Αυτό που θα πρότεινα εγώ, αν συμφωνείτε κι εσείς βέβαια είναι να χωριστούν οι συμμετέχοντες σε δυο ομάδες:
Στην μια ομάδα θα είναι οι "παλιοί" (μέλη που είναι μαζί μας πάνω από 3-4 μήνες και έχουν πάνω από 50 αναρτήσεις στη λέσχη) και η δεύτερη οι "νέοι" (μέλη με παρουσία βραχύτερη των 3-4 μηνών ή λιγότερες από 50 αναρτήσεις. Οι παλιοί θα κληρωθούν μεταξύ τους και οι νέοι πάλι μεταξύ τους.
Θεωρώντας ότι ένα "παλιό" μέλος έχει λιγότερες πιθανότητες να παραδοθεί στην παρόρμηση της στιγμής και να δηλώσει συμμετοχή χωρίς να το εννοεί, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών των "παλιών" θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της συμμετοχής του. Αυξάνεται όμως έτσι ο κίνδυνος στα ζευγάρια των "νέων".
Αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να μειωθεί με την δημιουργία συμμετοχών μπαλαντέρ. "Παλιά" μέλη θα προσφερθούν εθελοντικά να κληρωθούν μπαλαντέρ για τα ζευγάρια που το ένα μέλος τους δεν ανταποκρίθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα (ας πούμε ότι αφού η κλήρωση θα γίνει στις 4/12 αν το έτερο μέλος του ζεύγους δεν έχει δώσει σημεία ζωής ας πούμε έως τις 20/12 ή δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του ας πούμε έως τις 28/02 να ενεργοποιείται ο μπαλαντέρ, οπότε ακυρώνεται η συμμετοχή του αγνοούμενου μέλους και το μέλος που πραγματικά θέλει να συμμετάσχει γίνεται ζεύγος με τον "μπαλαντέρ"). Οι μπαλαντέρ θα πρέπει να έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να γίνουν μπαλαντέρ εθελοντικά (καθώς όπως καταλαβαίνετε ένας μπαλαντέρ θα φτάσει στο σημείο να διαβάσει δύο ή και περισσότερα βιβλία από προτάσεις διαφορετικών μελών). Και πρέπει να αποφασίσουμε αν οι μπαλαντέρ θα έχουν κληρωθεί στα ζευγάρια από πριν ή θα κληρώνονται όποτε και αν χρειαστεί.
Για να δώσω ένα παράδειγμα έστω ότι γίνεται η κλήρωση και κληρωνόμαστε σαν ζευγάρια (ελπίζω να μην σας πειράζει που σας χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα)
Κόρτο-Μπου
Τσίου-Χρυσόστομος
Ίζι-Σάωρη
Έστω ακόμα ότι εγώ και η Τσίου έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να είμαστε μπαλαντέρ.
Το ένα σενάριο είναι ότι ήδη από την κλήρωση ξέρουμε ότι πχ στο πρώτο ζευγάρι μπαλαντέρ είναι η Τσίου (προφανώς) στο δεύτερο εγώ (προφανώς) και στο τρίτο έστω η Τσίου μετά από κλήρωση. Αν η Ίζι για κάποιον λόγο εξαφανιστεί είτε αμέσως μετά την κλήρωση, είτε το επόμενο διάστημα η Σάωρη ζητά να διαγραφεί η συμμετοχή της Ίζι και να γίνει ζευγάρι με την Τσίου. Η Τσίου τώρα θα πρέπει να διαβάσει όμως τουλάχιστον ένα βιβλίο από τις προτάσεις του Χρυσοστόμου και ένα από τις προτάσεις της Σάωρης, ενώ αν εξαφανιστεί και ο Μπου και μια δικιά μου (οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να αναρωτηθεί τι ήθελα και έμπλεκα...)
Το άλλο σενάριο είναι οι μπαλαντέρ να έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται, να μην έχουν κληρωθεί από πριν και όποτε ζητηθεί να γίνεται κλήρωση. Στο παραπάνω παράδειγμα λοιπόν έχει μείνει ορφανή η Σάωρη και κληρωνόμαστε εγώ κ η Τσίου για το ποιος θα γίνει ζευγάρι μαζί της.
Πώς σας φαίνεται σαν πρόταση; (χρονικά διαστήματα για τον διαχωρισμό παλιού-νέου, όρια αναρτήσεων και χρονικά διαστήματα για την ανταπόκριση των συμμετεχόντων είναι διαπραγματεύσιμα)