Δεν διαβάζεις άλλο ένα αγαπημένο μου βιβλίο; (έκδοσις 2017)

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Μετά από καθολικό (αλλά και προτεσταντικό) αίτημα τουλάχιστον 3 μελών ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε να οργανωνόμαστε ώστε να διοργανωθεί το Διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο 2017 (αυτό που θα διαβαστεί μάλλον το 2018 και αν)

Συνοπτικά οι όροι:
1. Κάθε παιδάκι (ή όχι και τόσο παιδάκι) που θέλει να δηλώσει συμμετοχή το δηλώνει εδώ προτείνοντας παράλληλα και τρία βιβλία. Δηλώσεις συμμετοχής χωρίς πρόταση δεν λαμβάνονται υπόψιν.
2. Τα βιβλία μπορεί να είναι οποιαδήποτε και οποιουδήποτε είδους αλλά καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι δεν μισούμε τα άλλα μέλη της λέσχης, οπότε καλό είναι να μην προτείνουμε βιβλία με πολύ ιδιαίτερο θέμα, πολύ ογκώδη (ή και πολύτομα), πολύ ακριβά ή πολύ εξαντλημένα.
3. Προτείνουμε 3 αγαπημένα βιβλία μας αλλά έχουμε κατά νου ότι σε κάποιον άλλον μπορεί να μην αρέσουν, οπότε δεν παρεξηγούμαστε αν τελικά τα άλλα μέλη δεν εκτίμησαν ό,τι εκτιμήσαμε εμείς στις προτάσεις μας. Από την άλλη μπορούμε να κάνουμε αρνητικά σχόλια σε ένα βιβλίο προσπαθώντας να μην πληγώσουμε τους θαυμαστές του.
4. Σε περίπτωση όπου ο τυχερός που θα κληρωθεί μαζί μας έχει ήδη διαβάσει ένα ή περισσότερα από τα βιβλία που έχουμε προτείνει είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε 3 ημέρες από την κλήρωση να προτείνουμε ισάριθμα με τα διαβασμένα βιβλία για αντικατάσταση.
5. Δεσμευόμαστε ηθικά ότι θα προσπαθήσουμε διαβάσουμε τουλάχιστον μια από τις προτάσεις του ζεύγους μας σε εύλογο χρονικό διάστημα (με το προσπαθήσουμε εννοώ ότι θα ξεκινήσουμε το βιβλίο, αν το βρούμε τόσο απαίσιο ώστε να το εγκαταλείψουμε)

Συμμετοχές έως τις 03/12
Η κλήρωση θα γίνει στις 4/12 που γιορτάζει η προστάτιδα αγία της ηρωικής φαντασίας γενικώς και του Κόναν ειδικώς.

Βασικό
Αν έχει περάσει μια μέρα από την δήλωση συμμετοχής σας και δεν δείτε το όνομά σας στην πρώτη ανάρτηση, μάλλον ο μπαρμπα-Κόρτο σας έχει ξεχάσει οπότε στείλτε του ένα πμ για υπενθύμιση

Οι συμμετοχές
  1. Αμάντα
  2. Αναξίμανδρος
  3. Βάγγυ
  4. Γιαρδικιάρογλου
  5. Γιάννης Αγιάννης
  6. Γρίλος
  7. Δεσποινα κι
  8. Έλενα Ζελίντ
  9. Ιαβέρης
  10. Ίζι
  11. Ιπποπόταμος
  12. Κουκούτσι
  13. Λεμονόπιτα
  14. Μεταλλαγμένη
  15. Μικρός Φοίνικας
  16. Μπου Ράντλι
  17. Ναντίν
  18. Πεταλούδα
  19. Πίκος Απίκος
  20. Σαώρη
  21. Τσίου
  22. Χρυσόστομος
Μπαλαντέρ

1. Ιπποπόταμος
  2. Καστάλια
  3. Κόρτο Μαλτέζε
  4. Τσίου

Last edited:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μέσα! ^^

i)Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά - Leonardo Padura
ii)Ανθρωποφύλακες - Περικλής Κοροβέσης
iii)Κρεμάστε τους σαν τα τσαμπιά - Aziz Nesin

λίγο λατινική αμερική και λίγο ανατολική μεσόγειο :ρ

1) Ο μαξιλαρένιος-Μάρτιν ΜακΝτόνα.
2) Αμερικάνικη ψύχωση-Μπρετ Ίστον Έλις.
3) Το κουρδιστό πουλί-Χαρούκι Μουρακάμι.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
1. Φιτζέραλντ - Ιστορίες από την εποχή της Jazz
2. Φόκνερ - Ο ξένος στο χώμα
3. Μουρακάμι - Τις μικρές ώρες

1. Η πρηνής θέση του σκοπευτή, Ζ.Π.Μανσετ
2. Οι πύλες της φωτιάς, Στήβεν Πρεσφιλντ
3. Τα ασημένια πατίνια, Ζ.Π Σταλ

2) Αμερικάνικη ψύχωση-Μπρετ Ίστον Έλις.
Συγγνώμη για την αναστάτωση, μόλις θυμήθηκα ότι το νούμερο 2 δεν διαβάζεται εύκολα στα ελληνικά (πρέπει να είσαι σαν την Στιλλ και να έχεις μπολς οφ στιλ (:)))) ) για να μη το παρατήσεις)

Ξαναπάμε:
2) Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ-Άγκαθα Κρίστι.

1. Καλη ανταμωση εκει ψηλα - Πιερ Λεμετρ
2. Μονος στο Βερολινο - Χανς Φαλαντα
3. Η πολη και η σιωπη - Κωνσταντινος Τζαμιωτης

Ιδού τα αγαπημένα αναγνώσματα !!!

1. "Η Κερένια Κούκλα " - Κωνσταντίνος Χρηστομάνος

2. "Ο Κοκκινολαίμης" - Τζο Νέσμπο

3. "Ο Άνθρωπος Που Έβλεπε Τα Τρένα Να Περνούν" - Μπόχουμιλ Χράμπαλ

Κατάφερα να καλύψω τις απαραίτητες προυποθέσεις ; είναι και τα τρία διαθέσιμα, κοστίζουν λιγότερο από 10€ έκαστον. μόνο του Νέσμπο έχει πολλές σελίδες. Ακόμη είναι όλα για πρώτη φορά προτεινόμενα (για να έχουμε και την απαραίτητη ποικιλία) !!!

Ιδέα - πρόταση προς συντονιστές : Να συγκεντρώσουμε σ'ένα νήμα όλες τις επιλογές των μελών από το 2014 και να δημιουργήσουμε ένα γενικό αρχείο/κατάλογο...

1. O χορός των ψυχ΄βν- Ευανθία Μαγνη
2. Μια σελίδα για κάθε αύριο- Cecelia Ahern
3. Αν τον άνεμο ρωτήσεις- Ευαγγελία Ευσταθίου

Τι δεν πειράζει βρε Κόρτο μου; Πολύ προβληματική βγήκα αυτή τη φορά. Με αφορμή την ανάρτηση του Μπου, τσεκάρισα την τιμή για το κουρδιστό πουλί και κόντευα να πάθω αποπληξία. Παρακαλώ το μελλοντικό μου ταίρι, αν δεν έχει το βιβλίο ήδη στα χέρια του, να απαιτήσει, χωρίς ντροπή, άλλη πρόταση για να ολοκληρωθεί η τριάδα και μετά να αποφασίσει. Είναι κρίμα να χαλάσει τόσα λεφτά και στο τέλος να μη του αρέσει :(

Αν κληρωθώ εγώ θα το πάρω από την δημοτική βιβλιοθήκη ;)

Πάντως οι κατευθυντήριες γραμμές δεν είναι οι 10 εντολές (αν παραβείτε το θέμα με τον όγκο ή την τιμή δεν θα σας ρίξω λιωμένο θειάφι όπως στα Σόδομα γιατί την προηγούμενη φορά που το προσπάθησα έκαψα τα χέρια μου) αλλά νομίζω ότι είναι λογικές παραδοχές για να μην φέρουμε το ταίρι μας σε δύσκολη θέση. Φανταστείτε να είστε υποχρεωμένοι λόγω του παιχνιδιού να διαβάσετε ένα βιβλίο που δεν σας αρέσει έκτασης 950 σελίδων ή που σας κόστισε 25-30 ευρώ.

Τέλος καλωσορίζω τα νέα μέλη μας που δήλωσαν συμμετοχή.

Last edited:
Θα δοκιμάσω δεύτερη φορά φέτος. Πέρσι το ταίρι μου εξαφανίστηκε και εγώ διάβασα μόνο το 1 από τα 3 που μου είχε προτείνει αν και έχω αγοράσει και ένα ακόμα από τις προτάσεις της.

Λοιπόν οι προτάσεις μου είναι:
1. Η Φόνισσα - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
2. Η πόλη των θαυμάτων - Eduardo Mendoza
3. Εκκλησιαστής - Luther Blissett

Είναι και τα τρία βιβλία που μου αρέσαν πολύ, με εντελώς διαφορετικό θέμα. Αν το τελευταίο ξεφεύγει σε μέγεθος και τιμή, μπορώ να προτείνω κάποια άλλο, αν και δεν θέλω.

1. Η θεραπεία, Sebastian Fitzek
2. Το κύμα, Morton Rhue
3.Ο αφρός των ημερών, Boris Vian
+1 (μπορώ?? Από τα πιο αγαπημένα αλλά το βρήκα μόνο σε ένα κατάστημα)
Ο σοκολατοποιός, Philibert Schogt

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Καλώς ήρθατε παιδιά! Θα ανοίξει μετά τη λήξη της παράθεσης των προτάσεων καινούργιο νήμα με τα ζευγάρια που κληρώθηκαν, οπότε να τσεκάρετε κάπου στις αρχές του Δεκέμβρη με ποιον τύχατε. Το λέω γιατί κάποια μέλη πέρυσι χάθηκαν, δεν απάντησαν άμεσα και ήταν κρίμα να μην υπάρχει αλληλεπίδραση και συζήτηση για τα βιβλία που είχαν προταθεί. ;)

1. Το σπίτι του ύπνου του Jonathan Coe απο εκδόσεις Πόλις (όταν κάποιος με ρωτάει ποιο είναι το αγαπημένο μου βιβλιο λέω αυτόματα αυτό! Ίσως να μην είναι το πιο αγαπημένο μου αλλά σίγουρα είναι αγαπημένο και είναι το πρωτο που μου έρχεται στο νου!)

2. Το κορίτσι με τα Πορτοκάλια εκδόσεις Λιβάνη (:λυγμ: αγαπημένο)

3. Για τι πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμο του Μουρακάμι από εκδόσεις Ωκεανίδα :γιούπι:

1. Middlesex - Τζέφρυ Ευγενίδης
2. Ο δρόμος κοντά στο παλάτι- Ναγκίμπ Μαχφούζ
3. Νεκρωταφίο Ζώων- Στιβεν Κινγκ (δε σκότωσα την ορθογραφία, έτσι το γράφει στον τίτλο :ρ )

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.