Επιλογή Ξένης Γλώσσας

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Με γειωσαν ομωςλεγοντας οτι ακομα και native speaker χωρις προετοιμασια ειναι δυσκολο να το παρει, και οτι αν δε θελω να τζογαρω τα ευρω για τα εξεταστρα, καλυτερα να γραφτω σε τμημα.
Native speaker μπορει να μη το παρει, αλλα η @Σελεφά μπορει :D

πήγε 2 μήνες φροντιστήριο ίσα ίσα για να μάθει τη δομή της εξέτασης
Μα ναι, και εμενα για καποιο ολιγοχρονο τμημα μου ειπαν να παω (αν και μαλλον πανω απο 2 μηνες ), ακριβως για τη δομη της εξετασης.
 
Κοίτα, αυτή πήγε γιατί ήταν παιδί. Κι εγώ αγγλικά έμαθα μόνη μου, αλλά δεν πήγα ούτε σε τμήμα, ούτε κοίταξα τα τεστ. Απλά πήγα μια μέρα και το έδωσα. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτά τα τεστάκια που βλέπεις κατά καιρούς στο διαδίκτυο τύπου "Τσέκαρε πόσο καλά ξέρεις αγγλικά", πχ αν αναγνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ effect και affect, και κάτι ιδιωματισμούς που δεν είναι αυτονόητοι (Bob's your uncle). Φυσικά, εσύ ξέρεις καλύτερα τι καλύπτει τις ανάγκες σου, εγώ απλώς μοιράζομαι την εμπειρία μου ως ένα άτομο με όμοια με τη δική σου έφεση στις γλώσσες.
 
Μου θυμίζει λίγο αυτό που παθαίνει κανείς όταν εξετάζεται για κάποιο μάθημα και πρέπει να προετοιμαστεί σε λίγο χρόνο. Διαβάζει όπως όπως ότι προλαβαίνει , δίνει, παίρνει ένα 5 και μετά από δύο μέρες δεν θυμάται ούτε πως το έλεγαν το μάθημα. Κλασσική περίπτωση στο ελληνικό πανεπιστήμιο 🤓😏
 
Η εκμάθηση μιας γλώσσας από κάπου ξεκινάει. Άλλοι το θέλουν για δουλεία, άλλοι απλά είναι περίεργοι.
Το πως εν τέλει θα αξιοποιήσει ο κάθε ένας τη γλώσσα που έχει μάθει είναι άλλο θέμα.
Σίγουρα αν πάρεις το πτυχίο και δεν ασχοληθείς ξανά σε κανένα επίπεδο δε θα θυμάσαι τίποτα, ακόμα και αν έκανες 5 χρόνια μαθήματα για να πάρεις το Β2. Η επαφή παίζει μεγάλο ρόλο. Η μαμά μου ήταν 3 χρόνια στη Γερμανία και μιλούσε μια χαρά Γερμανικά. Ρώτα την τώρα που έχουν περάσει και σχεδόν 45 χρόνια από τότε που μίλησε τελευταία φορά και δε θυμάται τίποτα...
 
Top