Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που ξεκίνησες μ'αυτό. Είναι το αγαπημένο μου από άποψη γραφής. Απόλαυσε το!@ Ακτίς
Τελικά ξεκίνησα την Μεγαλη Χιμαιρα. Πήγα στη δημοτική βιβλιοθηκη για πιο γρηγορα και δεν είχαν την Πείνα, αλλα βρήκα τον Καραγατση, όποτε κερδισε. Είμαι πολυ αρχή ακόμη.
Εσύ ξεκίνησες;
Συγγνωμη για την καθυστερηση Φαιη!Χμμμμ δυσκολεύτηκα πολύ γιατί - συν τις άλλοις - προσπάθησα να επιλέξω βιβλία που δεν τα έχει βάλει κάποιος άλλος
Το λοιπόν,
Τζέιν Έιρ, Σαρλότ Μπροντέ
Χόμπιτ, Τόλκιν
Ο χορός της ζωής, Ζωρζ Σαρή
Τα βρήκες τα βιβλία καλό μου ταίρι; Νιώθω άσχημα που σε δυσκολεύω. Για το Άλεφ το φοβόμουν αλλά και η Ιστορία Αγάπης και Σκότους; Αν δεν τα βρήκες ακόμα, μπορώ πάντα να σου προτείνω κάποια άλλα (ή και να σου δανείσω τα δικά μου αν μένεις στην Αθήνα). Όσο για τη μικρή ιστορία, να ληφθεί υπ' όψη πως αρχικά γράφτηκε για παιδιά, οπότε είναι ιδιαιτέρως βατό βιβλίο. Κι εγώ μια απλή εραστής της ιστορίας είμαι, κι έχω πολλά κενά να καλύψω.))Ιωάννα μου, η αλήθεια είναι ότι ψάχνω το τελευταίο καιρό ιστορικά βιβλία προκειμένου να καλύψω τα τεράστια κενά που έχω, και το συγκεκριμένο βιβλίο το φλέρταρα αρκετά κάθε φορά που έμπαινα σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Επομένως, η επιλογή σου με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αυτό που με κράτησε τόσο καιρό είναι οι διφορούμενες κριτικές που υπάρχουν. Παρόλλα αυτά, μάλλον τείνω στο να το πάρω ή να το δανειστώ σε πρώτη φάση. Τα άλλα δυο βιβλία που μου είχες προτείνει, σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, μου είπαν ότι δεν εκδίδονται πια. Σκοπεύω πάντως να κοιτάξω και σε καμιά δανειστική βιβλιοθήκη.
Λοιπόν κοίτα τι ανακάλυψα! Διάφορα πεζά του Μπόρχες τα έχουν μαζέψει και τα έχουν κάνει ένα βιβλίο δύο τόμων. Πήρα τον πρώτο τόμο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει "Το Άλεφ". Στον πρώτο τόμο είναι επίσης η "Παγκόσμια Ιστορία Ατιμίας" και οι "Μυθοπλασίες". Επομένως με ένα σμπάρο, τρία τριγώνια! )) Λίγο που διάβασα για να δω πως είναι, ξετρελάθηκα. Ανυπομωνώ να έρθει η σειρά του.Τα βρήκες τα βιβλία καλό μου ταίρι; Νιώθω άσχημα που σε δυσκολεύω. Για το Άλεφ το φοβόμουν αλλά και η Ιστορία Αγάπης και Σκότους; Αν δεν τα βρήκες ακόμα, μπορώ πάντα να σου προτείνω κάποια άλλα (ή και να σου δανείσω τα δικά μου αν μένεις στην Αθήνα). Όσο για τη μικρή ιστορία, να ληφθεί υπ' όψη πως αρχικά γράφτηκε για παιδιά, οπότε είναι ιδιαιτέρως βατό βιβλίο. Κι εγώ μια απλή εραστής της ιστορίας είμαι, κι έχω πολλά κενά να καλύψω.))
Νομίζω μόνο κερδισμένη θα μπορούσες να βγεις αν το διαβάσεις στα ιταλικά! Είναι από τα βιβλία που προσδίδουν τόσο πολύ χρώμα σε μια χώρα, που σε κάνουν να νιώσεις την επιθυμία να μάθεις τη γλώσσα του συγγραφέα, μόνο και μόνο για να μπορέσεις να το απολαύσεις κανονικά. Προσωπικά τα πορτογαλικά είναι στα υπόψην μου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μια μέρα...Εγώ πάλι έχω μείνει πίσω... Διαβάζω τα παραμύθια, είναι όντως μαγευτικά! Αλλά λίγο η δουλειά, λίγο οι συναναγνώσεις στην Κατερίνη, μου βάζουν φρένο! Σε λίγο καιρό όμως που θα χαλαρώσω θα τα πιάσω δυνατά! Επίσης, μου φέρνουν και την Γκαμπριέλα σε καμιά δεκαριά μέρες, από την δεύτερη πατρίδα!