Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2017

Για κάποιον λόγο, δε μου το εμφανίζει ιπποπόταμε, μήπως έδωσες λάθος λινκ;

Ναι περάστηκε λάθος, τώρα πρέπει να είναι εντάξει. Αν και ίσως να μην βγάζει ακόμα όλα τα βιβλία γιατί θέλει 5-10 λέπτα μέχρι να τα εμφανίσει όλα.

Επίσης αν μου ξέφυγε κανένα προσθέστε ελεύθερα ή πείτε το εδώ για να το βάλω εγώ.

Last edited:
Οκ λοιπόν. Αν δεν έχουμε νεα τους ως την Δευτέρα θα κληρωσουμε τους μοναχικους στους Μπαλαντερ.
Όχι, μη! Συγνώμη για την καθυστέρηση. Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένη με το περιβάλλον, δεν είχα και πρόσβαση σε υπολογιστή. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής.

Αναξίμανδρε,

θα ξεκινήσω με το Ποιος θυμάται τον Αλφόνς. Του Κνάουσγκάαρντ το πρώτο δεν με κέρδισε οπότε διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Όσο για το MAUS το αφήνω για αργότερα, ελπίζω να το βρω σε καλή τιμή στα ξενόγλωσσα ή θα το πάρω από Amazon όταν βάλω κάποια στιγμή παραγγελία (αν και προσπαθώ να δείξω μια αυτοσυγκράτηση-δεν παλεύεται η ντάνα με τ αδιάβαστα).

Χρυσόστομε συγγνώμη που άργησα να εμφανιστώ!
Απλώς λόγω πανελληνίων ο προηγούμενος μήνας ήταν αρκετά γεμάτος :) σε ευχαριστώ για την υπομονή και χαίρομαι που κληρωθήκαμε μαζί. Ελπίζω να σου αρέσει ο Κέβιν, θα αγοράσω κι εγώ μία από τις προτάσεις σου τη Δευτέρα.

Καλως τηνε κι ας αργησε! Οκ Αμαντα δεν πειράζει. Αν εχεις φορτωμενο προγραμμα και πιεζεσαι αστο και δεν υπαρχει προβλημα. Αν παλι θες να διαβασεις καποιο απο τις προτασεις μου πολυ ωραια, αναμενω τις εντυπωσεις σου. Εγω οπως και να έχει έχω πάρει ήδη τον Κεβιν, θα το διαβασω και θα σου πω τις δικες μου εντυπώσεις.

Εννοείται θα διαβάσω μία από τις προτάσεις σου! Πάντα υπάρχει χρόνος για βιβλία. Σήμερα πήγα στο public και ζήτησα το "καλή αντάμωση εκεί ψηλά" και το "μόνος στο Βερολίνο". Δεν είχαν κανένα στο μαγαζί, κι έτσι παρήγγειλα το Βερολίνο -κάποια στιγμή θα διαβάσω σίγουρα και το πρώτο βιβλίο, μπήκε στη λίστα.
Μέσα στις διακοπές θα διαβάσω οπωσδήποτε το Βερολίνο και θα επιστρέψω με εντυπώσεις.
Αν κι όπως το είδα μάλλον θα μου αρέσει.:)

Επέστρεψα έχοντας διαβάσει το "Ο αφρός των ημερών" του Μπόρις Βιάν.

Θα το χαρακτήριζα σαν ένα σουρρεαλιστικό παραμύθι για ενήλικες. Υπάρχουν πολλές αλληγορίες στο κείμενο και νομίζω πως είναι από αυτά τα βιβλία που κάθε φορά που το διαβάζεις ανακαλύπτεις και κάτι καινούργιο.

Μου άρεσε αρκετά και μου κίνησε το ενδιαφέρον να διαβάσω και αλλά βιβλία του συγγραφέα καθώς και να αναζητήσω παρόμοια έργα. Από οτι είδα έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο οπότε κάποια στιγμή θα το δώ και αυτό.

Ευχαριστώ και πάλι για την πρόταση Κουκούτσι!

@Γιαννη, μόλις παρέλαβα το "Ο ηχος των πραγμάτων όταν πέφτουν". Θα πάρει σειρά όμως το νέο έτος γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και έχω κάποια άλλα που προηγούνται. Θα επανέλθω όταν το διαβάσω. :))

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ναντίν, έχω πάρει και θα ξεκινήσω από την νέα χρονιά το Midlessex του Τζέφρι Ευγενίδη.

Α, βλέπω τράβηξε αρκετούς ανθρώπους φέτος το Middlesex :)) Χαίρομαι που σ' αρέσει Γιάννη αγιαννη!

Κι εγώ τώρα που τελείωσα τις διακοπές μου ξεκινάω δυναμικά με Μουρακάμι ! Καλή ανάγνωση και περιμένω εντυπώσεις :)

Μια και ο Μικρός Φοίνικας που κληρώθηκε με την Σαώρη εξαφανίστηκε, η άτυχη τύχη έριξε την Σαώρη στα δίχτυα μου.

Η συμμετοχή του Φοίνικα ακυρώνεται και εγώ προτείνω στη Σαώρη τα ακόλουθα βιβλία:

Αλέχο Καρπεντιέ: Ο αιώνας των φώτων
Αρναλδούρ Ιδρίδασον: Παγωμένη νύχτα
Ίβο Άντριτς: Το χρονικό του Τράβνικ

αν θες Σαώρη πρότεινέ μου κάποιο άλλο αντί για τον Άνθρωπο που αγαπούσε τα σκυλιά. Το διάβασα στις αρχές του Δεκέμβρη.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Όντως άτυχη. Καλέ τι τούβλα! :ρ
Το πρώτο δε που με ενδιαφέρει στη βιβλιοθήκη της περιοχής δεν το βλέπω να το έχουν διαθέσιμο -και επίσης σε βιβλιοπωλεία το βλέπω εξαντλημένο-, αλλά θα ρωτήσω μήπως απλά δεν το έχουν περάσει ακόμα, αλλιώς αν γίνεται θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις μόλις ρωτήσω, αν πάρω αρνητική απάντηση.
Λογικά, όμως, θα πάω κατευθείαν στο αστυνομικό αν δεν το αλλάξεις ή δεν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτό που θα προτείνεις ( :ρ ), αν και φαίνεται ενδιαφέρον το βιβλίο του Άντριτς, γιατί έχω ξαναδιαβάσει ένα δικό του.

Στη σελίδα του Καστανιώτη -το τρίτο βιβλίο που είχα προτείνει- βέβαια δεν θυμάμαι να το δείχνει εξαντλημένο. Θες να σου αντικαταστήσω και αυτό;

Θα σου δώσω 2 βιβλία εξτρά στην πρώτη 3άδα, για να έχεις επιλογές σε περίπτωση που έχεις διαβάσει κάποιο ή που βρίσκεις όντως εξαντλημένο το βιβλίο του Νεσίν (αν και είναι ενδιαφέρον).

a)Το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου του Θέμου Κορνάρου
b) Η χορεύτρια από το Ίζου του Καβαμπάτα

Last edited:
Το παράκανα ε;...

Από μια έρευνα που έκανα εγώ η δημοτική μας βιβλιοθήκη έχει διαθέσιμους τους Ανθρωποφύλακες και το βιβλίο του Νεσίν (τουλάχιστον έτσι φαίνεται ηλεκτρονικά, οπότε στην επόμενη επίσκεψή μου θα κοιτάξω να τα πάρω). Από τα άλλα δυο που μου προτείνεις (σου είχα πει ότι έχω διαβάσει τον Άνθρωπο που αγαπούσε τα σκυλιά) μάλλον με τραβά το βιβλίο του Καβαμπάτα γιατί είχα διαβάσει από αυτόν το σπίτι των κοιμησμένων κοριτσιών που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (μάλλον το αντίθετο) οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να του δώσω μια ακόμα ευκαιρία (με το σκεπτικό ότι ίσως αυτό να είναι καλύτερο ή ότι μετά από 7 χρόνια, ίσως και η δικιά μου οπτική να έχει αλλάξει)

Σ'ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, αν θες πες μου να σου δώσω εναλλακτικές για τον Αιώνα των φώτων

Γριλε σ'ευχαριστω για την πληροφορία...για ο,τι νεότερο, τα λέμε εδώ! ??
Λοιπόν Λεμονόπιτα "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια" ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα το 2018. Είναι το τρίτο βιβλίο του Γκάαρντερ, μετά τον "Κόσμο της Σοφίας" και "Το μυστήριο της τράπουλας". Μου άρεσε αρκετά. Ο τρόπος γραφής του είναι απλός, όπως τον θυμόμουν, μιας και έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα βιβλίο του. Το βιβλίο δεν κουράζει και χωρίς να χάνεται η ροή της ιστορίας ο Γκάαρντερ παραθέτει και τις επιστημονικές, φιλοσοφικές του ανησυχίες. Θα διαβάσω στη συνέχεια το βιβλίο του Μαρουκάμι.

Λοιπόν Λεμονόπιτα "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια" ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα το 2018. Είναι το τρίτο βιβλίο του Γκάαρντερ, μετά τον "Κόσμο της Σοφίας" και "Το μυστήριο της τράπουλας". Μου άρεσε αρκετά. Ο τρόπος γραφής του είναι απλός, όπως τον θυμόμουν, μιας και έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα βιβλίο του. Το βιβλίο δεν κουράζει και χωρίς να χάνεται η ροή της ιστορίας ο Γκάαρντερ παραθέτει και τις επιστημονικές, φιλοσοφικές του ανησυχίες. Θα διαβάσω στη συνέχεια το βιβλίο του Μαρουκάμι.
Γεια σου Γριλε! Καλη χρονιά, χρόνια πολλά κ καλες μας αναγνώσεις το 2018! Αχ πολύ χαίρομαι που έκανες την αρχη με το Κορίτσι κ σου άρεσε! Ναι γράφει απλα κ έχει ροή (αν κ παλιότερα που είχα διαβάσει ενα άλλο δικο του δε μου άρεσε καθολου, Μέσα απο τον καθρέφτη κάπως έτσι αν θυμάμαι). Το συγκεκριμένο με άγγιξε αρκετά, τυχαίνει κάποιες φορες να μας αγγίζουν βιβλια χωρίς κάποιο λογο συγκεκριμένο, απλως κ μονο επειδή μας βρίσκουν την κατάλληλη στιγμη. Εγώ αγόρασα τον Εκκλησιαστη αλλά ακόμη δεν έχω ξεκινήσει κάτι γιατί έχω ακόμη 2 που δεν έχω τελειώσει. Θα επανελθω μόλις κανω κάποια προοδο! :)