιστα μπορω να πω οτι νιωθουν χαρουμενοι οταν τους το ζηταω. Ειμαι μελος αυτης περιπου 7-8 χρονια και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Στα συν βαζω α) το φιλοξενο περιβαλλον, β) το προσωπικο, με το οποιο πλεον η σχεση μας εχει περασει σε πολυ φιλικο επιπεδο, γ) οι πολλοι τιτλοι που υπαρχουν (τουλαχιστον στα δικα μου ματια φαινονται πολλοι, δε ξερω στις αλλες επαρχιακες βιβλιοθηκες τι παιζει.)

Το μοναδικο μειονεκτημα της βιβλιοθηκης ειναι η κατασταση των περισσοτερων βιβλιων, η οποια ειναι απαραδεκτη, λες και δεν τα διαβαζουν, αλλα τα χρησιμοποιουν για τραπεζομαντηλο! Λιγη προσοχη και σεβασμος προς το βιβλιο δεν θα εβλαπτε. Μου εχει τυχει να παρω βιβλια, που να του λειπουν σελιδες, με σημειωσεις πανω του με στυλο (!), με λεκεδες απο καφε κ.ο.κ. Βεβαια γι'αυτο δε φταινε οι υπευθυνοι της βιβλιοθηκης, αλλα αυτοι που τα παιρνουν. Επισης καποιοι εξυπνοι δανειζονται ενα βιβλιο και κανουν μηνες να το επιστρεψουν.

Υ.Σ. Σημερα που πηγα, προς μεγαλη μου εκπληξη ειχε πολυ κοσμο (ενταξει μη φανταστειτε, 10 ατομα περιπου, αλλα για τα δεδομενα της βιβλιοθηκης ειναι κοσμοσυρροη αυτο! ) και χαιρομαι που ο κοσμος στρεφεται στο βιβλιο στις δυσκολες εποχες που ζουμε.

http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=139798&categoryid=3

Last edited:
Την δημοτική βιβλιοθήκη την ανακάλυψα μόλις έκλεισε η σχολική βιβλιοθήκη (απαράδεκτη κίνηση από το υπουργείο κατά τα άλλα Παιδείας :οργή:) και λόγω του ότι τελείωνα το σχολείο έπρεπε να ψαχτώ και να βρώ ένα τρόπο να δανείζομαι από κάπου βιβλία.Η δημοτική βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο σταθμό Λαρίσης, και είναι πραγματικά ένα διαμάντι!!! Η εξυπηρέτηση είναι απίστευτη και οι τίτλοι βιβλίων πάρα πολλοί, επίσης μπορεί να βρει κανείς και ξενόγλωσσα βιβλία στα αγγλικά και γαλλικά. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι έχει πολύ κίνηση,πρόσεξα ότι υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται για να δανειστούν βιβλία αλλά και να δωρίσουν από τα περίχωρα της Αθήνας :προσκυνώ:.Το μειονέκτημα είναι ότι μπορείς να δανειστείς μονάχα 2 βιβλία την φορά με προθεσμία 2 εβδομάδων (3 αν ανανεωθεί τηλεφωνικά) και δυστυχώς η έλλειψη στη φανταστική λογοτεχνία :ωιμέ: Δεν απαιτεί συνδρομή,μόνο εγγραφή. Εδώ είναι ο σύνδεσμος εάν κάποιος ενδιαφέρεται http://www.cityofathens.gr/texnes-politismos/xoroi-politismoy/bibliothikes/dimotiki-bibliothiki

Μόλις χθες γράφτηκα στην δανειστική βιβλιοθήκη του δήμου μου (Ζωγράφου, Αθήνα). Ή αυτή μίκρυνε από τότε που πήγαινα σχολείο ή εγώ μεγάλωσα! :χαχα: Πάντως βρήκα και κάποιους σχετικά καινούριους τίτλους. Και αν κρίνω από την κατάσταση των βιβλίων, ο κόσμος εδώ πρέπει να διαβάζει παααααρα πολύ!!!:ααργκ:

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης (στην κεντρική αλλά και στις υπόλοιπες του Δικτύου), υπάρχουν βιβλία που δεν αναφέρονται καν στον κατάλογο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος! Έχω πάθει πλάκα με τους τίτλους! Τι θα κάνω θεέ μου! Ανακάλυψα για παράδειγμα πως ο 19ος τόμος των Ρουγκόν – Μακάρ έχει τελικά μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Ιωάννη Κονδυλάκη το 1892 και εντόπισα την μοναδική κόπια στην Κεντρική βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης (μπορεί να κάνω λάθος, αλλά για την ώρα μόνο εκεί την έχω βρει). Κανονικά, αυτά τα έργα, που είναι σαφώς public domain δε θα έπρεπε να ψηφιοποιούνται και αναρτώνται δωρεάν στο διαδίκτυο; Όπως και να έχει είναι τυχεροί όσοι φιλαναγνώστες ζουν σε αυτήν την υπέροχη πόλη! :πάνω:

Διάβασα μια πολύ δυσάρεστη είδηση, οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες κινδυνεύουν να κλείσουν για να εξασφαλιστουν 200 ακόμα απολύσεις που θα συμπληρώσουν τον αριθμό που απαιτούν οι δύο τρόικες :(

http://kifisiotikanea.wordpress.com/2013/06/05/%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84/

:))))Χτες ανακάλυψα μια βιβλιοθήκη που μ' άρεσε χωρίς να ξέρω γιατί. Πρεπει να βρίσκεται κάπου κοντά στα κάστρα της Θεσσαλονίκης και παρόλο που δεν είχε ποικιλία, είχε το Μάνσφηλντ της Οστεν που δεν βρήκα σχεδόν πουθενά αλλού! Ειναι μια βιβλιοθήκη μικρή σαν ποντικοτρυπα, αλλα έχει και εσωτερική αυλή και ειναι πολύ όμορφα.
Ασε που, επειδή δεν ειναι και πολύ γνωστή βιβλιοθήκη (προφανώς), τα περισσότερα βιβλία ειναι σχεδόν ανέγγιχτα! >:D :)

Δανειστικές βιβλιοθήκες

Εδώ και μερικούς μήνες επειδή μελετούσα, πήγαινα στην δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μου για διάβασμα σχεδόν καθημερινά.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Εκτός του ότι ήταν ωραία αίθουσα είχε και μεγάλα παράθυρα με θέα όπου καθόσουν άνετα στο τραπεζάκι σου και απολάμβανες την μελέτη σου.

Όση ώρα καθόμουν έβλεπα κόσμο, πολύ κόσμο να έρχεται και να δανείζεται βιβλία. Δεν το περίμενα, νόμιζα πως όλοι είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις. Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι έψαχναν και διάλεγαν συνεχώς βιβλία. Επειδή ήμουν υποχρεωμένος να διαβάζω τα ακαδημαϊκά τους ζήλευα , περίμενα πως και πως να τελειώσω και να αρχίζω να ψάχνω και εγώ. :))

Έχει πλέον κάνα 2 μήνες που πάω στη βιβλιοθήκη και διαλέγω βιβλία. Ξέρετε πως αισθάνομαι; Είναι όπως πήγαινα παλιά στο video -club και καθόμουν με τις ώρες για να βρω να δω καμιά καλή ταινία, έτσι τώρα βλέπω και την βιβλιοθήκη, σαν ''video - club'', τώρα ψάχνω εδώ με τις ώρες και μου αρέσει τρελά :).

Είναι λες και είμαι σε κρυμμένους θησαυρούς και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Διάβαζα 2-3 βιβλία σε μια βδομάδα - δέκα μέρες! Έσσε, Μπουτζάτι, Φρόιντ, Ντύερ, φιλοσοφικά -ψυχολογικά και σχεδόν όλα ήταν λες και γράφτηκαν για μένα :). Νομίζω δεν θα ξεκολλήσω από αυτόν τον τρόπο ζωής. Βιβλίο και πάλι βιβλίο.

Επίσης πόσο ευγνώμων αισθάνθηκα με τα άτομα που έβλεπα τα ονόματα τους στην αρχή των βιβλίου που διάβασα που τα είχαν προσφέρει. Εγώ χάρη σε αυτά άλλαζα προς το καλύτερο και αυτό χάρη σε αυτούς και οι ίδιοι ίσως ποτέ δε θα μάθουν πόσο κόσμο βοήθησαν με αυτή τους την πράξη. Είπα στον εαυτό μου θα κάνω και εγώ το ίδιο, θα πηγαίνω βιβλία στην βιβλιοθήκη ώστε να ευεργετηθούν και άλλοι.

Φοβερή λοιπόν στα μάτια μου η δανειστική βιβλιοθήκη, μου έδωσε τόσα αυτή την εποχή. Βέβαια θα στεναχωρηθώ λίγο που θα κλείσει όλο το Σεπτέμβριο για απογραφή αλλά δεν πειράζει, θα διαβάσω ότι έχω στο σπίτι και από Οκτώβρη πάλι αναζήτηση με περισσότερη όρεξη. :))

Πονεμένη ιστορία!Καταρχάς εδώ που μένω (Νίκαια-Λάρισας) η βιβλιοθήκη είναι απαράδεκτη!Μιλάμε για ένα μικρό δωμάτιο,το οποίο στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο.Δεν έχει ιδιαίτερα καινούρια βιβλία και γενικά θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερη.
Στη συνέχεια στο χωρίο μου (Ραψάνη) έχουμε μια εξαίσια βιβλιοθήκη,η οποία είναι ξύλινη και σε στιλ σοφίτας.Ανανεώνεται πολύ συχνά καθώς επίσης και πολλές δραστηριότητες.