Πάντα πίστευα πως το σώμα μας ανεξάρτητα από συνθήκες οφείλουμε να το συντηρούμε κατά πώς πρέπει, τηρώντας κανόνες υγιεινής και κρατώντας και κάποιους προσωπικούς αισθητικούς κανόνες, όχι ψυχαναγκαστικά αλλά σε ένα πλαίσιο μάλλον ευχαρίστησης, αυτοσεβασμού, αυτοσυντήρησης... Τα τελευταία πέντε χρόνια που έζησα αρκετές συνθήκες εκτάκτου ανάγκης αυτό διαταράχθηκε...ποτέ δεν ξεπέρασα τη δυσφορία αυτής της διαταραχής...Στα χειρότερά μου ήθελα να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να νιώθω πως δεν τον έχω εγκαταλείψει...κανείς δεν καταλάβαινε τα χειρότερά μου, ακόμα κι όταν τα ομολογούσα...κι αυτό μ’ άρεσε...τις τελευταίες μέρες χάσαμε το κοντρόλ αυτής της ισορροπίας πάλι εγώ κι ο εαυτός μου, αυτός ο πολυαγαπητός μου τύπος...τον κοιτώ στον καθρέφτη και του λέω...συγνώμη φίλε μου μοναδικέ, που δεν είσαι η προτεραιότητά μου αυτόν τον καιρό...
Επίσης όσον αφορά στην πιο πάνω κουβέντα...ήμουν τυχερή...δεν είχα τίποτα απ’ όλα αυτά (συν τέτοιους και συν τέτοιες δηλαδή, ευτυχώς, γιατί ακούω κάτι ιστορίες που μπλέκονται όλοι αυτοί και ξερνώ από αηδία) είχα για λίγο πεθερά...αν ζούσε θα υπέφερα από ευγένεια, γιατί δεν θα κοντράριζα, άρα θα υπέμενα...είχα θείο και θείες εξ αγχιστείας...τους λάτρεψα και με λάτρεψαν...τους μιλούσα στον πληθυντικό και προσφωνούσα θείους...αυτοί με έλεγαν παιδί τους...ο άνθρωπος που παντρεύτηκα χωρίς κτητική διάθεση (κι αυτό υπήρχε έμπρακτα) ήταν ο σύντροφός μου και ο άντρας μου...με πολύ αγάπη και σεβασμό ως την χειρότερή μας σύγκρουση και την οριστική διάλυση της σχέσης μας...ακόμα το κρατώ παρ’ ότι άλλοι δεν θα μιλιόντουσαν ποτέ ξανά...θέμα αυτοσεβασμού και σεβασμού όσων καλών πέρασα σε βάθος χρόνου...
...πολλοί δυσανασχετούν με όρους όπως άντρας μου και γυναίκα μου. Εγώ τους αγαπώ αυτούς τους όρους και την ουσία τους...που κρύβει δεσμούς ζωής...ανεξάρτητα απ’ το τι μπορεί να συμβαίνει ανάμεσα στους δεσμευμένους...