Είμαι λάτρης του βιβλίου,σπάνια υπάρχει το δίλημμα για εμένα : τηλεόραση ή βιβλίο,συνήθως κερδίζει το 2ο και μάλιστα κατά κρατος!Εμαθα να διαβάζω οταν ήμουν 4 χρονών και στα 15 χρόνια που έχουν περάσει απο τότε έχω διαβάσει εκατοντάδες βιβλία.Με φαντάζομαι 6 χρονών παιδάκι να περπατάω μέσα στο σπίτι χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο,κ μου φαίνεται πολύ αστεία η εικόνα..Θυμάμαι πως όταν άκουγα το κλειδί στην πόρτα κ καταλάβαινα πως μόλις έφτασε ο μπαμπάς από τη δουλειά,έκρυβα βιαστικά το λογοτεχνικό βιβλίο που διάβαζα κάτω από τα προσεκτικά ανοιγμένα σχολικά βιβλία για να μην μου κάνει παρατήρηση για άλλη μια φορά.Θυμάμαι ακόμα πως τον Σεπτεμβριο που ξεκινούσα την προετοιμασία μου για τις Πανελλήνιες εξετασεις,πριν απο δύο χρόνια,πήρα την απόφαση να μην διαβάσω ούτε ένα εξωσχολικό βιβλίο για να μην αποσπωμαι από το στόχο μου...απόφαση που κράτησα μέχρι και τον Απρίλιο,όπου λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων,διάβασα το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι,το Τζέην Εϋρ της Μπροντέ και το Αϋπνία του Stephen King...To έκανα απο αντίδραση σε όλα τα ΜΗ που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου εκείνη την περίοδο,αλλά και επειδή μου έλειπε τρομερά η ευχαρίστηση που μου προσφέρει ένα βιβλίο.Οχι μόνο να το διαβάζω,αλλά να το φυλλομετρώ,να αναπνέω την μυρωδιά του χαρτιού,να το τοποθετω στην -υπερπλήρη πια- βιβλιοθήκη μου,στο μέρος των "Διαβασμένων Βιβλίων"..
Και σταματώ εδώ με τις αναμνήσεις γιατί αν συνεχίσω θα γράψω μυθιστόρημα και όχι βιογραφία!Κλείνω λεγοντας σας πως χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μεταξύ ατόμων που συμμερίζονται το πάθος μου για τα βιβλία!!
Και σταματώ εδώ με τις αναμνήσεις γιατί αν συνεχίσω θα γράψω μυθιστόρημα και όχι βιογραφία!Κλείνω λεγοντας σας πως χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μεταξύ ατόμων που συμμερίζονται το πάθος μου για τα βιβλία!!