Διαβάσατε εκ των υστέρων το αγαπημένο βιβλίο του/της πρώην σας;

Τσίμα τσίμα χώρεσε ο τίτλος:)))
Μετά από μια πολύ όμορφη 5ετή σχέση που μου άφησε μόνο τύψεις και υπέροχες αναμνήσεις άρχισε να με τρώει η ιδέα να διαβάσω το αγαπημένο βιβλίο της πρώην μου. Το βιβλίο αυτό είναι το "Μοιράιδα" της Έυης Ομηρόλη. Όποτε μπαίνω σε βιβλιοπωλείο το κοιτάω, το ξανακοιτάω, λέω μέσα μου ξεκόλα μ..ακα, μια φορά το έκανα δώρο και σε μία φίλη μου, αλλά ποτέ δεν αποφάσισα να το πάρω να το διαβάσω.
Έτυχε να διαβάσετε ποτέ το αγαπημένο βιβλίο του/της πρώην σας αφού είχατε ήδη χωρίσει; Είδατε σε αυτό κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του/της που ως τότε τα είχατε απλώς προσπεράσει και δεν τα είχατε παρατηρήσει; Πήρατε απαντήσεις, μέσα από αυτό, για κάποια ερωτήματα που είχατε για το συγκεκριμένο πρόσωπο και μέχρι τότε δεν βρίσκατε κάποια εξήγηση; Γενικά πώς σας φάνηκε σαν εμπειρία;

Last edited:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειλικρινα.. δεν ετυχε!

Σκεφτομαι ομως, αν τυχον κανεις διαβασει αυτα που εγω εχω δηλωσει για αγαπημενα.. τι θα σκεφτει για μενα :χμ:

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Πιστεύω οτι το αγαπημένο βιβλίο ή τα αγαπημένα βιβλία κάποιου ανθρώπου είναι πολύ χαρακτηριστικά για την προσωπικότητά του και οτι, κατά κάποιο τρόπο, δίνουν το "στίγμα" για το συναισθηματικό ή ψυχολογικό του βάθος (ύψος, πλάτος, όπως θέλετε πείτε το). Το παραπάνω το έχω διαπιστώσει απο απλές κουβέντες μεταξύ φίλων που όταν μιλάνε για αγαπημένο βιβλίο, λέω, μα ναι, είναι εντελώς λογικό που του/της αρέσει αυτό το βιβλίο τόσο πολύ, γνωρίζοντας την προσωπικότητά του/της. Κατά την προσωπική μου άποψη το "αγαπημένο βιβλίο" είναι ίσως απο τα χαρακτηριστικότερα αγαπημένα πράγματα. Κάπως τραβηγμένα θα έλεγα: "πες μου τα αγαπημένα σου βιβλία, να σου πω ποιός είσαι". :)))

Τώρα, για την συγκεκριμένη ερώτηση που κάνεις Άρη (και εύγε που την χώρεσες! :)))) ), ναι, μου έχει τύχει να διαβάσω αγαπημένο βιβλίο εκ των υστέρων και στη δική μου περίπτωση απαντήσεις δεν δόθηκαν (δεν το περίμενα άλλωστε) απλά θα έλεγα οτι επιβεβαιώθηκα για κάποια πράγματα που ήδη γνώριζα. :μαναι:

Δεν έχει τύχει, παρόλο που συμφωνώ με την Οκτάνα ότι αντικατοπτρίζουν ένα μέρος τουλάχιστον από την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Τώρα αν θα το έκανα στο μέλλον; Εξαρτάται. Αν π.χ. το αγαπημένο βιβλίο της ήταν Αγκάθα Κρίστι, δεν βλέπω τον λόγο. Αν όπως ήταν κάτι πιο ασυνήθιστο τότε θα το έκανα. Όχι όμως όταν γινόταν πρώην, αλλά με την γνωριμία!

καποτε απο μια σχεση που ειχα,βρηκα στο σπιτι ενα ερωτικο-μυθιστορημα (ξερετε απο εκεινα με τα ομορφα εξωφυλλα με τους πειρατες και τις πριγκιπισσες ),δε θυμαμαι τιτλο,παντως η μοιρα του επιφυλασσε ενα ζοφερο μελλον...βρεθηκε στα σκουπιδια:γρμβ:.δε μπηκα στο πειρασμο να το διαβαζω,μαλλον θα ενιωθα πολυ μειονεκτικα με τις περιγραφες του Σακη Ρουβα του 18ου αιωνα!:χαχα:απορω κιολας πως γινεται σ'ενα ερωτικο μυθιστορημα ο ηρωας,το αμορε τελος παντων,να ειναι παντα ψηλος,γεροδεμενος,με μπλε ματια,μαυρη κωμη κλπ.βαλτε ρε κοριτσια φαντασια και φτιαξτε εναν ηρωα κοντο και ασχημο (κατι σαν τον Γουντι Αλαν) να σπασει η μονοπωλια του Ρουβα...:μουάχαχα:

Μόλις χθες αγόρασα το αγαπημένο βιβλίο του πρώην..είναι ο ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι....και σίγουρα θα είναι απο αυτά που θα διαβάσω μέσα στο καλοκαίρι....γιατί εχω κοντά στα 15 βιβλία στην αναμονή αυτή την στιγμή και μεσολαβεί και μια εξεταστική.......

Δεν μου έχει τύχει αλλά υποθέτω ότι δε θα ήταν αντίθετο στο χαρακτήρα μου να το κάνω. Αν και πιστεύω ότι θα το είχα μάλλον ήδη διαβασει πριν χωρίσω :ρ

Τελικά θα το πάρω να το διαβάσω. Έχω περιέργια μια και δεν έχω διαβάσει πολλά τέτοιου τύπου μυθιστορήματα.