Διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας 2018

Όχι δεν πληρώνεις να σου το εκδώσουν εφόσον είναι προϊόν διαγωνισμού, αγοράζεις το βιβλίο όταν εκδοθεί χωρίς να σου δίνεται δωρεάν αντίτυπο (αν και κάποιοι εκδοτικοί οίκοι, ακόμη και απο διαγωνισμούς δίνουν αντίτυπα στους συμμετέχοντες.) :)
 
Last edited:
Αριάδνη, ο διαγωνισμός με τον Ιούλιο Βερν έγινε απο τις Εκδόσεις 'Συμπαντικές Διαδρομές', δεν πληρώνεις για να εκδοθεί η ιστορία σου στην ανθολογία, απλά θα χρειαστεί να αγοράσεις το βιβλίο όταν τυπωθεί μιας και δεν θα σου δοθεί δωρεάν αντίτυπο,(στέλνονται στους συγγραφείς αναλυτικά συμβόλαια,τουλάχιστον απο τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο, που λύνουν αυτές τις απορίες) πόσο να κάνει τώρα το βιβλίο για να το αγοράσεις... θα δείς όταν κυκλοφορήσει!
Πες μας κέρδισες στον διαγωνισμό;:)
 
Last edited:
Mπουμπούκος δεν εχω ιδεα ειλικρινα, διοτι κάτι μου έστειλαν στο εμαιλ , όπως ειπες να υπογραψω συμβολαιο το οποιο και δεν κατάλαβα και πως γίνεται και τι ζητουν δηλ.νομιζα πως θέλουν να πληρωσω για να εκδοθει κάτι τέτοιο κατάλαβα και πάω πάλι να το ξανακοιτάξω
 
Εκτυπώνεις το συμβόλαιο, το υπογράφεις και το ταχυδρομείς στην προθεσμία που σου έχει δοθεί, ενναλακτικά το σκανάρεις και το στέλνεις με μειλ. Εαν υπάρχει κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο στο συμβόλαιο, αν θες μπορείς σε προσωπικό μύνημα να μου το στείλεις για να το δούμε.(μιας και είναι συμβόλαιο φαντάζομαι θα υπάρχει ρήτρα για μη δημοσίευση του περιεχομένου) Αλλά οι διαγωνισμοί αυτού του εκδοτικού γενικά δεν έχουν οικονομικές ''λαβές'' απο τους συγγραφείς.
 
Last edited:
Ναι, θα στο στείλω να μου πεις τι εννοεί! Τώρα θα λάβω μέρος και σε αυτόν τον διαγωνισμό.
 
Αριάδνη κατα πρώτον συγχαρητήρια που θα εκδοθεί το διήγημα σου :) Καλή επιτυχία και στον επόμενο!
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο, αλλά γενικότερα σε παρόμοιους διαγωνισμούς οι ιδέα πως κάποιος πατάει στο μεράκι (ματαιοδοξία; ) κάπου ανθρώπου να εκδοθεί και τον βάζει να πληρώσει για να δει το διήγημά του τυπωμένο σε κάποιο βιβλίο και έπειτα να αγοράζει ο ιδιος τα αντύτυπα για να τα χαρίζει καμαρώνοντας σε φίλους.
 
Ναι καταλαβαίνω την θέση σου, μα δυστηχώς τίποτα το ρομαντικό δεν υπάρχει στην διαδικασία της έκδοσης ενός διηγήματος ή βιβλίου ή τουλάχιστον δεν αντιμετοπίζεται ως τέτοιο. Και οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι παρόλο που δεν το δηλώνουν ανοιχτά, αυτοεκδόσεις κάνουν ζητώντας μάλιστα υπέρογκα ποσά μιας και θα μοστράρεται το λογότυπο του εκδοτικού πάνω στο βιβλίο. Ο συγγραφέας δέχεται να πληρώσει τις περισσότερες φορές αλλά δεν αποκαλύπτει οτι πλήρωσε για να βγάλει το βιβλίο του για να μην χάσει το κύρος, λες και τί είναι αυτό το κύρος που θα χαθεί κιόλας. Υπάρχει εννοείται και η περίπτωση ο εκδοτικός να σου το βγάλει δωρεάν και το βιβλίο να πουλήσει αλλά ο συγγραφέας να μην εισπράξει τίποτα απο αυτό. Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να το πετύχεις να μην πληρώσεις το βιβλίο σου σαν αυτοέκδοση αλλά και να εισπράξεις απο τις πωλήσεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το μόνο κοινό σημείο σε όλα αυτά είναι η κάψα του συγγραφέα, όλα τα άλλα αντιμετοπίζονται, το θέμα είναι πόσο διατεθιμένος είναι κανείς να καταλάβει αυτό το απλό που λένε οι τραγουδιάρες πάνω στην πίστα αφού κάνουν πρώτα το κομμάτι τους ''Δικό σας''
 
Μπουμπούκο εγώ σου έστειλα πμ για να δεις λίγο τι ζητανε. Δηλ.θα ζητήσουν αρκετά χρήματα να το εκδώσουν; να μου λείπει τοτε, είπαμε όχι και ετσι.
 
Last edited:
Καλημέρα Αριάδνη! Όπως είπα και σε προηγούμενο μύνημα , δεν θα πληρώσεις κάτι για να εκδοθεί το βιβλίο, είναι δωρεάν η έκδοση του, το μόνο που θα κάνεις είναι να πας στο βιβλιοπωλείο και να το αγοράσεις όταν αυτό εκδοθεί.(δηλαδή να αγοράσεις σαν πελάτης ένα βιβλίο, περίπου 10-12 ευρώ υποθέτω). Αν αποφασίσεις τελικά να τους δώσεις το ΟΚ για την , δωρεάν, έκδοση του διηγήματος τσέκαρε τις ημερομηνίες που αναγράφονται στο συμφωνητικό, έχω την εντύπωση οτι πέρασε η προθεσμία αποστολής συμβολαίου και η ανθολογία θα παρουσιαστεί το άλλο Σάββατο στις 16 στην Αθήνα στην διοργάνωση Όψεις του Φανταστικού.
 
Last edited:
Αριάδνη και Αμάντα, συμμετείχατε τελικά? Εγώ είχα εμπνεύσεις και σκάρωσα μια ιστοριούλα.

Θα ματώσουν πολλά μάτια...:))))
 
Μεταλλαγμένη δε συμμετείχα, κυρίως διότι με καταπίεζε πάρα πολύ το όριο των λέξεων. Αν θυμάμαι καλά, μπορούσες να γράψεις κάτι παραπάνω από μία σελίδα -μία σελίδα θέλω για να περιγράψω την εισαγωγή της πρώτης σκηνής, όχι ολόκληρη ιστορία.

Πάντως είχα σκεφτεί μια σαχλο- αρρωστο- ιστοριούλα. Καλύτερα που δεν την έστειλα, γιατί θα μου στέλνανε πίσω κανέναν ψυχίατρο.Edit: Μπερδεύτηκα με το όνομα γιατί είδα πιο πάνω την ανάρτηση της Αριάδνης, με συγχωρείς.:)
 
Last edited:
Οχι, ήθελε το πολύ 2500 λέξεις. Εμένα μου βγήκαν περίπου 6 σελίδες. Είναι ζόρι να περιορίζουν τον οίστρο σου, σίγουρα. Εμένα μου βγήκαν ακριβώς (!!) 2500 λέξεις αλλά αναγκάστηκα να μην βάλω μια χρονική αναφορά που είχα σκεφτεί για να δείξω ότι είναι δυστοπική η ιστορία
και κάπου εδώ ο Οργουελ, ο Χάξλευ, ο Φίλιπ Ντικ και οι λοιποί κάνουν βαρελάκια στον τάφο τους :χαχαχα:
 
Εγώ χρησιμοποιώ μικρή γραμματοσειρά, ίσως γι' αυτό να έβγαιναν πιο λίγες οι σελίδες.

Είχα σκεφτεί να γράψω μία ιστορία με μία ναρκομανή τύπισσα που έχει ένα παιδί γύρω στα 4 ή 5. Το παιδί βρίσκει τα ναρκωτικά της -μάλλον μία σκόνη, ήθελα κάτι που να καταναλώνεται εύκολα, χωρίς ενέσεις και τα ρέστα-, τα τρώει/εισπνέει ή κάτι τέτοιο, και πεθαίνει.

Ύστερα, επειδή το θέμα ήταν η ανάσταση των νεκρών, η ναρκομανής μητέρα φτιάχνει μία καρδιά από ναρκωτικές ουσίες, με κάποιο τρόπο την τοποθετεί στο παιδί, η καρδιά ξαναρχίζει να χτυπάει, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι το παιδί θα παίρνει ναρκωτικά.

Αυτό ήταν το προσχέδιο, ωστόσο ήμουν στο σημείο όπου η τύπισσα βρίσκει νεκρή την κόρη της, όταν μου τελείωσαν οι λέξεις. Μάλλον ευτυχώς, διότι τώρα που το ξαναβλέπω ήταν πολύ γελοίο:Ρ
 
Ωωω, το ακριβώς αντίθετο, είναι πολύ καλό! Θα το λατρεψει και η Ιζι :))))

Εννοείς ότι χρησιμοποιείς μεγάλη γραμματοσειρά γι' αυτο ήταν πιο λιγες οι σελίδες.
 
Όχι, ότι ήταν μικρά τα γράμματα κι έτσι κάθε σελίδα έπιανε πολλές λέξεις.
Δηλαδή, αν σε μία γραμμή με γραμματοσειρά 14 είναι περίπου 10 οι λέξεις, στη γραμματοσειρά 12 είναι πάνω- κάτω 15. (επιστημονική εξήγηση, όχι αστεία.)

Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία. Κάποτε όμως, όταν ήμουν 10 χρονών, είχα στείλει μία άλλη ιστορία -για μία απαγωγή, πάλι καλά που δεν έβαλα και βιασμούς μέσα- σε έναν τοπικό διαγωνισμό παιδικού βιβλίου. Οι οργανωτές όταν τη διάβασαν σκέφτηκαν σοβαρά να στείλουν κανέναν κοινωνικό λειτουργό να τσεκάρει ότι είμαι εντάξει, στο τσακ γλίτωσα το ψυχιατρείο. Από τότε είμαι κάπως επιφυλακτική με αυτά:Ρ
 
Μα κι αυτοί, βλέπουν ένα παιδάκι με λαμπρό μέλλον και αμέσως να του κόψουν τα φτερά :))))

Βασικά, τώρα κατάλαβα την χαζομάρα που πέταξα με την γραμματοσειρά. Θέλω ύπνο επειγόντως :μαναι:
 
Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν ένα παιδάκι 6 χρονών με μία ιστορία τύπου: αγαπώ τη μαμά μου γιατί μαγειρεύει ωραία.

Δεν εκτίμησαν την πρωτότυπη ιδέα μου:Ρ

Μην αγχώνεσαι για τη γραμματοσειρά:Ρ Καληνύχτα!
 
Top