Δανειστική βιβλιοθήκη

Μόλις έκανα εγγραφή στη σελίδα Μεταλλαγμένη της nlg. Ξεφυλλίζω τα περιεχόμενα και εντάξει δεν έχει και τόσους πολλόυς τίτλους βιβλίων, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσω. Μπορείς να δανειστείς βιβλίο και να το διαβάσεις εντός είκοσι ημερών.

Last edited:
Πολύ ενδιαφέρον το βρίσκω, λέει ότι έχει 2899 βιβλία αλλά τα περισσότερα είναι μη διαθέσιμα και δεν ξέρω αν είναι δανεισμένα ή δεν διατίθενται ακόμα από το σύστημα. Βασικά αν κατάλαβα καλά έχεις δύο ευκαιρίες για κάθε βιβλίο μία να το βρεις διαθέσιμο και αν είναι ήδη δανεισμένο, μπορείς να το κρατήσεις, μετά το εμφανίζει ως μη διαθέσιμο.

Αν ψάχνεις συστηματικά βρίσκεις αξιόλογους τίτλους, εγώ από τις 26-11 που γράφτηκα έχω δανειστεί 5 βιβλία από τα οποία τα 2 για δοκιμή και τα άλλα 3 βιβλία που είχα σκοπό να τα διαβάσω, μετά διαπίστωσα ότι υπάρχουν περιορισμοί και αποφάσισα να παρακολουθώ συστηματικά τη σελίδα μέχρι να πετυχαίνω βιβλία που έχω εντοπίσει και με ενδιαφέρουν.

Βασικά οικονομικό είναι το θέμα, για κάποιον σαν εμένα που έχω επιλέξει ως μόνη μου ψυχαγωγία το διάβασμα και οι επιλογές μου περιορίζονται στα μεταχειρισμένα και στις προσφορές κάθε νέα πηγή βιβλίων είναι ευπρόσδεκτη, άσε που άμα πετύχεις το βιβλίο που θες έχει και μια αίσθηση επιτυχίας.

Τις τελευταίες μέρες είμαι στη Χάγη( τέρμα αδιάφορη πόλη) και όπως συνηθίζω να κάνω σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι έκανα ένα πέρασμα από τη δημοτική βιβλιοθήκη της. Βρήκα μία στο κέντρο της πόλης η οποία φαντάζομαι ήταν και η μεγαλύτερη γιατί στεγαζόταν σε 4οροφο κτίριο. Πεντακάθαρη, γυαλιστερή, με καφετέρια στον πρώτο όροφο, με αίθουσες προβολής, γυαλί και πλαστικό παντού, κυλιόμενες σκάλες, καθαρά κατασκευή του 21ου αιώνα. Ε, δεν μου άρεσε καθόλου, μα καθόλου!Είχα την αίσθηση ότι βρίσκομαι στο Hondos Center κι όχι σε βιβλιοθήκη. Ίσως εγώ είμαι πολύ μουχλας και δεν ξέρω να εκτιμώ τις σύγχρονες κατασκευές όμως προτιμώ χίλιες φορές τη Δημοτική βιβλιοθήκη της Ξάνθης μας με τα παλιά ξύλινα και λυγισμένα από το βάρος των παλιών τόμων ράφια της. Χάγη - Ξάνθη, 0-1 λοιπόν.

Καλησπέρα

Δεν ήξερα που να γράψω και είπα να ενημερώσω σε αυτό το νήμα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει οι βιβλιοθήκες αλλά λειτουργούν με κάποια μέτρα...για να ενημερωθεί κάποιος μπορεί να δει την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα για το δίκτυο Βιβλιοθηκών εδώ.

Νομίζω για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για την αγορά βιβλίων, μπορούν κάλλιστα να στραφούν στις βιβλιοθήκες. Είναι μεγάλη ανάσα και οικονομικά και στην αναμονή σχετικά με το αλαλούμ με ταχυδρομεία κ.λπ.

@Χρυσόστομος αξίζει η επετειακή έκδοση του Μεγάλου Θανατικού με το σκληρό εξώφυλλο και τα σκίτσα για να το έχεις ως δικό σου απόκτημα στη βιβλιοθήκη - πιστεύω περισσότερο από ότι το περιεχόμενο και η αφήγηση. Είναι κωμικό-σατιρικό και θυμίζει το στιλ της αφήγησης λίγο Μπορις Βιαν. Το κλίμα του είναι σουρεάλ, αλλά περιγράφει τέλεια τις αρχές των 80ς. Για πολλούς, νεότερους φαντάζομαι δεν θα έχει τόσο γούστο το βιβλίο, όσο έχει αν έχεις ζήσει και θυμάσαι εποχές που περιγράφει, διότι έχει πολλά στοιχεία χρονογραφήματος.

@Χρυσόστομος Κι εγώ πήρα τα: Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ (ήμουν σίγουρη ότι θα το είχε η βιβλιοθήκη και περίμενα να ανοίξει να το δανειστώ γιατί δεν αντέχω άλλα έξοδα), και Οι Θεοί διψούν, του Ανατόλ Φρανς.

@ΚρίτωνΓ μου αρέσει ο Ξανθουλης. Εχω καμιά δεκαρια βιβλία του στην βιβλιοθηκη μου εκ των οποιων 2-3 δεν τα έχω διαβασει ακόμα. Αν και δεν μου αρεσει και τόσο ο σουρεαλισμος στην λογοτεχνία (ενω στην ζωγραφική μου αρέσει) στον Ξανθουλη όταν τον χρησιμοποιεί μου κάθεται καλά. Ισως γιατι δεν τον χρησιμοποιει πάρα πολύ αλλά έχει έτσι σουρεαλ πινελιές. Τελος πάντων η έκδοση που λές ειχε μπει στα υποψιν προς αγορά αλλα τελικα ειπα να το δανειστω. Η βιβλιοθηκη βεβαια είχε μια παλια έκδοση απο Ασταρτη.
Τελευταια επείδη έχω ρίξει λιγο το ενδιαφερον μου και στα ιστορικά βιβλία ειδα μηπως είχε και το βιβλίο του Μαυρογορδατου για τον εθνικο διχασμο. Το οποίο και αυτό εσυ μου κινησες το ενδιαφερον να το διαβασω απο την παρουσιαση που είχες κανει (μας έχεις καταστρεψει) αλλά δεν το είχε βεβαια κατι που το περιμενα αφου είναι ψιλοκαινούριο. Οποτε αυτό θα το αγόρασω κάποια στιγμη.

Καλημέρα και καλό μήνα !

Προσωπικά, δανείζομαι από την δημοτική βιβλιοθήκη Δάφνης - Υμηττού.
Ο χώρος δεν είναι σύγχρονος, αλλά το προσωπικό είναι εξαιρετικά συνεργάσιμο, αν και το αλλάζουν συχνά.