Διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο, μέρος Ε'

Τελικά είμαι η μονη που ενιωσα πως όχι; :ρ Χαχα, κι εγω ξεκίνησα δειλά δειλα το βιβλιο σου αλλά επειδή έχουμε και τη συναναγνωση θα το αργησω λιγάκι. Πάντως, χαίρομαι οτι τουλαχιστον το δικο μου δε σου αφησε τόσο άσχημη εντύπωση, θα ένιωθα λίγο ενοχές.:ένοχος:

Καλά, ενοχές δεν θα πρεπε να νιώσεις για κανένα λόγο. Στην τύχη βγαίνουν τα ζευγάρια. Οπως είπες, ο καθένας έχει τα γούστα του. Υπάρχει μαγεία τόσο στο να διαβάσω κάτι που μου πρότεινες και μου άρεσε, όσο και στο να σου δείχνω τη δική μου οπτική στο γιατί δεν μου άρεσε.

@Ιαβέρη, πριν λίγες μέρες τελείωσα το "Μη Μ' αφήσεις Ποτέ" και θα γράψω τις αντιφατικές εντυπώσεις μου στο νήμα της παρουσίασής του.

Μεταλλαγμενη, πιασε την Λεσχη των Αθεραπευτα Αισιοδοξων για να γουσταρεις τρελα. :) Ο Ισιγκουρο φαινεται δεν ηταν πολυ στα γουστα σου. :))

Χαχα, δεν είμαι για αγορές βιβλίων αυτή την περίοδο δυστυχώς αλλά δεν θα το αργήσω πολύ! Το ίδιο και τους Χαρταετούς.

Αντε, ξεκίνα κι εσύ τα δικά μου γιατί ανυπομονώ για την γνώμη σου :)))

Τελείωσα λοιπόν με το βιβλίο μου. Δεν με εξέπληξε το ότι πολύ μου άρεσε, μιας και είχα ήδη τις ανάλογες προσδοκίες. Λίγο βέβαια έκανε κάποιες μικροκοιλιές, αλλά δεν πρόλαβα να νιώσω ότι βαριέμαι ή ότι θέλω να προχωρήσω γρηγορότερα για να φύγει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι. Επίσης, το τέλος της κύριας ιστορίας, μέσα στην έπαυλη, το βρήκα λίγο υπερβολικό στην περιγραφή του, ειδικά
[πλοκη]όταν ο Julian σηκώνει τον Fumero και τον πετάει απ' τα σκαλιά στο παγωμένο συντριβάνι, όπου προσγειώνεται πάνω στο προτεταμένο δάχτυλο του αγάλματος που του τρυπάει την καρδιά... ούτε ο Bruce Willis τέτοιο action![/πλοκη]

Γενικά πολύ καλή καλή η πρόταση!

Τώρα, όσον αφορά τον Χιονάνθρωπο, φίλος οπαδός του Νέσμπο, που μου πρότεινε να ξεκινήσω με Κοκκινολαίμη, είναι κάθετος να τα πάω με σειρά, γιατί, λέει, υπάρχουν και παράλληλες ιστορίες που τρέχουν από βιβλίο σε βιβλίο. Για να φτάσω λοιπόν μέχρι Χιονάνθρωπο θα χρειαστώ 4-5 χρόνια!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
@Τζάρλαξλ χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το "Δωμάτιο"!
Έχω αρχίσει το Μηδέν και το Άπειρο από χθες. Ενδιαφέρον είναι. Σύντομα θα γράψω τη γνώμη μου :)

Πίκο Απίκο, είμαι ήδη στη μέση του "Βίος & Πολιτεία του γάτου Μουρ".
Πολύ ευρηματική η τεχνική της αφήγησης που, από λάθος στην εκτύπωση του βιβλίου, η αφήγηση του γάτου διακόπτεται από την αφήγηση του Κυρίου του.

Προσθέτω στις προτάσεις που σου έκανα τα εξής:
"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον", Βιζυηνός
"Η Βραδύτητα", Κούντερα

Διαλέγεις & παίρνεις!

Αντε, ξεκίνα κι εσύ τα δικά μου γιατί ανυπομονώ για την γνώμη σου :)))
Μολις τελειωσα τον Καλο Μαθητη που μου προτεινες, Μεταλλαγμενη, κι ειμαι πολυ ικανοποιημενος, θα γραψω περισσοτερα στο αντιστοιχο νημα. Τωρα εχει σειρα '' Η Κιθαρα'', το οποιο πιστευω σε λιγη ωρα θα τελειωσω. :)

Χαίρομαι για τον Καλο Μαθητή αν και ήταν αναμενόμενο!
'Βλέπω, δεν έγραψες για την Κιθάρα ούτε στο νήμα της παρουσίασης. Τόσο χάλια? :χαχαχα:

Δεν το διαβασα ακομη και μαλλον θα αργησει γιατι τωρα πιαστηκα με τον Μαυρο Πυργο. :) Θα το τιμησω, σου υποσχομαι. :)

@Νικόλα δε Κιντ...

Παρότι έχω φτάσει σχεδόν στη μέση του Τούνελ....
Θα επιστρέψω λίγο στην αρχή του, για να αποθεώσω την εισαγωγή του Φ. Δρακονταείδη. Μια από τις καλύτερες που έχω διαβάσει έως τώρα στη ζωή μου...
Καλώς ή κακώς (εννοείτε καλώς) το έργο συνεχίζει όντας ακόμα καλύτερο οπότε σκέφτηκα να το αναφέρω τώρα μην τυχόν και το ξεχάσω στη συνέχεια...
Μαζί με εμένα το διαβάζει και η κοπέλα μου οπότε να περιμένεις δύο κριτικές στο τέλος :)

@Χρήστο δε σε έχω ξεχάσει να ξέρεις, αλλά άρχισα πολλά μαζεμένα (με τη συνανάγνωση και ένα άλλο) και δεν τα πρόλαβα όλα πριν την εξεταστική. Λίγες σελίδες μου έχουν μείνει, θα το τελειώσω και θα επανέλθω αν και ήδη από τώρα :μπράβο: και πάλι :μπράβο: Όπως και να έχει, θα ξανάρθω!! :))

@Νικόλα δε Κιντ...

Παρότι έχω φτάσει σχεδόν στη μέση του Τούνελ....
Θα επιστρέψω λίγο στην αρχή του, για να αποθεώσω την εισαγωγή του Φ. Δρακονταείδη. Μια από τις καλύτερες που έχω διαβάσει έως τώρα στη ζωή μου...
Καλώς ή κακώς (εννοείτε καλώς) το έργο συνεχίζει όντας ακόμα καλύτερο οπότε σκέφτηκα να το αναφέρω τώρα μην τυχόν και το ξεχάσω στη συνέχεια...
Μαζί με εμένα το διαβάζει και η κοπέλα μου οπότε να περιμένεις δύο κριτικές στο τέλος :)
Χαχαχαχαχα!! Βεβαίως και θα περιμένω 2 κριτικές και ευελπιστώ η μια να είναι καλύτερη από την άλλη!!!

Πρόσεξε!!! Το βιβλίο είναι από τα πιο αγαπημένα μου αναγνώσματα!!!:))

Να ευχαριστησω πολυ την Ακτιδα που μου προτεινε ενα εξαισιο βιβλιο σαν τον "Νανο"!!!

Το βιβλιο ηταν παρα πολυ καλο.. Δεν θα πω συγκλονιστηκο γιατι αισθανθηκα πως κατι του ελλειπε. Δηλαδη ηθελε κατι λιγο παραπανω για να ειναι αριστουργημα

Νομιζω πως ο νανος ειναι ενας κακος χαρακτηρας αλλα δεν μπορεις να τον αντιπαθησεις. Εκει ηταν η ολη μαεστρια του συγγραφεα. Ενω μισει τους παντες ο αναγνωστης ταυτιζεται μαζι του αρκετες στιγμες.
Μου αρεσε πολυ που υπέβοσκε ενας παρολογος ερωτας και επισης λατρεψα τις φαντασιωσεις του νανου.

Το τελος το βρηκα πολυ ταιριαστο με το ολο στυλ του βιβλιου.

Χαιρομαι που σου αρεσε ο Γατος Μουρ Ακτιδα διοτι εγω το αγαπαω αυτο το βιβλιο.

Οσο αφορα τα υπολοιπα βιβλια θα ηθελα καποια στιγμη να ακουμπησω Κουντερα αλλα προς το παρον με εχουν παρει σβαρνα τα αδιαβαστα:))))
Νομιζω ομως με τους κανονες του παιχνιδιου αυτου ειμαι εντάξει...

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τέλειωσα το "Μηδέν και το Άπειρο" που μου είχε προτείνει το ταίρι μου, ο Τζάρλαξλ. Το βρήκα συγκλονιστικό, ιδιαίτερα τις σελίδες της τελευταίας ανάκρισης και το τέλος. Ο (κάθε άλλο παρά φανταστικός) χαρακτήρας του Ρουμπάσωφ θα μου μείνει αξέχαστος, ενώ πολλά αποσπάσματα (το ρολόι, οι πίθηκοι και ο πρώτος άνθρωπος κ.ά) με προβλημάτισαν έντονα. Ο Άρθουρ Καίστλερ ήταν αριστοτέχνης συγγραφέας, άριστος ψυχογράφος και φιλόσοφος, ενώ είχε σφαιρική κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της εποχής, με αποτέλεσμα το βιβλίο του να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό σχετικά με τα συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα που πραγματεύεται (τις δίκες της Μόσχας). Τα αποσπάσματα που σημείωσα είναι πάρα πολλά, όμως θα αρκεστώ σε μερικές σύντομες φράσεις:

"...άλλο δεν μπορούσαν να επικαλεστούν εκτός από κείνο το ξεγελαστικό μαντείο που λέγεται Ιστορία και που εκφράζει την κρίση του μονάχα όταν αυτός που την επικαλείται έχει από καιρό λιώσει στο χώμα."

"...πώς μπορείς ν' αλλάξεις τον κόσμο αν ταυτίζεσαι με τον καθένα;
Πώς αλλιώς μπορείς να τον αλλάξεις;"

"Μήπως πρέπει κανείς να πληρώνει και για πράξεις που ήσανε σωστές και αναγκαίες; Μήπως πρέπει κανείς να πληρώνει και για τις πράξεις τις σωστές; Μη και υπήρχε κάποιο άλλο κριτήριο έξω από τη λογική; Μη και ο ίδιος ο άνθρωπος επωμίζεται κάποιο βαρύτερο χρέος όταν κρίνεται με τούτο το άλλο μέτρο; Μήπως το δικό του χρέος θα 'πρεπε να λογισθή διπλό όταν οι άλλοι ουκ οίδασι τι ποιούσι;"

"...το ίδιο δίλημμα: ή φέρεσαι έξυπνα ή φέρεσαι σωστά, μα δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο".

Τζάρλαξλ, σ' ευχαριστώ για την πρόταση.

@Χρήστο δε σε έχω ξεχάσει να ξέρεις, αλλά άρχισα πολλά μαζεμένα (με τη συνανάγνωση και ένα άλλο) και δεν τα πρόλαβα όλα πριν την εξεταστική. Λίγες σελίδες μου έχουν μείνει, θα το τελειώσω και θα επανέλθω αν και ήδη από τώρα :μπράβο: και πάλι :μπράβο: Όπως και να έχει, θα ξανάρθω!! :))
Ναι ρε συ καταλαβαίνω. Με την ησυχία σου. Το παν είναι να το απολαύσεις!

@Καστάλια
κι εγώ δεν σε ξέχασα... αλλά έκανα το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο βήμα... :ρ
το οποίο σημαίνει...
α. αποφάσισα πριν 3-4 μέρες να παραγγείλω κάποιο από τα δύο πρώτα ή και τα δύο πρώτα στα ελληνικά...
β. μπήκα στον Ιανό όπου έπαθα κάτι εγκεφαλικά... γιατί τα είχε πάνω κάτω γύρω στα 22 ευρώ το καθένα... μου φάνηκαν κάπως ακριβά :χαχα:, και τελικά ξόδεψα το ίδιο ποσό για 4 άλλα βιβλία που ήθελα και είχε σε προσφορά.
γ. χθες όμως αποφάσισα ξανά να δοκιμάσω την τύχη μου...
δ. και ω... στην πρωτοπορία το ινσαλλαχ κάτω από τα 9 ευρώ σε προσφορά... ε... είχε και τον φάινμαν με μια μικρή έκπτωση... τα παρήγγειλα
καταστράφηκα οικονομικά :ρ, και δεν είναι μόνο αυτό... αλλά είναι και 6 βιβλία "τούβλα" πότε θα τα διαβάσω ε? πότε? :))