Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ούτε κι εγώ έχω βάλει τα τοπ-τοπ αγαπημένα μου, ίσως γιατί με την εξαίρεση λίγων βιβλίων (που όμως είναι τεράστια σε όγκο ή σειρές, και άρα ακατάλληλα για εδώ) όλα τα αγαπημένα μου τα αγαπώ το ίδιο. Κατά καιρούς κολλάω με ένα, μετά με άλλο κ.λπ.

αντίνα, νομίζω δεν το έθεσα καλά. Δεν μπορώ σ' αυτήν την φάση να ξεχωρίσω κάποια ως πιο τοπ. Σίγουρα ο Καμί με τον Ξένο και την Πτώση ή ο Τζακ Λόντον με το Μάρτιν Ίντεν και το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης, ο Μποντλέρ,
Ωραια ΠΟΛΥΝΙΟΥΣ θα διαβασω τον ΜΑΡΤΙΝ ΗΝΤΕΝ η την ΠΤΩΣΗ του ΚΑΜΥ που ξεχωριζεις τοσο και που ηδη τα εχω στη βιβλιοθηκη μου!!Μετα τα συζηταμε!Φιλια!

Χορεύτρια ...μαθαίνω ότι εχεις διαβάσει το κλείδι ... οποτε τροποποιώ την λίστα μου

- Βολική αναισθησία - Κωστάκης Ανάν
- Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο – Ισίδωρος Ζουργός
- Ταξίδι στην άκρη της Νύχτας - Celine

Η σειρά της επιλογή σου , θα σου πρότεινα να είναι και η σειρα με τα οποία τα αναγράφω...αναμένω και τις δικές σου αλλαγές δίοτι τα δύο τελευταία τα έχω διαβάσει....καλη ανάγνωση

Last edited by a moderator:
Δημήτρη Λιγο, τα δυο βιβλία που σου προτείνω, σε αντικατάσταση των δυο που έχεις ήδη διαβάσει, είναι:
-Τι είδε η γυναίκα του Λοτ, Ιωάννα Μπουραζοπούλου
-Ο Κίτρινος Φάκελος, Μ.Καραγάτσης
Μπορείς να τα διαβάσεις με όποια σειρά θέλεις...enjoy!

Χορεύτρια ...μαθαίνω ότι εχεις διαβάσει το κλείδι ... οποτε τροποποιώ την λίστα μου

- Βολική αναισθησία - Κωστάκης Ανάν
- Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο – Ισίδωρος Ζουργός
- Ταξίδι στην άκρη της Νύχτας - Celine

Η σειρά της επιλογή σου , θα σου πρότεινα να είναι και η σειρα με τα οποία τα αναγράφω...αναμένω και τις δικές σου αλλαγές δίοτι τα δύο τελευταία τα έχω διαβάσει....καλη ανάγνωση

Ιαβέρη,πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα 3 που προτείνεις,δεν τα έχω διαβάσει.Κλίνω προς το "Μάρτιν Ήντεν",αλλά δεν αποκλείεται ακόμη και το "Πλούσιος Φτωχός".Μπορεί να ασχοληθώ και με τα δύο.σταδιακά.

Ελπιζω να σου αρεσουν, Μπου. :) Εγω σημερα κιολας δανειστηκα το '' Εργοστασιο των Μολυβιων'' της Τριανταφυλλου και θα ειναι στα 2-3 επομενα που θα διαβασω. :ναι: Επισης μου εκαναν κλικ και τα '' Ημερολογια Μοτοσικλετας'', ευκαιρια να μαθω ποιος ητο τελικα ο Τσε Γκεβαρα γιατι, για να ειμαι ειλικρινης, ποτε δε καταλαβα τι ακριβως παιχτηκε στην Λατινικη Αμερικη εκεινη την εποχη με τον Τσε, τον Καστρο κλπ. :)

Τα "ημερολόγια της μοτοσυκλέτας" περιγράφουν γιατί και πως αποφάσισε να γίνει επαναστάτης.Γυρίστηκαν ταινία το 2004,σκην.Βάλτερ Σάλες,πρωτ.Γκαμπριέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Προεπιλογή
Τα "ημερολόγια της μοτοσυκλέτας" περιγράφουν γιατί και πως αποφάσισε να γίνει επαναστάτης.Γυρίστηκαν ταινία το 2004,σκην.Βάλτερ Σάλες,πρωτ.Γκαμπριέλ Γκαρσία Μπερνάλ.
Πολύ ωραία, βιβλίο και ταινία. Μια μικρή διόρθωση: ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ (Gael García Bernal).

να σας παρακαλέσω αν μπορείτε όταν γράφετε σε κάποια γλώσσα που χρησιμοποιεί λατινικό αλφάβητο και τόνους (ή άλλα παρεμφερή σημεία στίξης) να μην τα σημειώνεται γιατί το λογισμικό του φόρουμ δεν τα αναγνωρίζει και η λέξη γίνεται κάπως έτσι:
Gael García Bernal

Συγγνώμη, κύριε υπερσυντονιστή, δεν το ξανακάνω! :συγνώμη:

@Αλεξανιάν ψάχνω κάποιο άλλο αγαπημένο μου βιβλίο για να αντικαταστήσω τη Δίκη, αφού την έχεις διαβάσει. Μέχρι στιγμής δεν είχα κάποια έμπνευση, αλλά υπόσχομαι να το φροντίσω σύντομα!:)))

Το δικό μου ταίρι πού χάθηκε; Μάλλον τρόμαξε με αυτά που του έβαλα να διαβάσει :ωιμέ:

Καλημέρα παιδιά, νόμιζα οτι είχα ποστάρει την λίστα μου. Μάλλον μπερδεύτηκα.
Λοιπόν, Ελένη, η λίστα είναι η εξής:
1) το άρωμα του ονείρου - Tom Robbins
2) χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε; - Χρόνης Μίσσιος
3) ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα - Θ. Τριαρίδης

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Στην πρώτη σελίδα θα βρείτε και τα ζευγάρια που κληρώθηκαν.

Καστάλια, που είσαι...; :κλαψ:

Διαβάζω τα παραμύθια που μου πρότεινες και μου αρέσουν πολύ... Ψάχνω και την Γκαμπριέλλα, αλλά στη βιβλιοθήκη εδώ δεν υπάρχει...

Ίζι

Κυρά των Σκιών
έχουν χαθεί κάποια ταίρια. Είμαστε πολλοί και είναι λογικό.
Ιδιώνυμε, Καστάλια, Ελένηη, Μυρτού συμμετέχετε ακόμα; Δώστε σημεία ζωής :) Είναι κι άλλοι;

Τι θα λέγατε να τους περιμένουμε μερικές μέρες (1 εβδομάδα π.χ.) κι αν δεν σχολιάσουν κάτι να ξανακάνουμε την κλήρωση μεταξύ μας όσοι μείναμε χωρίς ταίρι; Κι αν κάποιος (όπως εγώ) έχει ήδη αρχίσει το βιβλίο που του πρότειναν, δεν έγινε και τίποτα. Διαβάζει ένα βιβλίο παραπάνω :)

Ίζι συμφωνώ, αν και πιστεύω πως το ταίρι μου θα εμφανιστεί... Τσέκαρα και έχει να μπει από την Κυριακή, η αλήθεια είναι... Μάλλον ακόμα δεν το είδε...