Δεν διαβάζεις άλλο ένα αγαπημένο μου βιβλίο; (έκδοσις 2017)

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Εγώ συμφωνώ με τον Κόμη. Πέρυσι συμμετείχα για πρώτη φόρα διαβάζοντας 2/3 αλλά συνολικά ίσως να διάβασα πάνω από 10 "αγαπημένα βιβλία" συνλεσχιτών κάποια από τα οποία δεν τα γνώριζα καν. Είναι μια ευκαιρία αυτό το θέμα για να ανακαλύψουμε νέα "καλά" βιβλία. Από κει και πέρα η λύση του μπαλαντέρ (όπως και πέρυσι εγώ είμαι διαθέσιμος) και η δεύτερη κλήρωση με αυτούς που ξέμειναν χωρίς ταίρι νομιζω πως είναι αρκετές.

Ο διαχωρισμός σε νέα και παλιά μέλη το κάνει πιο περίπλοκο πχ ακόμα και ο αριθμός των σχολίων μπορει να είναι ενδεικτικός. Μπορεί ο Ιπποπόταμος μέσα σε 2μήνες που είναι μέλος να έχει 200 σαχλές αναρτήσεις (αλλά τουλάχιστον έχει αυτογνωσία) και ο κυρ Μάκης από τον Εύοσμο να έχει στο ίδιο διάστημα 10 αλλά να είναι όλες εκπληκτικές παρουσιάσεις ή σχολιασμός βιβλίων.

Και γενικότερα αυτός ο διαχωρισμός δεν μου ακούγεται καλά, αν ήμουν νέο μέλος θα με "ξενέρωνε" κάπως και δεν νομίζω να ασχολούμουν περισσότερο.

υγ: 201;

Μπορεί ο Ιπποπόταμος μέσα σε 2μήνες που είναι μέλος να έχει 200 σαχλές αναρτήσεις (αλλά τουλάχιστον έχει αυτογνωσία) και ο κυρ Μάκης από τον Εύοσμο να έχει στο ίδιο διάστημα 10 αλλά να είναι όλες εκπληκτικές παρουσιάσεις ή σχολιασμός βιβλίων.
Με βρίσκεις σύμφωνη όσο δεν μπορείς να φανταστείς (όπου Ιπποπόταμος, εγώ βάζω Τσίου) αλλά στο παιχνίδι σημασία έχει το πόσο ενεργό είναι ένα μέλος για να μη κρεμάσει τους συμπαίκτες του, και όχι η ποιότητα των αναρτήσεων του. Αν το παιχνίδι γινόταν για την καλύτερη ανάλυση βιβλίου ο αριθμός των αναρτήσεων όντως δεν θα έπαιζε ρόλο, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με αλληλεπίδραση μελών. Αν το ταίρι κάποιου βαρεθεί ή αλλάξει γνώμη, και δεν εμφανιστεί ξανά, θα είναι Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει :))))

Ας δηλώσω κι εγώ συμμετοχή με τα εξής βιβλία:

Μόνος στο Βερολίνο- Χανς Φαλάντα
Κάρι- Στίβεν Κινγκ
Ο Μαύρος Οβελίσκος- Έριχ Μαρία Ρεμαρκ

1. Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν ~ Lionel Shriver ~ Μεταίχμιο
2. Η πόλη και τα σκυλιά ~ Mario Vargas Llosa ~ Καστανιώτης
3. Ο μπρούντζινος καβαλάρης ~ Paullina Simons ~ Διόπτρα

ΥΓ. Είναι πολύ διαφορετικά βιβλία, καλύπτουν αρκετά γούστα.
ΥΓ2. Είναι αρκετά μεγάλα, επομένως το μελλοντικό ταίρι καλείται να εκφράσει τυχούσα επιθυμία για άλλη πρόταση.
ΥΓ3. Είναι αριστουργήματα, το καθένα με τον τρόπο του, και ζουν στην καρδιά μου.
ΥΓ4. Συμφωνώ με το διαχωρισμό Χούφταλων- Νεολαίας. Απλώς παρεμπιπτόντως.

Συμφωνώ με την Κόρτεια λύση :))))

1) Τρία λευκά φέρετρα, Αντόνιο Ούνγκαρ
2) Υπνοβάτισσα Γη, Μία Κούτο
3) Η μυστική ζωή των μεγάλων μουσουργών, Ελίζαμπεθ Λάντει.

Τα δύο πρώτα τα είχα βάλει και την προηγούμενη φορά ωστόσο το ταίρι μου διάβασε την τρίτη επιλογή. Το τρίτο δεν είναι μυθιστόρημα αλλά είναι απόλυτα λατρεμένο ανάγνωσμα!

Κι εγω μεσα:σάλια:

• Τζουντ ο Αφανής - Τομας Χάρντι
  • La Bas: Ταξιδι στην σκοτεινή πλευρά - Καρλ Υισμάν
  • Ο Πύργος - Φραντς Κάφκα
Στο προηγούμενο παιχνίδι είχα διαβάσει τον Νανο του Λανκερκβιστ και το ευχαριστήθηκα.

Κι εγω μεσα:σάλια:

• Τζουντ ο Αφανής - Τομας Χάρντι
  • La Bas: Ταξιδι στην σκοτεινή πλευρά - Καρλ Υισμάν
  • Ο Πύργος - Φραντς Κάφκα
Στο προηγούμενο παιχνίδι είχα διαβάσει τον Νανο του Λανκερκβιστ και το ευχαριστήθηκα.
Δεν έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου Κάφκα. Ας ευχηθώ να είσαι το ταίρι μου για να βρω αφορμή να το κάνω επιτέλους :)))

Μέρες τώρα σκέφτομαι ποια να προτείνω. Εγώ , όπως και πέρυσι, πέρα από τις αρχικές προϋποθέσεις ("καλό είναι να μην προτείνουμε βιβλία με πολύ ιδιαίτερο θέμα, πολύ ογκώδη (ή και πολύτομα), πολύ ακριβά ή πολύ εξαντλημένα") προσθέτω μια ακόμα: να το έχω διαβάσει μέσα στη χρονιά δηλ. μέσα στο 2017 γιατί αλλιώς δεν θα καταλήξω ποτέ σε τρία.

Οπότε εν τέλει κατέληξα στα ακόλουθα (αν και υπάρχουν 4-5 που εύκολα θα μπορούσαν να πάρουν την θέση τους):

1. Η πτώση- Αλμπέρ Καμύ
2. Αδριανού απομνημονεύματα- Μαργκερίτ Γιουρσενάρ
3. Χαμογέλα, ρε... τι σου ζητάνε;- Χρόνης Μίσσιος

υγ: ακόμα και τώρα που τα αναρτώ νιώθω οτι αδικώ κάποια.... γιατί δεν το κάνουμε "Διάβασε άλλα 10 αγαπημένα μου" ; :ρ

Καλή εμπειρία η περσινή, λέω να συμμετέχω και φέτος και να τα καταφέ διαβάσω ένα τουλάχιστον βιβλίο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Προτείνω:
1. Ποιος θυμάται τον Αλφόνς; - Κώστας Ακρίβος
2. Ένας ερωτευμένος άνδρας - Καρλ Ούβε Κνάουσγκααρντ (είναι το 2ο βιβλίο της 6τομης αυτοβιογραφίας του αλλά διαβάζεται αυτόνομα και -αν και μεγάλο σε όγκο- γρήγορα)
κι ένα graphic novel αν δεν υπάρχει χρόνος
3. MAUS - του Art Spiegelman (νομίζω είναι εξαντλημένο στα ελληνικά αλλά υπάρχει στα αγγλικά).

Πρεπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν τιιι βιβλίο!!! Για μέρες μετα δεν μπορουσα να σταματήσω να το σκέφτομαι κ είχα κανει 2 εβδομαδες να ξεκινησω άλλο βιβλιο!

Λεμονόπιτα το διάβασα 4 χρόνια πριν και το σκέφτομαι ακόμη. Αν όχι κάθε μέρα, κάθε δύο:)

Δεν έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου Κάφκα. Ας ευχηθώ να είσαι το ταίρι μου για να βρω αφορμή να το κάνω επιτέλους :)))
Ναντίν, θα σου πρότεινα να μην είναι ο Πύργος το πρώτο σου βιβλίο από Κάφκα. Προτείνω να διαβάσεις τη Μεταμόρφωση πρώτα και, ιδανικά, τη Δίκη μετά και μετά τον Πύργο. Αλλά σίγουρα όχι τον Πύργο πρώτα. Προλαβαίνεις μέχρι την κλήρωση!

Επίσης, για όποιον του τύχει ο Πύργος, ψάξτε για την ολοκληρωμένη έκδοση, δηλ αυτή που φτάνει μέχρι το σημείο που το κείμενο κόβεται. Υπάρχουν εκδόσεις που τελειώνουν πριν το συγκεκριμένο κεφάλαιο, για να αποφύγουν να τελειώσουν απότομα, αλλά θεωρώ καλύτερη επιλογή το ολοκληρωμένο κείμενο. Δεν ξέρω ποιες εκδόσεις είναι έτσι και ποιες αλλιώς, αλλά σίγουρα ο Πύργος απ' τις εκδόσεις Ροές είναι ολοκληρωμένος.

Συμφωνώ και επαυξάνω, με τίποτα ο "Πύργος" πρώτα. Πριν χρόνια τον είχα αγοράσει απο εκδόσεις Ροές, στις πρώτες 50 σελίδες το αφησα..... Έπειτα διάβασα την "Μεταμόρφωση" η οποία μου άρεσε πάρα πολύ.
Πρίν 2 μήνες ξαναέπιασα τον "Πυργο" για δεύτερη και τυχερή φορά, βγήκε σχετικά εύκολα μιας και είχα διαβάσει διαφορες αποψεις για το έργο αυτο οι οποίες και με βοήθησαν κατα την διάρκεια της ανάγνωσης!

Λεμονόπιτα το διάβασα 4 χρόνια πριν και το σκέφτομαι ακόμη. Αν όχι κάθε μέρα, κάθε δύο:)
Σε νιώθω απόλυτα! Εγώ το είχα διαβάσει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στα ελληνικά, εντελώς ανυποψίαστη, δεν είχα ιδέα τι θα διαβασω κ με συγκλονισε! Η ταινία απο την αλλη, δε με άγγιξε καθόλου (κ δε μου άρεσε καθόλου η επιλογή της Τιλντα για Ιβα). Απο τα βιβλια που μπορω να μιλάω γι'αυτο μέρες ολόκληρες!

Ναντίν, θα σου πρότεινα να μην είναι ο Πύργος το πρώτο σου βιβλίο από Κάφκα. Προτείνω να διαβάσεις τη Μεταμόρφωση πρώτα και, ιδανικά, τη Δίκη μετά και μετά τον Πύργο. Αλλά σίγουρα όχι τον Πύργο πρώτα. Προλαβαίνεις μέχρι την κλήρωση!

Επίσης, για όποιον του τύχει ο Πύργος, ψάξτε για την ολοκληρωμένη έκδοση, δηλ αυτή που φτάνει μέχρι το σημείο που το κείμενο κόβεται. Υπάρχουν εκδόσεις που τελειώνουν πριν το συγκεκριμένο κεφάλαιο, για να αποφύγουν να τελειώσουν απότομα, αλλά θεωρώ καλύτερη επιλογή το ολοκληρωμένο κείμενο. Δεν ξέρω ποιες εκδόσεις είναι έτσι και ποιες αλλιώς, αλλά σίγουρα ο Πύργος απ' τις εκδόσεις Ροές είναι ολοκληρωμένος.
Κόμη σε ευχαριστώ για τη συμβουλή ! Θα το κάνω άμεσα κιόλας (ας κάνω ότι δεν ακούω τις φωνούλες των αδιάβαστων βιβλίων στη βιβλιοθήκη μου). Έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη έκδοση για τη Μεταμόρφωση;

Προτείνω σίγουρα τις εκδόσεις Ροές (http://clone.printa-roes.gr/index.php/2013-03-18-10-46-59)
Αυτές έχω διαβάσει (εκτός του Αγνοούμενου) και τις βρήκα εξαιρετικές σε ποιότητα, τόσο μετάφρασης όσο και χαρτιού, δεσίματος κλπ (λίγο άκυρα τα εξώφυλλα μόνο, δεν ξέρω τι σκέφτονταν).
Από κει και πέρα ίσως υπάρχουν και άλλες εκδόσεις που να είναι εξίσου (ή και περισσότερο) καλές, αλλά δεν το γνωρίζω. Σίγουρα τη Μεταμόρφωση θα την βρεις σε άπειρες διαφορετικές εκδόσεις!

Κόμη σε ευχαριστώ για τη συμβουλή ! Θα το κάνω άμεσα κιόλας (ας κάνω ότι δεν ακούω τις φωνούλες των αδιάβαστων βιβλίων στη βιβλιοθήκη μου). Έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη έκδοση για τη Μεταμόρφωση;
Καλησπέρα,

συμπτωματικά σήμερα τελείωσα τη μεταμόρφωση. Το πήρα σε έκδοση Πατάκη, μετ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου και το βρήκα καλό. Πρώτος Κάφκα και για μένα. Θα συνεχίσω με τη Δίκη (το ψάχνω ακόμα σε ποια έκδοση).

Λεμονόπιτα, η ταινία θα έλεγα πως ήταν αρκετά εντάξει, στην καλύτερη περίπτωση. Μου άρεσε πολύ η επιλογή του Έζρα Μίλλερ για τον Κέβιν, μάλιστα κάπως έτσι τον είχα φανταστεί όταν διάβαζα το βιβλίο. Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μάλλον επιφανειακή απόδοση του βιβλίου, ιδιαίτερα αν κάποιος το έχει ερωτευτεί όσο εγώ ή εσύ. :Ρ

Κι εγώ πριν το διαβάσω το είχα πάρει με μάλλον επιφυλακτικό μάτι, έτοιμη να απογοητευτώ κάπως, επειδή το άνοιξα και είδα ότι δεν είχε πολλούς διαλόγους -πολύ ώριμο κριτήριο, ε; Το έχω ξεπεράσει πια:Ρ- Μετά σαν να με χτύπησε κεραυνός! Θυμάμαι ακόμη τη στιγμή που συνειδητοποίησα πως, τις δύο ή τρεις μέρες που διήρκησε η ανάγνωση του βιβλίου, το σκεφτόμουν διαρκώς. Έπλενα τα δόντια μου και σκεφτόμουν το βιβλίο, πήγαινα στη θάλασσα, γιατί ήταν και Ιούλιος, και σκεφτόμουν το βιβλίο. Τέτοιο κόλλημα άλλη μια φορά μόνο το είχα φάει με τον Μπρούντζινο Καβαλάρη.

Μπορώ να πω χωρίς ενδοιασμούς πως μου άλλαξε τη ζωή αυτό το βιβλίο.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
@Αμάντα και Λεμονόπιτα, γιατί δεν έρχεστε να συζητήσουμε εκτενέστερα για το βιβλίο και την ταινία στα νήματα που έχουν ανοιχτεί; 'Εχουν εμπνεύσει ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θα θέλαμε τη συμβολή σας :)

Για το βιβλίο εδώ.
Για την ταινία εδώ.

Προσωπικά λατρεύω και το βιβλίο και την ταινία. Είδα πρώτα την ταινία, την οποία ξαναείδα μετά την ανάγνωση του βιβλίου και την εκτίμησα ακόμα περισσότερο. Θεωρώ και τα δύο έργα αριστουργήματα.

Last edited:
Να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν μερικές μέρες ακόμα για να δηλωθεί συμμετοχή απ'όποιον θέλει.

Σας το υπενθύμισα.

Ακόμα όπως ψηφίσαμε τελικά θα έχουμε μπαλαντέρ αλλά όχι διαχωρισμό παλιών νέων μελών στην κλήρωση η οποία θα γίνει την Δευτέρα το βραδάκι.

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.