Διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας 2018

Οι εκδόσεις iWrite και η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria, που ξεκίνησε φέτος, προκήρυξαν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ανάσταση (resurrection).

Το θέμα του διαγωνισμού αποτελεί επιλογή του πολύ γνωστού συγγραφέα τρόμου, Γκράχαμ Μάστερτον. Αλλά το καλύτερο δεν είναι αυτό. Το καλύτερο είναι ότι στο Φεστιβάλ Fantasmagoria 2018, που θα διεξαχθεί στις 21-22 Απριλίου 2018, στην Σαλόνικα, ο γλυκός Γκράχαμ θα είναι απίκο και θα δώσει το βραβείο στον πρώτο νικητή. Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα βραβευτεί μόνο ένα διήγημα αλλά περισσότερα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην συλλεκτική έκδοση βιβλίου "Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ".

Όσοι ενδιαφέρεστε, μην το τρενάρετε πολύ γιατί ο διαγωνισμός λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2017. Περάστε μια βόλτα και από δω για περισσότερες πληροφορίες!

Καλές εμπνεύσεις!
 
α, θα συμμετάσκω Μεταλλαγμένη, έχω ήδη πάρει μέρος σε άλλους τρεις διαγωνισμούς, γιατί όχι και σε αυτόν; ευχαριστω , υπαρχει και ενας άλλος φανταστικός διαγωνισμός που γινεται για τον Ιούλιο Βερν τον εχετε ακουσει;
 
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες Μεταλλαγμένη:) Μάλλον θα συμμετάσχω κι εγώ. Με περιορίζει αρκετά το ότι το ανώτατο όριο των λέξεων είναι 2.500, είναι πιο δύσκολο να διηγηθείς ικανοποιητικά μια ιστορία τόσο σύντομα.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Διάβασα τους όρους του διαγωνισμού. Οι νικητές και συγγραφείς της συλλογής, λέει, δεν θα έχουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα. Αυτό πες οκ. Όμως δεν θα δικαιούνται καν δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου. Μα ούτε ένα; Άσχημο δεν είναι αυτό; :χμ:
 
Ναι είναι αλλά έτσι που είναι οι εποχές τα δεχόμαστε όλα, σκεψου πως ο διαγωνισμός ελίκων που έδινε χρηματικό ποσο στους τρεις πρώτους ακόμα να βγουν αποτελέσματα . Θα κοντεψει ένας χρόνος τώρα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το έχω γράψει και αλλού. Για μένα οι περισσότεροι διαγωνισμοί είναι λιγάκι ό,τι να 'ναι και δεν αξίζουν την διαφήμιση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτό που λέει η Αριαδνη "τα δεχόμαστε όλα". Γιατί να τα δεχτεί κανείς όλα;

Δηλ. αν πουν πως για να συμμετέχεις στον διαγωνισμό θα αποποιηθείς των δικαιωμάτων σου, θα πρέπει να αγοράσεις το ίδιο το βιβλίο στο οποίο προσέφερες και θα σε καβαλήσουν για να τους πηγαίνεις τα Σάββατα στο παζάρι, πραγματικά θα το κάνεις; Κι αν ναι, τί θα λέει αυτό για σένα;
:χμ:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχεις δίκιο. Προσωπικά θα ήμουν διατεθειμένη να δεχτώ την απουσία χρηματικού ανταλλάγματος, όμως πραγματικά μου κακοφαίνεται που δεν θα δοθούν αντίτυπα στους συγγραφείς.
 
Λέω μήπως δικτυωθω κάπως και με μάθουν φαρε τι άλλο; Δηλ.κερδισω στον έναν διαγωνισμό, κερδίσω στον άλλο γίνω γνωστή. Ειχα πάρει μέρος τώρα τελευταία σε έναν λογοτεγνικο διαγωνισμό που ψήφιζε το κοινό ε , καταλαβαίνετε οποίος είχε πολλούς φίλους κέρδιζε , δεν υπήρχε καν επιτροπή. Σε έναν διαγωνισμό που είχε κάνει ή βιβλιοθήκη Αμφιλοχιας τα δώρα δοθηκανε , είχε 5 μέρες διακοπές δωρεάν στην Αμφιλοχια σε ξενοδοχείο το πρώτο δώρο και το δεύτερο βιβλία.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να αναδειχτεί σαν συγγραφέας μέσα από κάτι τέτοιο. Ούτε καν να γίνει "γνωστός".
 
στην τελικη εκανες τοσο κοπο και να αφιερωσεις τοσο χρονο για να κατσεις να σκεφτεις τι θα γραψεις και να μην παρεις ουτε ενα δωρεαν αντιτυπο? γιατι?
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο νικητής θα πάρει ένα σακουλάκι πασατέμπο, κι έτσι; :))))
 
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και του αν θα κερδίσεις δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου ή σακουλάκι με πασατέμπο, τουλάχιστον θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, που ίσως να μην το είχες σκεφτεί εάν δεν υπήρχε ο διαγωνισμός. Και δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα πράγματα από το να δημιουργείς -έστω και μια σαχλή ιστοριούλα με νεκροζώντανους.

Εν πάση περιπτώσει, σήμερα πέτυχα ένα βιβλίο των συγκεκριμένων εκδόσεων που έγινε με παρόμοιο φάση: περιέχει τις ιστορίες των νικητών του περσινού διαγωνισμού. Το θέμα ήταν τα ζόμπι -δε βλέπω ιδιαίτερη διαφορά από το φετινό θέμα. Λέγεται zombie στην Ελλάδα.

Οι λίγες ιστορίες που ξεφύλλισα ήταν πολύ απλοϊκά γραμμένες, επομένως δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός, εκτός κι αν τους αρέσει το απλοϊκό γράψιμο. :Ρ
 
Αμαντα και γω συμφωνω έχεις ένα κίνητρο να κάνεις κάτι όμορφο και δημιουργικό ασχέτως αποτελέσματος και βλέπεις και τον τρόπο γραφής των άλλων , υπάρχει ένας όμορφος συναγωνισμος.
 
Last edited:
Συμφωνώ κι εγώ ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να δίνουν ένα δωρεάν αντίτυπο στους συμμετέχοντες. Προφανώς, οι πωλήσεις της πρώτης συλλογής δεν ήταν υψηλές και σκέφτηκαν ότι δεν θα τους συνέφερε να το κάνουν.

Προσωπικά, αν τελικά πάρω μέρος, θα είναι μόνο και μόνο για την χαρά της εμπειρίας και της δημιουργίας οπότε δεν με ενοχλεί.

Οι λίγες ιστορίες που ξεφύλλισα ήταν πολύ απλοϊκά γραμμένες, επομένως δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός, εκτός κι αν τους αρέσει το απλοϊκό γράψιμο. :Ρ
Μια χαρά δηλαδή. Αυξάνονται οι πιθανότητές μου :))))
 
Το θέμα των Λογοτεχνικών η και Ποιητικών διαγωνισμών σαφώς είναι περίπλοκο και σαν σκεπτόμενα όντα τείνουμε να το περιπλέκουμε περισσότερο. Ωστόσο εάν δεν υπάρχει αυτός ο πόθος του αποτελέσματος (να γίνεις δηλαδή τρανός συγγραφέας) μπορεί να το κάνεις να λειτουργήσει υπέρ σου. Η συνεχής ενασχόληση με το γράψιμο και η τριβή με το αναγνωστικό κοινό είναι ένα θετικό πρόσημο, όπως και η εργασία που θα κάνεις σε συγκεκριμένη φόρμα μιας και το θέμα σου δίνεται όπως και το όριο λέξεων. Χρειάζεται δουλειά να καταφέρεις να γράψεις κάτι με αρχή μέση και τέλος σε συγκεκριμένο αριθμό λέξεων που να βγάζει νόημα(όχι μόνο για εσένα αλλά και για τον αναγνώστη). Τώρα τα συμβόλαια που υπογράφονται, ναι δεν τα λές και καταπληκτικά,αλλά και το συρτάρι σου που έχεις τα γραπτά σου κλειδωμένα δεν σου δίνει περισσότερα δικαιώματα πάνω στο γραπτό σου. Αν μη τι άλλο πολλοί συγγραφείς που είναι καταξιωμένοι ανα τον κόσμο έχουν ξεκινήσει έτσι, εννοείται πως δεν είναι αυτό καμιά συνταγή επιτυχίας και δεν δουλέυει σε όλους, αλλά σου δίνει μια δυνατότητα να τσεκάρεις τα όριά σου. Τα δωρεάν αντίτυπα θα ήταν υπέροχο να δίνοταν σε τέτοιους διαγωνισμούς, αλλά πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε σπαταλήσει χρήματα σε άχρηστα πράγματα, γιατί να μας κακοφανεί να τα ξοδέψουμε σε κάτι στο οποίο συμμετέχουμε.
 
Top