Ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Αντέχουμε τη σύγκριση;

Παιδιά, ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα σ'αυτά που συζητάμε είναι το "Middlesex" του Τζέφρι Ευγενίδης ( μου το θύμισε ο Ιαβέρης που το διάβασε πρόσφατα). Γραμμένο από Ελληνοαμερικανό μιλάει για τους μετανάστες στο Νέο Κόσμο, θέμα που αφορά εξίσου Έλληνες κι Αμερικανούς (έτσι εξηγείται η εμπορική του επιτυχία, όχι τόσο μεγάλη σε μας). Αν μιλούσε για τους μετανάστες στην.....Κίνα, ποιος θα το διάβαζε στις ΗΠΑ;

Σ'αυτή την περίπτωση βέβαια μπορεί να "σάρωνε" σε πωλήσεις στην Άπω Ανατολή, αλλά θα ήταν η επιρροή του αυστηρά εντοπισμένη, δε θα θεωρούνταν παγκόσμιο best-seller.....

Φαντίνα, μπαίνω από τάμπλετ και δυσκολεύομαι να ανατρέξω σε παλιές αναρτήσεις, να δω τι ειχα πει εγώ, πότε, και τί εσύ κτλ. Απλά να σημειώσω πως το πιο πιθανό είναι πως δεν διάβασα καν τι έγραψες και πως το συγκεκριμένο μου σχόλιο πως "βγάζουν στρατευμένο τον Λειβαδίτη" αφορούσε συγκεκριμένα πρόσωπα που είχα στο μυαλό μου (μια φιλόλογο κι έναν γνωστό μου μάλλον αριστερο) οπότε μην εξάπτεσαι, δεν σου παραποιώ τα λόγια... :))))

Κι ας λειψει, σε επομενη φορά, δεικτικότητα του τύπου "μαθε να διαβαζεις" :ανέκφραστος:
Φαροφυλακα,απολυτα δεκτη η ενσταση σου-τραβηγμενη η εκφραση ,οντως,και ζητω συγνωμη.
Δεν ειναι ομως καθολου ομορφο και χρησιμο να κρυβομαστε πισω απο ειρωνικα υπονοουμενα για να δημιουργουμε εντυπωσεις.

Οποιος εχει παρακολουθησει τα τεκταινομενα εδω στη Λεσχη,το ιδιο συμπερασμα με εμενα θα εβγαζε απο το σχολιο σου,διοτι η συζητηση για τη στρατευση 'η μη του Λειβαδιτη ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ περιοδο του εργου του(οπως εθεσα εγω ) ειχε εξελιχθει συγκεκριμενα αναμεσα σε μενα και σε εσενα σε εκτεταμενη βαση.κι ειπε μετα τη γνωμη της κι η Διατσεντα!

Η αντιπαραθεση των επιχειρηματων ηταν πολυ εκτενης αναμεσα μας-και ασφαλως "ειχες διαβασει τι εγραφα" για τον Λειβαδιτη -τα ΙΔΙΑ επιχειρηματα ειχα αντιπαραβαλει."Εκτος αν μου λες οτι ...οταν διαφωνεις για ενα θεμα δε διαβαζεις τα λογια του συνομιλητη σου"...Δε νομιζω.
Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα διαφορετικης θεασης του πραγματος.
Το σπουδαιο ειναι που γνωριζεις κι αγαπας εναν σπουδαιο ποιητη.
Μεγαλυτερη σημασια εχει αλλωστε να διαφυλαξουμε τα μηνυματα των ποιητων, παρα οποιαδηποτε φιλολογικη κατηγοριοποιηση τους κ χαρακτηρισμοι.
ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ , του λογου ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Εγω χαρηκα μονο γιατι ειχα την ευκαιρια να μιλησω για ποιηματα του που λατρεψα!!!

@ΔΙΑΤΣΕΝΤΑ,τι ωραια που το εθεσες!!!!Απολαυστικη κ γεματη πνοη κ συναισθημα!!!!