Επόμενη προσπάθειαΚι αυτα διαβασμενα τα εχω.![]()

Πάτι και Ρόμπερτ - Πάτι Σμιθ
Τις μικρές ώρες - Χαρούκι Μουρακάμι
Ιστορίες από την εποχή της Τζαζ - Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ
Επόμενη προσπάθειαΚι αυτα διαβασμενα τα εχω.![]()
Εχω διαβασει του Μουρακαμι που δεν μου αρεσε κιολας. Τα αλλα οχι.
Με την ησυχία σου! Εγώ μόλις πάρω το μισθό στο τέλος του Μαίου θα παραγγείλω τον Πολεμοφόρο στα αγγλικά, μαζί με κανένα άλλο ξενόγλωσσο.@Διχασμένη Εντέλει, κατασταλλαξα στο Φοβάμαι, ταυρομαχε. Το παρήγγειλα και το αναμένω αλλά θα το πιάσω μέσα στο καλοκαίρι λογικά.![]()
Μάλλον ήταν καρμικό να το βρεις.@Σαώρη αγόρασα από την έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη το Ρουμπαγιάτ του Καγιάμ γιατί σχεδόν έπεσα πάνω του και μου άρεσε η έκδοση σαν παραμύθι από τα παλιά. Δεν ξέρω πότε θα μου έρθει η έμπνευση να το ξεκινήσω, θα σε ενημερώσω εννοείται όταν κηρύξω την έναρξη. Cheers σε όλους και καλές ανακαλύψεις![]()
@Σαώρη χαίρομαι που σου άρεσε και τι ωραία που μου θύμισες αυτά τα αποσπάσματα. Ήσουν πολύ γρήγορη επίσης, εγώ φοβάμαι πως θα καθυστερήσω να διαβάσω το Ρουμπαγιάτ, θα σου'ρθει ξαφνικά στο μέλλον ένα feedback από μέναΚαλησπέρα,
@Αννετούσκα διάβασα το βιβλίο του Μωπασάν και νομίζω ότι έκανα μάλλον την πιο ταιριαστή επιλογή μέσα από τα βιβλία που πρότεινες, καθώς μου κράτησε το ενδιαφέρον και το απόλαυσα. Σίγουρα θα έπεφτε δύσκολα στα χέρια μου -καθότι είναι ξένη λογοτεχνία που δεν έχω ιδιαίτερα μεγάλη επαφή-. Αλλά χάριν στο παιχνίδι ευτυχώς γνώρισα συγγραφέα (ζόρικη κατάληξη είχε) και ανάγνωσμα. Ξεχώρισα κάποιες από τις ιστορίες, γιατί έκρυβαν μέσα τους κάποιες φράσεις με ουσία και μια πραγματικότητα παλαιά, αλλά και τόσο τωρινή:
@Πεταλούδα και @Αννετούσκα, σας ευχαριστώ για το παιχνίδι και το βιβλίο αντίστοιχα.
Θα διαφωνήσω ελαφρώς, ο Μωπασάν είναι πολύ δυνατός στη μικρή φόρμα, αυτό είναι που τον ξεχώρισε περισσότερο (έγραψε περίπου 300 νουβέλες και 6 μυθιστορήματα νομίζω). Φυσικά σου θύμισε Μπαλζάκ καθώς μαζί με τον Φλωμπέρ υπήρξαν η δυνατή τριάδα του ρεαλισμού. Και ο Ζολά βέβαια.Εγώ πρόσφατα διάβασα το Μία Ζωή του Μωπασάν και μου άρεσε πολύ,μου θύμισε έντονα Μπαλζακ. Διάβασα και μια συλλογή με διηγήματά του όμως δεν μου έμεινε κανένα στο μυαλό, δεν ενθουσιάστηκα από τη μικρή φόρμα του.