Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο (Άνοιξη 2023)

Παιδιά φέτος θα παίξουμε;
Δυσκολεύομαι λίγο με το διάβασμα, οπότε είναι ευκαιρία...
Δεν εχω αγαπημενο βιβλιο ή εχω πολλα 😁. Αυτην την περιοδο διαβαζω τον ηλιθιο του Ντοστο... και μου αρεσει οπως και ολα (σχεδον) τα υπολοιπα βιβλια του (μολις εβγαλα χαιδευτικο ονομα στον Ντοστογιεφσκι👀) αλλα επειδη ειναι κλασικος φανταζομαι εχουν διαβασει αν οχι ολοι εδω σιγουρα αρκετοι βιβλια του. Θα προτεινα καποιο λιγοτερο γνωστο βιβλιο αλλα μονο κλασικους ξερω προς το παρον, ειμαι ασχετη στην συγχρονη λογοτεχνια ή κατι πιο "ψαγμενο". Αν πεσω σε κατι μη δημοφιλες καλο θα το προτεινω. (Ή αν θυμηθω κατι)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Τέλεια, θα παίξω κι εγώ!! Μέχρι να βάλω τα βιβλία που θα συμμετάσχω, αντιγράφω από προηγούμενο παιχνίδι τους κανόνες:

1. Σκοπός μας είναι να διαβάσουμε ένα βιβλίο που ουσιαστικά δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να το διαβάσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο λοιπόν ο συμπαίκτης μας να έχει εντελώς διαφορετικά αναγνωστικά γούστα από εμάς και τα βιβλία που θα μας προτείνει να μην πλησιάζουν καν στις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού.

2. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, παραθέτει μια λίστα 3 (τριών) βιβλίων.

2α. Καλό είναι για ευνόητους λόγους τα βιβλία που προτείνονται να κυκλοφορούν στα ελληνικά, να είναι ακόμα σε κυκλοφορία, να έχουν λογικό μέγεθος και λογική τιμή και να μην απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο/ειδικό κοινό και να μην αποτελούν τριλογία, ή συνέχεια βιβλίων, μιας και δεν έχει νόημα να επιβαρύνουμε και οικονομικά, αλλά και σε μέγεθος του βιβλίου το ζεύγος μας.

3. Μετά την παρέλευση κάποιων ημερών θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες ώστε να καθοριστούν τα ζεύγη.

4. Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (ας πούμε έως τέλος της χρονιάς, αρχές της επόμενης) κάθε συμμετέχων έχει την ηθική υποχρέωση να διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο από την λίστα του συμπαίκτη του και να το σχολιάσει στο παρόν νήμα.

Μια ιδανική ημερομηνία για την λήξη των συμμετοχών είναι τέλος Απριλίου, λίγες μέρες μετά θα σας έρθει μήνυμα για επιβεβαίωση της συμμετοχής και λίγο μετά θα ανακοινωθούν τα ζεύγη σας.

@Καστάλια, όποτε μπορέσεις θα το ανακοινώσεις και στην ομάδα στο Qoodreads;

Τέλεια, θα παίξω κι εγώ!! Μέχρι να βάλω τα βιβλία που θα συμμετάσχω, αντιγράφω από προηγούμενο παιχνίδι τους κανόνες:
Πάλι καλά το ανέλυσες, γιατί σαν "νεούδι" αδυνατούσα πριν να καταλάβω τι θέλουν να πουν οι "ποιητές" πιο πάνω :χαχα:

Αφού, λοιπόν, θα υπάρχει περιθώριο χρόνου για διάβασμα και δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάσουμε και τα τρία βιβλία του συμπαίκτη μας (περιορισμένος χρόνος γαρ), θα τολμήσω να συμμετάσχω στο παιχνίδι!

Τρία απο τα αγαπημένα μου βιβλία:
1) Το κοιμητήριο της Πράγας του Ουμπέρτο Έκο
2) Μεγάλες προσδοκίες του Κάρολου Ντίκενς
3) Η θεραπεία του Σοπενάουερ του Ίρβιν Γιάλομ

Last edited by a moderator:

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Ωπ τι ξαφνικό είναι αυτό. Συνήθως το κάνουμε τα Χριστούγεννα. Δεν ειναι η αγαπημένη μου περίοδος αλλά θέλω να συμμετάσχω. Θα επανέλθω μέσα στη βδομάδα με τις προτάσεις. Μέχρι πότε έχουμε;

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Μια και το ζήτησαν τα μέλη είπαμε να το δοκιμάσουμε. Είπαμε μέχρι τέλος του μηνός να υποβάλουμε προτάσεις, έχεις χρόνο.

Τέλεια ιδέα! Οι προτάσεις μου είναι:
  • Γλυκό τραγούδι - Λέιλα Σλιμάνι (Leila Slimani)
  • Ο ναύτης που αρνήθηκε τη θάλασσα - Γιούκιο Μισίμα
  • Περί τυφλότητος - Ζοζέ Σαραμάγκου

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Μία σούμα μέχρι στιγμής κατά σειρά συμμετοχής:

1. ΜιΛάμπρος
1. Η φλογερή καρδιά του Ντανκό, Μάξιμ Γκόρκι
2. Το υπουργείο του φόβου, Γκράχαμ Γκρήν
3. Ο χειμώνας της διχόνοιας, Τζον Σταϊνμπεκ

2. Κεχριμπάρι
1) Το κοιμητήριο της Πράγας, Ουμπέρτο Έκο
2) Μεγάλες προσδοκίες, Κάρολος Ντίκενς
3) Η θεραπεία του Σοπενάουερ, Ίρβιν Γιάλομ

3. Πεταλούδα
1. Ωκεανός, Αλεσάντρο Μπάρικο
2. Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ!, Ουίλιαμ Φόκνερ
3. Εν Ψυχρώ, Τρούμαν Καπότε

4. Σελεφά
1. Ζωντανός Θρύλος, Richard Matheson
2. Οι μάγισσες του Βάρντε, Kiran Millwood Hargrave
3. Αποστολή Χαίρε Μαρία, Andy Weir

5. Διχασμένη
1. Μέφιστο, Claus Mann
2. Οι προφήτες, Jones Robert Jr
3. Φοβάμαι, ταυρομάχε, Pedro Lemebel

6. Ανυποψίαστη
1. Ψηλά τις καρδιές, Leo Maxim
2. Μικρές φωτιές παντού, Celeste Ng
3. Γκίλιαντ, Marilynne Robinson

7. Ιουλιτα
1. Το άλικο γράμμα, Nathaniel Hawthorne
2. Το όνομα μου είναι Λούσυ Μπάρτον, Elizabeth Strout
3. Υπέροχη αγαπημένη μου, Marieke Lucas Rijneveld

8. Θεκλη
1. Γλυκό τραγούδι - Λέιλα Σλιμάνι (Leila Slimani)
2. Ο ναύτης που αρνήθηκε τη θάλασσα - Γιούκιο Μισίμα
3. Περί τυφλότητος - Ζοζέ Σαραμάγκου

9. Βάγγυ
(αναμονή τίτλοι βιβλίων)

Λοιπόν λέω να πάρω μέρος κι εγώ μετά από πολλά χρόνια.
Θα προτείνω σχετικά μικρά βιβλία με τιμές προσιτές για όλους!
Το αφεντικό τρελάθηκεεεε εεε ξέφυγα!

1. Ο ξανθός Έκμπερτ / Το Ρούνενμπεργκ - Λούντβιχ Τηκ
2. Μπίλλυ Μπαντ, ο ναύτης - Χέρμαν Μέλβιλ
3. Οι 7 αγγελιοφόροι - Ντίνο Μπουτζάτι