Διαβάζω το αγαπημένο σου βιβλίο (Άνοιξη 2023)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
@Κεχριμπάρι (αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες), οι παρακάτω όροι ισχύουν στο παιχνίδι μας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των χρόνων που το παίζουμε:
2α. Καλό είναι για ευνόητους λόγους τα βιβλία που προτείνονται να κυκλοφορούν στα ελληνικά, να είναι ακόμα σε κυκλοφορία, να έχουν λογικό μέγεθος και λογική τιμή και να μην απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο/ειδικό κοινό και να μην αποτελούν τριλογία, ή συνέχεια βιβλίων, μιας και δεν έχει νόημα να επιβαρύνουμε και οικονομικά, αλλά και σε μέγεθος του βιβλίου το ζεύγος μας.
Αν κάποιο βιβλίο δεν είναι σε κυκλοφορία ή είναι δύσκολο να βρεθεί (που τέθηκε αυτό το ζήτημα), μπορεί να ζητηθεί αλλαγή από το ταίρι του.

Όπως επίσης, μπορεί να μην ισχύει κάτι πχ για την γλώσσα. Το να κυκλοφορεί στα ελληνικά είναι για όποιον διαβάζει μόνο στα ελληνικά λογοτεχνία, αλλά αν κάποιος θέλει να το διαβάσει σε άλλη γλώσσα (όπως η @Διχασμένη που ρωτά παραπάνω αν μπορεί να το διαβάσει στα αγγλικά), φυσικά μπορεί αν θέλει.

@Σελεφά Άρα όταν έχουμε διαβάσει ήδη κάποιο βιβλίο γίνεται αλλαγή αυτού. Φαντάστηκα ότι μπορούμε να γράψουμε γι αυτό που έχουμε ήδη διαβάσει, εκτός πια αν έχουμε διαβάσει και τα τρία που προτείνει το ταίρι μας. Πόσο πιθανό μπορεί να είναι αυτό; Τέλος πάντων, ρωτώ για να μάθω το παιχνίδι.

Πεταλούδα

@Σελεφά Άρα όταν έχουμε διαβάσει ήδη κάποιο βιβλίο γίνεται αλλαγή αυτού.
Ναι, ζητάμε αλλαγή, καλό είναι να έχουμε και τα τρία αδιάβαστα για να έχουμε περισσότερες επιλογές να επιλέξουμε (ή να έχουμε όσα πιο πολλά γίνεται αν θέλουμε να τα διαβάσουμε όλα :)))) ).

Τέλεια!!! @Θεκλη ήσουν μία εκ των δύο μελών που προτείνατε βιβλίο που έχω ήδη, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα. Είναι το "Περί τυφλότητας" του Σαραμάγκου! Πριν δυο με τρία χρόνια είχα διαβάσει το "Περί φωτίσεως" και μου είχε αρέσει πολύ! Οπότε μέσα στις στοίβες που αγόραζα τότε είχα πάρει το "Περί τυφλότητας", το οποίο ακόμα με κοιτάει με παράπονο απο τη θέση των αδιάβαστων βιβλίων στην βιβλιοθήκη μου...Ήρθε η ώρα του. Θα είναι το πρώτο που θα διαβάσω!
Σχετικά με τις άλλες δύο προτάσεις σου, δεν ξέρω κανένα απο τα δύο βιβλία, αλλά με μία πρόχειρη ματιά που τα έριξα έχουν ενδιαφέρον. Ειδικά "Ο ναυτικός που αρνήθηκε τη θάλασσα" του Γιούκιο Μισίμα αν βγει σαν αυτά που έχω διαβάσει της Νατσούο Κιρίνο θα είναι οτι πρέπει, γιατί μου αρέσουν τα θρίλερ! Θα είναι το δεύτερο ανάγνωσμα αυτό.
Ελπίζω να καταφέρω μέχρι τα Χριστούγεννα να διαβάσω, μέσα σ' ολα, και τα τρία βιβλία! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα τα αγοράσω (τα δύο που δεν έχω) :)
Τελεια, χαίρομαι! Θα ξεκινησω και γω συντομα! Οπως και συ, έχω το κοιμητηριο της Πράγας ήδη στη βιβλιοθήκη γιατί μου το έχουν κάνει δώρο. Ήρθε η ώρα να το διαβάσω! Θα ξεκινήσω με αυτό, και αν προλάβω θα διαβάσω και τον Ντίκενς. Ντίκενς δεν έχω διαβάσει κανένα (μη βαράτε) οπόταν είναι η τέλεια ευκαιρία.

Γεια σου @Σαώρη ! Χάου γιου ντούιν; Νομίζω πως έχουμε γνωριστεί κιόλας, αλλά χάνεται βαθιά μέσα στο χρόνο αυτό! Λοιπόν, χαίρομαι που θα παίξουμε το παιχνίδι μαζί, δεν είμαι πολύ της ελληνικής λογοτεχνίας βέβαια :ντροπή: Επίσης, έχω διαβάσει τον Σεπούλβεδα αλλά επειδή πάει πολύς καιρός θα το έβρισκα σαν ευκαιρία να το ξαναδιαβάσω, γιατί αφενός αυτό θα διάλεγα απ'τα τρία και αφετέρου δε θυμάμαι και τίποτα. Παρόλα αυτά αν θέλεις, δώσε μου άλλη μια επιλογή αντί αυτού και θα αποφασίσω. Τι λες; Ελπίζω να σου αρέσει έστω κάποια από τις δικές μου προτάσεις.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ναι, νομίζω και πρέπει να ήταν κάπου μες τον κόβιντ 20 ή 21, νομίζω μαζί με τα κοριτσια (Τσίου, Πεταλούδα).

Ένα ξένο έβαλα μες το σερί, για να το σπάσω και να μην είναι καθαρά ελληνική λογοτεχνία και το έχεις διαβάσει. Δε με θέλει. :μαναι::μουάχαχα:

Θα το αντικαταστήσω πάλι με ξενόγλωσσο για να έχεις επιλογή.
Το ερωτευμένο σύννεφο, Ναζίμ Χικμέτ (εγώ έχω αυτή την έκδοση, αλλά αυτή την μεταφράζει ένας άνθρωπος που μετέφρασε πολύ την τουρκική λογοτεχνία)
Ο θάνατος του εμποράκου, Άρθουρ Μίλερ

Εγώ μάλλον ή το κλειδί ή τους αυτόχειρες θα πάρω. Αναλόγως τι θα έχουν άμεσα διαθέσιμο. Αν και κλίνω προς το δεύτερο.
Και κάπου εδώ συνειδητοποιώ ότι σχεδόν ό,τι έχω διαβάσει σε ξενόγλωσσα ή είναι εξαντλημένο ή περιορισμένο σε διαθεσιμότητα. Δεν το λες και καλό. 1 ώρα μου πήρε να βρω κάτι διαθέσιμο, όπως και τις άλλες φορές, δλδ. :)

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@ΜιΛάμπρος οντως είναι. Να 'ναι καλά μια καθηγήτρια στη σχολή που στάθηκε αφορμή να ψάξω λίγο παραπάνω τη λογοτεχνία της ανατολής. Βέβαια δυστυχώς πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής, παραμένει αμετάφραστο ή δεν επανεκδίδεται και τα λίγα αντίτυπα χάνονται σε ιδιωτικές βιβλιοθήκες ή/και ελάχιστες πλούσιες δημοτικές.

@Αννετούσκα Χαίρομαι που σου άρεσαν οι προτάσεις και ελπίζω να γίνουν τα όσα σου πρότεινα η αφορμή για να γνωρίσεις βιβλία και συγγραφείς. :))))

Γεια σου Διχασμένη!! Κι εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα από τα δικά σου, οπότε θα τα ψάξω λίγο και θα δω ποιο θα επιλέξω.
Όμως, έχω μια ερώτηση: γενικά προτιμώ τα αγγλόφωνα βιβλία φαντασίας (ή κλασσικής λογοτεχνίας) να τα διαβάζω στα αγγλικά. Επιτρέπεται να παραγγείλω την αγγλική έκδοση του πολεμοφόρου ή πρέπει να το διαβάσω στα ελληνικά;
Καλέ ναι, εννοείται! Κι εγώ στα αγγλικά το έχω διαβάσει. Και η δική μου γνώμη είναι ότι καλύτερα να το διαβάσεις στα αγγλικά, που είναι ένα βιβλίο κι όχι σπασμένο σε 2 τομους. Παρ' ότι φαντασίας, είναι ευκολοδιαβαστο και καλή αρχή για Sanderson.

Εδώ γύρω...
Ε! πόσο τρομαγμένο να είναι το πιόνι; Δεν του έκανες ρουά ματ. Θα εμφανιστεί...

Εγώ θα ξεκινήσω με το Γκίλιαντ (που το ξερω σαν εξώφυλλο), μετά από τη σειρά 1Q84 του Μουρακάμι, που το ακούω σε ηχητικό και αυτό για να μη χάσω το ηχητικoδείκτη -καινούργια λέξη το ξέρω- που αντί η ενναλλαγή στο επόμενο βιβλίο να είναι σε άλλο track είναι στο ίδιο μαζί με το τελευταίο κεφάλαιο.

Πεταλούδα

Λοιπόν, επόμενη τριάδα και ελπίζω να έχεις κάποιο αδιάβαστο :)))) :

1. Αντόνιο Ταμπούκι - Ρέκβιεμ μια παραίσθηση
2. Λάσλο Κρασναχορκάι - Το τανγκό του σατανά
3. Ιζαμπέλ Αλιέντε - Το σπίτι των πνευμάτων

Ενδιαφέρουσες βρίσκω όλες τις επιλογές σου, σε λίγες μέρες θα σου πω με ποιο θα ξεκινήσω.

@Νικόλας Δε Κιντ, θα φανεί τις επόμενες μέρες πιστεύω. Δηλώνω κι εγώ συμμετοχή για τριάδα κι ας μη χρειαστεί (το λέω απλά για να καταγραφεί|).

:)