Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 4 (Οκτ 2014)

Α, ωραία, πολύ χαίρομαι!:γιούπι:Τη λίστα την έχω βάλει στην προηγούμενη ανάρτηση, μόνο που, όπως φάνηκε δεν ξέρω: να βάλω το κορίτσι με το σκουλαρίκι ως πρόταση 3 ή να το κρατήσω ως εφεδρικό σε περίπτωση που το άτομο με το οποίο έχω κληρωθεί έχει διαβάσει την ιστορία χωρίς τ'ελος ή γενικά τα υπόλοιπα που έχω προτείνει(δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργούν τα εφεδρικά) ή τελος πάντων δεν το βρίσκει;

Αν αυτός/η που θα κληρωθεί μαζί σου έχεια διαβάσει κάποιο/α από τα βιβλία που προτείνεις μπορεί να ζητήσει να προτείνεις άλλο/α στη θέση του(ς)

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ποιο απ' τα δύο τελικά Διχασμένη; :)
Παρεμπιπτόντως έχω την εντύπωση ότι η "Ιστορία Χωρίς Τέλος" δεν είναι καθόλου δυσεύρετο βιβλίο :)

Συγνώμη για τη καθυστέρηση!:συγνώμη: Είναι όμως πολύ δύσκολο να αποφασίσεις μερικές φορές(είμαι και λίγο αφηρημένη-ξεχασιάρα)!
Ως τρίτη επιλογή θα βάλω τελικά την "ιστορία χωρίς τέλος" του Έντε.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
οκ! :) (υπέροχο βιβλίο, πρέπει να το 'χα προτείνει κι εγώ σε προηγούμενο παιχνίδι)

Ως νέο μέλος θα ήθελα κι εγώ να συμμετάσχω!Καλή ευκαιρία να διαβάσεις κατι που από μόνος σου δεν θα επέλεγες!
Λοιπόν προτείνω:
1) To άρωμα - Πάτρικ Ζίσκιντ
2) Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές - Ευγένιος Τριβιζάς
3) Το νορβηγικό δάσος - Χαρούκι Μουρακάμι

οκ! (υπέροχο βιβλίο, πρέπει να το 'χα προτείνει κι εγώ σε προηγούμενο παιχνίδι)
Κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου! Το είχε πάρει το μάτι μου σε προηγούμενο παιχνίδι και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δίσταζα να το βάλω στη λίστα. Ανυπομονώ πάντως, να γίνει η κληρωση!:)

Last edited:
Μια ερώτηση εχω παιδια. Η Πολυνιους προτεινε το 1Q84. Αυτό δεν είναι τριλογια;;; Μήπως είναι λίγο μεγάλο και ακριβό :);

Ελπίζω να πρόλαβα!
Θα συμμετέχω κι εγώ με τα εξής:

Εκατό Χρόνια Μοναξιά - Μάρκες
Περί τυφλοτητας - Σαραμάγκου
Αιολική Γη - Βενέζης

Ήρθα κι εγώ! (Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ ν' αποφασίσω).

Κεκλεισμένων των θυρών-Ζ.Π. Σαρτρ
Η Μεταμόρφωση-Φ. Κάφκα
Οι Φτωχοί - Φ. Ντοστογιέφσκι

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μια ερώτηση εχω παιδια. Η Πολυνιους προτεινε το 1Q84. Αυτό δεν είναι τριλογια;;; Μήπως είναι λίγο μεγάλο και ακριβό :);
Έχω την εντύπωση ότι κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, ότι δεν απαιτείται δηλαδή να διαβάσει κανείς και τα τρία. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Ας μας πει η Πολύνιους. Αλλιώς προτείνει κάτι άλλο στη θέση του.

Σήμερα η κλήρωση λοιπόν :)

Είμαστε 15 συμμετέχοντες. Κόρτο θα πάρεις κι εσύ μέρος να γίνουμε ζυγός αριθμός; :))))

λέω να πάρω

οι προτάσεις μου:

1. Τζ. Μ. Κουτσί: Η ατίμωση
2. Ζοζέ Σαραμάγκου: Χρονικό του μοναστηριού
3. Έρμαν Έσε: Σιντάρτα

σκόπευα να προτείνω και το Νορβηγικό δάσος του Μουρακάμι (ίσως το αγαπημένο μου απ' ό,τι έχω διαβάσει φέτος) αλλά μιας και υπάρχει σε άλλη λίστα είπα να το αφήσω για το πέμπτο διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο :)

Τα αποτελέσματα:

1) Ίζι - Ιωάννα Μος
2) Πωλίνα - Πολύτλας Οδυσσεύς
3)
Αστραιος - Πολύνιους
4) Κόρτο Μαλτέζε - Βάγγυ
5)
Μίντορι - Μπου Ραντλι
6)
Μεταλλαγμένη - Νικόλας Δε Κιντ
7)
Διχασμένη - Χαριποτερίστρια
8)
Ακτίς - Βου Παπ

Βάγγυ το πορτρέτο το έχω διαβάσει οπότε αν θες πρότεινε ένα άλλο στη θέση του :)

Καταπληκτικό, η Μίντορι το μελέτησε όταν μας συστήθηκε, είναι μοιραίο να διαβάσω το "Νορβηγικό Δάσος" τελικά!!!

Τι ωραία :γιούπι:

@Νικόλα, το 1984 ήθελα έτσι κι αλλιώς να το διαβάσω και τα άλλα 2 ούτε που τα' χα ξαναματακούσει, οπότε χαίρομαι που θα μου δοθεί η ευκαιρία!

Ελπίζω να σου αρέσουν και οι δικές μου επιλογές :)))

Οδυσσέα ήταν μοιραίο!!! Μολις το Σαββατο φλέρταρα με την ιδέα να αγοράσω το Αββαειο! Ε! Και τελικά θα το αγοράσω!!!
Ελπίζω να σ αρέσει κάποια απο τις 3 επιλογές μου!!!

Ίζι, με μισείς; Έχω την αίσθηση ότι οι επιλογές μου δεν είναι καθόλου του γούστου σου.:ντροπή: Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα απ' τα βιβλία που προτείνεις, κι από συγγραφείς ξέρω μόνο τον Μπουκόφσκι! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον!! Μάλλον θα τα διαβάσω και τα τρία.