Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 4 (Οκτ 2014)

Ίζι

Κυρά των Σκιών
A, τι ωραία :)

Ιωάννα μου, πιστεύω ότι θα διαβάσω το "Κεκλεισμένων των Θυρών", με τραβάει περισσότερο. Όμως αν θες πρότεινέ μου ένα ακόμα, μια που έχω διαβάσει τη "μεταμόρφωση" :)

Εντιτ: Αν σε μισώ; Πας καλά καλέ; :χαχαχα:

Αααααα αν αποφασίσεις να διαβάσεις το "Μη μ' αφήσεις ποτέ" πρόσεχε γιατί υπάρχουν παντού σπόιλερς. Μη διαβάσεις τίποτα πουθενά (εκτός απ' την παρουσίασή μου εδώ :)))) )

Last edited:
Χαχα, η μια πάνω στην άλλη πέσαμε! Το κεκλεισμένων των θυρών νομίζω πως θα σου αρέσει. Είναι θεατρικό, έχε υπ' όψη σου...
Σαν αντικατάσταση της μεταμορφώσεως, σου προτείνω το MAUS του Art spiegelman. (Αν φυσικά μπορούμε να προτείνουμε κόμικς).

Σημ.: Όταν λες να μην διαβάσω τίποτα πουθενά, εννοείς ούτε το οπισθόφυλλο;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δεν θυμάμαι να 'χει κάτι κακό στο οπισθόφυλλο. Απλώς η ιστορία έχει ένα μυστικό (ας πούμε) που το αποκαλύπτουν σχεδόν σε όλες τις κριτικές. Μέχρι και σε τίτλους άρθρων για το βιβλίο το έχω δει γραμμένο.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Πολύ - πολύ ενδιαφέρουσες! :πάνω:

Τι λες βρε παιδί μου... Σα δεν ντρέπονται.
Να προειδοποιήσω πως θα αργήσω ολίγον να διαβάσω τα βιβλιαράκια γιατί τώρα τελευταία έχω ξοδέψει μια περιουσία στα βιβλιοπωλεία και πρέπει να κάνω οικονομίες πριν τα επισκεφθώ ξανά.:(

Αν θες να ξεκινήσεις με το πιο ανάλαφρο, διάβασε το "Να σου πω μια ιστορία". Αν θέλεις να ξεκινήσεις με κοινωνικοπολιτισμικό προβληματισμό διάβασε το "Λουλούδι της ερήμου" και αν σου αρέσει ο Ντοστο με το γνωστό λίγο 'βαρύ' ύφος του, που προσωπικά αγαπώ πολύ, ξεκίνα τον "Σωσία". Είναι το αγαπημένο μου από όσα δικά του έχω διαβάσει.

Εγώ, έριξα μια ματιά στα δυο που δεν ήξερα και έχω να πω ότι ο "Ασώματος Ανθρωπος" με έχει ψήσει τρελά, θα το αγόραζα αν το έβλεπα σε βιβλιοπωλείο. Τον Καλβίνο όχι για να είμαι ειλικρινής, αλλά αυτός είναι και ο σκοπός της κλήρωσης :)))
Θα ξεκινήσω όμως από το 1984 μόλις τελειώσει η συνανάγωνση, αφού κινούνται στο ίδιο μοτίβο!!

Βου, οι επιλογές σου είναι βιβλία που ήθελα να διαβάσω. Δεν ξέρω με ποιο να ξεκινήσω.
Ελπίζω να σου αρέσουν οι επιλογές μου.

Και ο κλήρος έπεσε στην Πολύνιους...Ενδιαφέρον οι επιλογές σου και "αδιάβαστες" από μένα...

Το 1Q84 του Μουρακάμι πολύ θα ήθελα να το διαβάσω αλλά το οτι είναι τριλογία το καθιστά αυτή τη στιγμή αδύνατο...
Το Αυτό ναι μεν δεν το έχω διαβάσει, αλλά έχω δει την ταινία και ίσως να μη με ενθουσιάσει πολύ αφού θα ξέρω την πλοκή...

Από Philip Dick δεν είχα διαβάσει κάτι, παρ' ότι είχα στη λίστα μου Το ηλεκτρικό πρόβατο (και τον άνθρωπο στο ψηλό κάστρο). Χαίρομαι πολύ που μέσω της λέσχης και εσένα βέβαια μου δίνεται η ώθηση να διαβάσω κάτι το "φανταστικό" :)
(Ελπίζω να το βρω γιατί σε ορισμένα βιβλιοπωλεία είναι εξαντλημένο και σε άλλα σε περιορισμένη διαθεσιμότητα)

Ελπίζω κάποια από τις επιλογές μου να σε ικανοποιήσουν...

Last edited:
Διχασμένη, ωραίες και πρωτότυπες οι επιλογές σου! Την Ιστορία Χωρίς Τέλος την έχω διαβάσει έτσι κι αλλιώς. :)))) Από τα υπόλοιπα πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται το Αθώοι και Φταίχτες και το Κορίτσι με το Σκουλαρίκι (άσε που το "Ο υπάλληλος από την Ινδία" το δείχνει εξαντλημένο σε κάνα-δυο βιβλιοπωλεία που κοίταξα). Τείνω προς το δεύτερο, αλλά θα το σκεφτώ λίγο ακόμα πριν καταλήξω!

Ελπίζω να σου αρέσουν και οι δικές μου επιλογές! :)

@Κόρτο Η άλλη μου πρόταση ειναι το Ματωμένα ίχνη του Χένινγκ Μάνκελ. Για μένα είναι ο συγγραφέας που με προβληματίζει. Ελπίζω κάποιο απ' αυτές τις επιλογές μου να σ' αρέσει και να μη σε ξενίσει τελείως. Εγώ ήμουν ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο αλλά με κέρδισε το τελευταίο θαρρώ (Σιντάρτα) αν και θα το σκεφτώ λιγάκι ακόμη. :)

Ημουν σίγουρη Μπου Ραντλι!!!!:))
Ηρθε η στιγμή να διαβάσεις το ''Νορβηγικό δάσος''!!!!!!!!!!!!Να γνωρίσεις και την αγαπημένη μου φίλη Μιντόρι!!!!!

Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία που προτείνεις!!Αν μου πρότεινες να ξεκινήσω με το πιο ''ανάλαφρο'' ,αν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιο εκ των τριών έτσι, θα το εκτιμούσα!
Να μην πέσω κατευθείαν στα βαθιά!

Εχεις διαβάσει μήπως κάποιο από τα προτεινόμενά μου;

Διχασμένη, ωραίες και πρωτότυπες οι επιλογές σου! Την Ιστορία Χωρίς Τέλος την έχω διαβάσει έτσι κι αλλιώς. :)))) Από τα υπόλοιπα πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται το Αθώοι και Φταίχτες και το Κορίτσι με το Σκουλαρίκι (άσε που το "Ο υπάλληλος από την Ινδία" το δείχνει εξαντλημένο σε κάνα-δυο βιβλιοπωλεία που κοίταξα). Τείνω προς το δεύτερο, αλλά θα το σκεφτώ λίγο ακόμα πριν καταλήξω!

Ελπίζω να σου αρέσουν και οι δικές μου επιλογές! :)
Και οι δικές σου επιλογές είναι υπέροχες! Τη μαύρη γάτα την έχω διαβάσει και μου αρέσει πολύ ο παραμυθένιος τρόπος που πραγματεύεται ένα πολύ σύγχρονο και σοβαρό θέμα. Και το "ουδέν νεώτερον" έχω διαβάσει. Τι να λέμε τώρα.. Το πιο συγκλονιστικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα ever! Οπότε, θα βυθιστώ στη Βικτωριανή εποχή!:)))και είμαι σίγουρη ότι θα το βρω ωραίο.
Με ξαφνιάζει που λες ότι δεν βρίσκεις τον υπάλληλο από την Ινδία, καθώς το είχα αγοράσει σχετικά πρόσφατα! Αν είναι έτσι πάντως, καλά που έδωσα και εφεδρικό! Σε προειδοποιώ ότι ο υπάλληλος από την Ινδία και ίσως και το Αθώοι και φταίχτες μπορεί να σε σοκάρουν λίγο

Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία που προτείνεις!!Αν μου πρότεινες να ξεκινήσω με το πιο ''ανάλαφρο'' ,αν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιο εκ των τριών έτσι, θα το εκτιμούσα!
Να μην πέσω κατευθείαν στα βαθιά!

Εχεις διαβάσει μήπως κάποιο από τα προτεινόμενά μου;
Είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση,απλώς έχω δει το "Άρωμα" στον κινηματογράφο!! Τώρα για τα δικά μου,προτείνω να ξεκινήσεις με το "Λεωνή",είναι οι αναμνήσεις του συγγραφέα από την παιδική του ηλικία - ήταν Έλληνας της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 20ου αιώνα - κόσμος οριστικά χαμένος σήμερα.Γράφει με πολύ νοσταλγία και τρυφερότητα,είναι το πιο "βατό" από τις 3 επιλογές μου!!!

Καμία σχέση η ταινία με το βιβλίο!!!Η ταινία είναι πολύ λίγη!!Εγω μετάνιωσα που την είδα!Κι εγώ έλεγα να ξεκινήσω με τον ''Λεωνή''.

Όχι μην αγχώνεσαι :) δεν έχω αποφασίσει ακόμα όμως ποιο να διαβάσω
Δεν έχουμε χρονικό περιορισμό, οπότε... :))))
Από τις δικές σου επιλογές, μπορείς να μου πεις λιγάκι τι πραγματεύονται; Διάβασα τα οπισθόφυλλα αλλά σίγουρα θα κατασταλάξω πιο εύκολα αν έχω την άποψη από κάποιον που τα έχει διαβάσει. :))

:)))

Τέλεια! Μ' αρέσουν πολύ οι επιλογές του ταιριού μου! (είναι το ταίρι, του ταιριού; ) Τα 100 χρόνια μοναξιάς τα είχα διαβάσει, αλλά θα τα ξαναδιαβάσω, γιατί πρόσφατα διάβασα το Σπίτι των Πνευμάτων, το οποίο έχει συγκριθεί επανειλημένα με το αριστούργημα του Μάρκες.... Θα προσπαθήσω όμως να τελειώσω πρώτα τα βιβλία του προηγούμενου γύρου, οπότε αυτά μάλλον κατά τα Χριστούγεννα...

Θα ξεκινήσω με Ντοστογιέφσκι λοιπόν Μεταλλαγμένη!!! Διάβασα λιγο υπόθεση και μπηκα στο νόημα!! Μετά την συναναγνωση μπαίνω δυναμικά!!! Όσο αφορα τα δικά μου δεν χρειάζεται να πω πολλά... Το 1984 γνωστο και αγαπημένο! Ο Ασώματος είναι ουσιαστικά το αρχέτυπο της αστυνομικής λογοτεχνίας και οι Δύσκολοι έρωτες μια πρώτη ευανάγνωστη επαφή με έναν μεγάλο συγγραφέα...