Πολυ ευστοχες οι αναλυσεις κ οι ερμηνειες που κανατε.Ναι,ο μικροτερος ανδρας υπογραμμιζει στη γυναικα τη νιοτη που φευγει ,οπως χαρακτηριστικα εγραψε καποιος...
Προσωπικα, πιο ευκολα θα επελεγα εναν ανδρα 20 χρονια μεγαλυτερο μου παρα καποιον 20...μηνες μικροτερο μου...
Νομιζω οτι ο νεοτερος κραταει ενα "πλεονεκτημα" στη σχεση!!Ειναι παντα ο επιφοβος για να τον χασεις!Το πιο επιθυμητο"στελεχος",ειναι το πολυ νεαροτερο -εκτος αν πχ ο 45αρης διπλα στην 20αρα ειναι ο ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΥ κ η αλλη απολυτα συνηθισμενη φυσιογνωμικα,πνευματικα κλπ...(Προσωπικα με απωθει,αλλα εγω ειμαι εξαιρεση)
Αντρας μικροτερος?Το χειροτερο μου!Το μοναδικο "Ελαττωμα"που δεν μπορει να αλλαξει ακομη κ αν ο αλλος το επιθυμει!.
Οσο για την απιστια δε θα τη δικαιολογησω πισω απο το αλλοθι του ενστικτου.Αυτο που μας διαφοροποιει απο τα ζωα δεν ειναι η γλωσσα(κ αλλα ειδη εχουν κωδικες επικοινωνιας)ουτε η...πολεοδομια μας(τα μυρμηγκια κ οι μελισσες οικοδομουν κομψοτεχνηματα),ειναι η διακριση.Αρα η επιλογη του δρομου που θα ακολουθησουμε.Μπορουμε να χαλιναγωγουμε τα ενστικτα μας ,οπως το πραττουμες κ σε αλλες εκφανσεις του κοινωνικου βιου.
Η συστηματικη απιστια ειναι αρνηση επενδυσης αληθινων συναισθηματων,εγωκεντρισμος,ωραιοπαθεια,ανωριμοτητα.
Ωστοσο, θεωρω οτι η μια παρεκτροπη της στιγμης δεν ακυρωνει μια σχεση ουσιας,αλληλουποστηριξης κι αγαπης.Μιλαω ομως αυστηρα για μια περιστασιακη παρεκτροπη,οχι για συστηματικη ροπη προς την απιστια,η οποια τελικα εξευτελιζει την ιδια τη σχεση!Ουτε μπορεις να αγεσαι και να φερεσαι απο τα ενστικτα σου μονο -αλλιως ενδιδεις στο ζωο και δεν εξανθρωπιζεσαι
Δε συμφωνω καθολου με το Γλωσσολαγνο ως προς τη φορτιση των ανδρων,που τους στερει χρονια...Η γυναικα δεχεται απειρως πολυ μεγαλυτερες κοινωνικες πιεσεις ως προς τη σεξουαλικοτητα της,και εχει απειρως περισσοτερες ευθυνες απο τον ανδρα ,αρα με τη λογικη του επρεπε οι γυναικες να αντεχουν μακραν λιγοτερα χρονια κ να μη φτανουν ουτε τα 50!!Αυτα.