Καθώς άρχισε πρόσφατα να περνάει απ'το μυαλό μου η συμμετοχή σε διαγωνισμούς διηγήματος, και έχοντας άγνοια επί του αντικειμένου, θα ήθελα να επωφεληθώ της πείρας σας. Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, λοιπόν, δώστε μου τα φώτα σας στις μικρές μου ερωτήσεις. :χμχμ:
1. Προτού υποβάλλετε ένα διήγημα, κατοχυρώνετε τα πνευματικά δικαιώματα; Και αν ναι, με ποιον από τους (λίγο-πολύ γνωστούς) τρόπους ;
(το ξέρω, για ένα απλό διήγημα μιλάμε, από τα χιλιάδες που γράφονται καθημερινά, αλλά όσο να'ναι, δημιούργημά μας είναι και δε λεει να έχουν το δικαίωμα να το σφετεριστούν άλλοι)
2. Είναι προτιμότερο να συμμετάσχει κανείς με το όνομά του ή με κάποιο ψευδώνυμο;
3. Αφού έχετε υποβάλλει κάποιο διήγημα, μετά τί γίνεται; Το ξεχνάτε, θεωρώντας πως ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του; Το φτιασιδώνετε και το στέλνετε και σε άλλους διαγωνισμούς (ή, φυσικά το αναρτάτε εδώ); Ή το στέλνετε αυτούσιο;
Αυτές είναι κάποιες απορίες που μου γεννήθηκαν προσφάτως. Αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι παραπάνω για να επωφεληθούμε και οι υπόλοιποι από τις εμπειρείες του, καλοδεχούμενος/-η.

)