Διαβάζω το αγαπημένο σου βιβλίο (Άνοιξη 2023)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μιας και το διαδικαστικό μέρος τελείωσε πιο γρήγορα, έγινε σήμερα η κλήρωση σε διαδικτυακή εφαρμογή και τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:

1327

1.
@Ανυποψίαστη

1. Ψηλά τις καρδιές, Leo Maxim
2. Μικρές φωτιές παντού, Celeste Ng
3. Γκίλιαντ, Marilynne Robinson

@Σελεφά
1. Ζωντανός Θρύλος, Richard Matheson
2. Οι μάγισσες του Βάρντε, Kiran Millwood Hargrave
3. Αποστολή Χαίρε Μαρία, Andy Weir

2.
@Διχασμένη
1. Μέφιστο, Claus Mann
2. Οι προφήτες, Jones Robert Jr
3. Φοβάμαι, ταυρομάχε, Pedro Lemebel

@Βάγγυ
1) Πολεμοφόρος, B. Sanderson
2) Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο, Ch.Mackesy
3) Έθιμα ταφής, H. Kent

3.
@Πίκος Απίκος
1. Στην άλλη πλευρά του ονείρου, Ούρσουλα Λεγκέν
2. Ο αποτυχημένος, Τόμας Μπέρνχαρτ
3. Ένας διαφορετικός τυμπανιστής, William Melvin Kelley

@Πεταλούδα
1. Ωκεανός, Αλεσάντρο Μπάρικο
2. Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ!, Ουίλιαμ Φόκνερ
3. Εν Ψυχρώ, Τρούμαν Καπότε

4.
@Τρομαγμένο πιόνι
1. Ο Στόουνερ, Τζον Γουίλιαμς
2. Το Μαγικό Βουνό, Τόμας Μαν
3. Ο Άνθρωπος που Κοιτάζει, Αλμπέρτο Μοράβια

@Νικόλας Δε Κιντ
1. Ο ξανθός Έκμπερτ / Το Ρούνενμπεργκ, Λούντβιχ Τηκ
2. Μπίλλυ Μπαντ, ο ναύτης, Χέρμαν Μέλβιλ
3. Οι 7 αγγελιοφόροι, Ντίνο Μπουτζάτι

5.
@Θεκλη

1. Γλυκό τραγούδι, Λέιλα Σλιμάνι (Leila Slimani)
2. Ο ναύτης που αρνήθηκε τη θάλασσα, Γιούκιο Μισίμα
3. Περί τυφλότητος, Ζοζέ Σαραμάγκου

@Κεχριμπάρι
1) Το κοιμητήριο της Πράγας, Ουμπέρτο Έκο
2) Μεγάλες προσδοκίες, Κάρολος Ντίκενς
3) Η θεραπεία του Σοπενάουερ, Ίρβιν Γιάλομ

6.
@Σαώρη

1) Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης, Luis Sepúlveda
2) Εφταλού - Ιστορίες του Αιγαίου, Ηλίας Βενέζης
3) Ο Θάνατος και ο Θόδωρος, Μ. Καραγάτσης

@Αννετούσκα
1. Γεμάτη ζωή, John Fante
2. Το κλειδί, Jun'ichirō Tanizaki
3. Οι αυτόχειρες, Guy de Maupassant

7.
@ΜιΛάμπρος
1. Η φλογερή καρδιά του Ντανκό, Μάξιμ Γκόρκι
2. Το υπουργείο του φόβου, Γκράχαμ Γκρήν
3. Ο χειμώνας της διχόνοιας, Τζον Σταϊνμπεκ

@Ιουλιτα
1. Το άλικο γράμμα, Nathaniel Hawthorne
2. Το όνομα μου είναι Λούσυ Μπάρτον, Elizabeth Strout
3. Υπέροχη αγαπημένη μου, Marieke Lucas Rijneveld


Καλές αναγνώσεις!! :διάβασμα4:
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@ΜιΛάμπρος, έχουμε χρόνο, διαβάζουμε τουλάχιστον ένα από τα βιβλία μέχρι τέλος της χρονιάς, αρχές της επόμενης (αν θέλουμε μπορούμε να διαβάσουμε παραπάνω από ένα).
 
@Ανυποψίαστη Ωωωωω! Τέλεια είμαστε μαζί. :αγκαλιά:Το βιβλίο Γκίλιαντ το έχω στη λίστα μου καιρό τωρα... Το Μικρές φωτιές παντού το έχω διαβάσει, οπότε μπορείς να βάλεις άλλο στη θέση του...
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Πίκος Απίκος, δεν έχω διαβάσει καμία από τις προτάσεις σου και όλες φαίνονται ενδιαφέρουσες. Μόνο την Λεγκέν έχω διαβάσει ξανά και μου άρεσε η γραφή της. Την επόμενη φορά που θα πάω βιβλιοπωλείο θα τα ξεφυλλίσω και θα αποφασίσω εκεί μου φαίνεται με πιο θα ξεκινήσω.
 
@Ανυποψίαστη Ωωωωω! Τέλεια είμαστε μαζί. :αγκαλιά:Το βιβλίο Γκίλιαντ το έχω στη λίστα μου καιρό τωρα... Το Μικρές φωτιές παντού το έχω διαβάσει, οπότε μπορείς να βάλεις άλλο στη θέση του...
Χαχα, κι εγώ έχω διαβάσει τις μάγισσες του Βαρντε! Να σου προτείνω λοιπόν μια εναλλακτική επιλογή, την Όλιβ Κίτριτζ της Ελίζαμπεθ Στράουτ. (Έχει γυριστεί και μίνι τηλεοπτική σειρά με την Φράνσις Μακντόρμαντ, εξαιρετική). Περιμένω τη δική σου εναλλακτική πρόταση!
 
Αν έχεις κάτι άλλο κατά νου μπορείς να μου το προτείνεις για την περίπτωση που δεν μπορέσω να το προχωρήσω γιατί δεν το'χω με την πολύ ωμή βία. Θα το κοιτάξω παντως κι αυτό γιατί μου φαίνεται ενδιαφέρον.
 
Βάγγυ!!:γεια: Είμαστε μαζί!!!
Ωραία, δεν έχω διαβάσει κανένα της λίστας σου! Μάλιστα, τον πολεμοφόρο και τα έθιμα ταφής τα είχα στη λίστα μου.
Το δεύτερο δεν το είχα ξανακούσει, ωραίο φαίνεται.
Όμως, έχω μια ερώτηση: γενικά προτιμώ τα αγγλόφωνα βιβλία φαντασίας (ή κλασσικής λογοτεχνίας) να τα διαβάζω στα αγγλικά. Επιτρέπεται να παραγγείλω την αγγλική έκδοση του πολεμοφόρου ή πρέπει να το διαβάσω στα ελληνικά;
 
Τέλεια!!! @Θεκλη ήσουν μία εκ των δύο μελών που προτείνατε βιβλίο που έχω ήδη, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα. Είναι το "Περί τυφλότητας" του Σαραμάγκου! Πριν δυο με τρία χρόνια είχα διαβάσει το "Περί φωτίσεως" και μου είχε αρέσει πολύ! Οπότε μέσα στις στοίβες που αγόραζα τότε είχα πάρει το "Περί τυφλότητας", το οποίο ακόμα με κοιτάει με παράπονο απο τη θέση των αδιάβαστων βιβλίων στην βιβλιοθήκη μου...Ήρθε η ώρα του. Θα είναι το πρώτο που θα διαβάσω!
Σχετικά με τις άλλες δύο προτάσεις σου, δεν ξέρω κανένα απο τα δύο βιβλία, αλλά με μία πρόχειρη ματιά που τα έριξα έχουν ενδιαφέρον. Ειδικά "Ο ναυτικός που αρνήθηκε τη θάλασσα" του Γιούκιο Μισίμα αν βγει σαν αυτά που έχω διαβάσει της Νατσούο Κιρίνο θα είναι οτι πρέπει, γιατί μου αρέσουν τα θρίλερ! Θα είναι το δεύτερο ανάγνωσμα αυτό.
Ελπίζω να καταφέρω μέχρι τα Χριστούγεννα να διαβάσω, μέσα σ' ολα, και τα τρία βιβλία! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα τα αγοράσω (τα δύο που δεν έχω) :)
 
@ΜιΛάμπρος περιμένω εντυπώσεις για τις επιλογές μου!! Εγώ έριξα μια πρόχειρη ματιά στις δικές σου και διαπιστώνω ότι τα βιβλία του Γκρην και του Στάινμπεκ είναι εξαντλημένα.. :ανέκφραστος: Έχεις κάποια άλλα παρομοια να μου προτείνεις;;:μήπως;: Έχω διαβάσει το "Τέλος μιας σχέσης" και μου άρεσε αρκετά.. Οπότε θα ήθελα να διαβάσω και κάτι άλλο δικό του (αν έχεις κάποιο υπόψη σου)! Από Στάινμπεκ δεν έχω διαβάσει αλλά επίσης θα ήθελα! :μιαμ:
 
@Ιουλιτα χαίρομαι πάρα πολύ που θα αλληλοδιαβαστούμε!!!!! :)
Κοίταξα τις επιλογές σου. Στην αρχή ψάρωσα λίγο γιατί το άλικο γράμμα το ήξερα πάνω κάτω από την ταινία, όπου έπαιζε ο μορφωνιός ο Γκάρυ και τον είχε η αδερφή μου αφίσα στο δωμάτιό της. Το είχα πάρει μάλιστα και δώρο στη γυναίκα μου, στα γαλλικά όμως. Τα άλλα δυο με αιφνιδίασαν θετικά, ιδιαίτερα της Elizabeth Strout, το οποίο μεθ' εκπλήξεως διαπίστωσα ότι υπάρχει στις λίστες μου!! Ειλικρινά ανυπομονώ.

Τα 2 που αναφέρεις είναι όντως εξαντλημένα. Υπάρχουν ωστόσο στο metabook, αν δεν σε ενοχλεί το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα. Του Γκρήν από 4 έως 6 ευρώ (εκδ. Ερατώ και Γαβριηλίδης). Του Σταϊνμπεκ υπάρχει επίσης στο metabook, αλλά είναι τσιμπημένο, στα 15 ευρώ. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με την Πεδιάδα της Τορτίγια, επίσης πάρα πολύ αγαπημένο βιβλίο, το Άνθρωποι και Ποντίκια ή τον Δρόμο με τις Φάμπρικες. Θα έλεγα επίσης να προτιμήσεις τις μεταφράσεις του Κοσμά Πολίτη. Προσωπικά τις βρίσκω πολύ καλές (εκτός κι αν κάποιο μέλος έχει άλλη πρόταση).
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θα ήθελες να καταφύγεις σε μεταχειρισμένο για Γκρήν, θα βρούμε άλλο (η λίστα είναι μεγάάάάλη :)))))
 
Συμφωνώ με τις δύο τελευταίες προτάσεις του @ΜιΛάμπρος για τον Στάινμπεκ (τη πρώτη δεν ΄την έχω διαβάσει ακόμα) αλλά θα προτείνω τα δικά μου αγαπημένα που είναι πρώτα το "Ανατολικά της Εδέμ" και μετά "Τα σταφύλια της οργής". Είναι όμως πιο μεγάλα βιβλία και πιο ακριβά, αλλά είναι υπέροχα!

ΥΓ. Έχω μπερδευτεί λίγο με τους όρους του παιχνιδιού. Μπορούμε να ζητήσουμε αλλαγή βιβλίου/βιβλίων; Και δεν εννοώ όταν είναι εξαντλημένο κάποιο βιβλίο. Σκοπός δεν είναι να διαβάσουμε αυτά που προτείνει εξαρχής το ταίρι μας; Ή δεν έχω καταλάβει σωστά;
 
@ΜιΛάμπρος χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου!! Αγαπώ πολύ και τα 3 βιβλία και θα χαρώ ακόμη περισσότερο αν κανώ κι άλλους να τα αγαπήσουν! Εντάξει, τη Στραουτ την αγαπώ λίγο παραπανω, θα ομολογήσω!:φρύδια: Όσον αφορά τις επιλογες σου, από Στάινμπεκ θα προτιμησω το "Ανθρωποι και ποντικια",επειδή θέλω εδώ και καιρό να το διαβάσω (άτιμο Goodreads με επηρεαζεις:ωραίος:). Και για το βιβλίο του Γκρην, μένουμε στο ίδιο..το έχω ήδη ζητήσει από metabook και περιμένω ενημέρωση από τον αγοραστή. . Άρα είμαστε οκ προς το παρον! Ανυπομονώ κι εγώ να ξεκινήσω να τα διαβάζω!!
 
Ωραίες οι προτασεις σου @Κεχριμπάρι, σε ευχαριστώ! Έχω εδώ και καιρό "Τα σταφύλια της οργής" αλλά διστάζω να το ξεκινήσω.. Είναι μεγάλο και αν δεν μου αρέσει θα το διαβάσω καθαρά ψυχαναστικά.. :ντροπή: Θα ξεκινήσω με το "Άνθρωποι και ποντικια", που είναι πιο μικρό, για να γνωρίσω τη γραφή του:μιαμ: Όσο για την απορία σου, ούτε εμένα μ αρέσει η αλλαγή αν δεν είναι εξαντλημένο ένα βιβλίο. Όμως αν γίνει αντικατάσταση με ένα εξίσου αγαπημένο από αυτόν που το προτεινει βιβλίο, δεν το βρίσκω κακό.. Όμως ας μας εξηγήσουν οι διαχειριστές καλυτερα 🤗
 
ΥΓ. Έχω μπερδευτεί λίγο με τους όρους του παιχνιδιού. Μπορούμε να ζητήσουμε αλλαγή βιβλίου/βιβλίων; Και δεν εννοώ όταν είναι εξαντλημένο κάποιο βιβλίο. Σκοπός δεν είναι να διαβάσουμε αυτά που προτείνει εξαρχής το ταίρι μας; Ή δεν έχω καταλάβει σωστά;
Συνήθως αυτά που αλλάζουν είναι αυτά που έχουν ήδη διαβαστεί. πχ εγώ έχω διαβάσει το Μικρές φωτιές παντού που προτεινε η Ανυποψίαστη και αντιστοίχως εκείνη το Μάγισσες του Βάρντε. Οπότε προτείναμε κάποιο άλλο στη θέση τους.
 
Top