Επιτραπέζια παιχνίδια

Δε βρήκα κάποιο νήμα για επιτραπέζια παιχνίδια στη λέσχη και μου έκανε εντύπωση καθώς εκτός του ότι προσωπικά τα λατρεύω, πιστεύω πως είναι αδυναμία και πολλών άλλων μελών! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία στα επιτραπέζια αφού υπάρχουν πάρα πολλά εξαιρετικά για ενήλικες! Μου αρέσουν γιατί είναι πολύ παρείστικα και διασκεδαστικά! Είτε παίζονται με δύο άτομα ή με περισσότερα, προσφέρουν ευχαρίστηση και χαλάρωση! Και πάνω από όλα δε χρειάζεται να ξοδεύεις λεφτά κάθε φορά που θες να παίξεις ένα επιτραπέζιο! (εκτός από την αγορά του φυσικά :ρ ) Τι πιο ωραίο και χαλαρωτικό από το μαζεύεστε με την παρέα σπίτι και να λιώνετε σε αγαπημένα επιτραπέζια; :))
Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Ticket to ride. Είναι ένα παιχνίδι κυρίως στρατηγικής και σκοπός σου είναι να φτιάξεις τρενάκια που θα ενώνουν τις πόλεις που έχεις τύχει να ενώσεις από τις κάρτες που μοιράστηκαν. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να εμποδίσεις και τους αντιπάλους σου να φτιάξουν τα δικά τους τρένα ώστε να βγεις εσύ ο νικητής. Κανείς όμως δεν ξέρει τις διαδρομές που πρέπει να κάνει ο κάθε παίχτης γιατί είναι μυστικές! Υπάρχουν χάρτες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ελβετίας, της Αφρικής αλλά στην Ελλάδα κυκλοφορεί μόνο της Ευρώπης. Έτσι κάνεις ταξίδια από τη Βαρκελώνη στη Μόσχα, από το Λονδίνο στην Αθήνα, από το Παρίσι στην Αγία Πετρούπολη και πολλά ακόμα!!
Επίσης για όποιον βλέπει το Big Bang theory, είναι ένα επιτραπέζιο που έχει αναφερθεί αρκετά αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τους πρωταγωνιστές να παίζουν. Είναι σίγουρα αδυναμία του Sheldon μιας και λατρεύει τα τρένα!

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο επιτραπέζιο; :))

Last edited by a moderator:
Από τα πολύ αγαπημένα μου τα κλασικά Trivial Pursuit και Scrabble. Τα παίζω και τώρα, εννοείται, αν βρεθεί η ευκαιρία και η παρέα. Αναρωτιέμαι μήπως στην επόμενη συνάντηση της λέσχης πρέπει να παίξουμε ένα Trivial...

Όταν ήμουν μικρή τρελαινόμουν για Μονόπολη, Φιδάκι και Γκρινιάρη.

Πολυαγαπημένο το Ticket to ride (Europe), το έχω παίξει άπειρες φορές. Ένα άλλο αγαπημένο παιχνίδι στρατηγικής είναι η Λίθινη Εποχή και οι Πόλεις του Κατάν.Αμελί πρέπει να τα παίξεις οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι θα σου αρέσουν πολύ! :))

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω κολλήσει με το Dixit από την Κάισσα. Είναι απλούστατο. Οι κάρτες μοιράζονται στους παίκτες. Αυτός που κάνει τη μάνα κοιτάζει μια απ' τις κάρτες του και την περιγράφει στους υπόλοιπους με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταλάβουν κάποιοι αλλά όχι όλοι. Με βάση αυτό που λέει οι υπόλοιποι επιλέγουν μια απ' τις δικές τους κάρτες, και μετά οι κάρτες ανακατεύονται και οι παίκτες καλούνται να βρουν αυτήν που έβαλε η μάνα. Θέλει φαντασία, λογική και στρατηγική. Οι κάρτες είναι καταπληκτικές! Δείτε μερικές:

Έχω κολλήσει με το Dixit από την Κάισσα. Είναι απλούστατο. Οι κάρτες μοιράζονται στους παίκτες. Αυτός που κάνει τη μάνα κοιτάζει μια απ' τις κάρτες του και την περιγράφει στους υπόλοιπους με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταλάβουν κάποιοι αλλά όχι όλοι. Με βάση αυτό που λέει οι υπόλοιποι επιλέγουν μια απ' τις δικές τους κάρτες, και μετά οι κάρτες ανακατεύονται και οι παίκτες καλούνται να βρουν αυτήν που έβαλε η μάνα. Θέλει φαντασία, λογική και στρατηγική. Οι κάρτες είναι καταπληκτικές! Δείτε μερικές:

'Εχω ακούσει τα καλύτερα για το Dixit αλλά δεν έχει τύχει να το παίξω ακόμα, είναι όντως πολύ όμορφες οι κάρτες!
Μόλις δροσίσει λίγο ο καιρός θα μαζευτούμε με την παρέα για κανένα επιτραπέζιο :γιούπι:

Αγαπώ τα επιτραπέζια.Συνήθως πάμε στο Playhouse και λιώνουμε με Dixit και Dixit Odyssey.Επίσης παίζουμε συνέχεια Tichu και Jungle Speed :)

Επίσης λιώνουμε και με το Bausack.Είναι τόσο διασκεδαστικό που έχουμε κολλήσει :)

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
καιρό έχω να παίξω επιτραπέζια.. σε παλιότερες εποχές παίζαμε το "Ρισκ".. επίσης, το "Mythos CCG" που δεν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια..

Από τα πιο διασκεδαστικά κι αγαπημένα ο Λυκάνθρωπος (ή Παλέρμο) για το οποίο έχω φτιάξει και κάρτες.. Αν θέλετε παίζουμε στα γενέθλια. :)

Τα χειρότερα παιχνίδια για εμένα είναι ο Γκρινιάρης και η Μονόπωλη.

Ενδιαφέρον φαίνεται το Dixit, Ίζι. Θα ήθελα να δω πώς παίζεται στην πράξη. Δεν γίνεται, τάχα, με οποιεσδήποτε εικόνες; (π.χ. πίνακες, φωτογραφίες κτλ.)

Τίτσου έμαθα και εγώ πρόσφατα και είναι πολύ ενδιαφέρον!! Με παίδεψε λιγάκι γιατί έχει πολλούς κανόνες βέβαια αλλά άξιζε τον κόπο το παίδεμα :)))
Φυσαλίδα, Κατάν έχω παίξει και μου αρέσει και αυτό πάρα πολύ!!
Το Dixit το είχα ακουστά αλλα ακόμα δεν έχει τύχει να παίξω. Μάλλον θα πρέπει να το δοκιμάσω σύντομα με αυτά που διαβάζω!!
Και το ταμπού αγαπημένο και αυτό!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ενδιαφέρον φαίνεται το Dixit, Ίζι. Θα ήθελα να δω πώς παίζεται στην πράξη. Δεν γίνεται, τάχα, με οποιεσδήποτε εικόνες; (π.χ. πίνακες, φωτογραφίες κτλ.)
Φαντάζομαι ναι, αν κάτσει κανείς να φτιάξει κάρτες. Βέβαια οι κάρτες του Dixit έχουν διάφορες μικρές λεπτομέρειες, ούτως ώστε να μπορούν να παιχτούν πολλές φορές και να μην εξαντλούνται με μια-δυο περιγραφές. Έχουν βγει αρκετά σετ με κάρτες, εκτός απ' αυτές του βασικού παιχνιδιού.
Dixit Cards

καιρό έχω να παίξω επιτραπέζια.. σε παλιότερες εποχές παίζαμε το "Ρισκ"..
Από τα πιο διασκεδαστικά κι αγαπημένα ο Λυκάνθρωπος (ή Παλέρμο) για το οποίο έχω φτιάξει και κάρτες.. Αν θέλετε παίζουμε στα γενέθλια. :)
α να γεια σου, το ρισκ προσπαθουσα να σκεφτω. κατακτουσα τον κοσμο :ρ κ παντα παντα ειχα απο την αρχη κ τη μαδαγασκαρη, μου εχει μεινει

μ'αρεσε η ιδεα που ασχοληθηκες κ εκανες καρτες, ανεβασε καμια να δουμε

τιτσου επαιξα καποια στιγμη αλλα οντως τοσοι κανονες το εχω ξεχασει

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία το ντίξιτ και... νομίζω πως βρήκα και συμπαίκτη..
:φρύδια:

Λατρεύω το Trivial και το Stratego.
Μου έχουν πει τα καλύτερα για ένα επιτραπέζιο ονόματι Munchkin και σκέφτομαι να το δοκιμάσω.

Εμενα το αγαπημενο μου ειναι το MUNCHKIN εχω τα 4 πρωτα της σειρας

Δυο λογια για το παιχνιδι

MUNCHKIN
Κατεβείτε στο μπουντρούμι. Σκοτώστε ό,τι και όποιον συναντήσετε. Μαχαιρώστε πισώπλατα τους φίλους σας και κλέψτε τα πράγματά τους. Αρπάξτε το θησαυρό και τρέξτε. Παραδεχτείτε το. Σας αρέσει…
Αυτό το παιχνίδι σας βάζει στο κλίμα της εξερεύνησης… χωρίς τα βαρετά χαρακτηριστικά των παιχνιδιών ρόλων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκοτώσετε τέρατα και να αρπάζετε μαγικά αντικείμενα. Και τι αντικείμενα! Φορέστε το Κράνος με τα Κέρατα και τις Μπότες για Πολλές Κλωτσιές. Κρατήστε το Ραβδί «Ναπάλμ»… ή ίσως το Αλυσοπρίονο του Ολέθρου. Ξεκινήστε σφάζοντας τη Γλάστρα και την Σιχαμερή Γλίτσα, και προχωρήστε έως τον Ραδιενεργό Δράκο.
Γρήγορο και παρανοϊκό, το Munckin μπορεί να οδηγήσει τους παίκτες σε υστερία. Και, ενώ αυτοί γελάνε, εσείς μπορείτε να κλέψετε τα πράγματά τους.
Για 3-6 παίκτες (μπορούν να παίξουν και 2, αλλά όσο πιο πολλοί τόσο το καλύτερο). Διάρκεια: περίπου μία ώρα.

[video=youtube;b6OkSks1Cto]http://www.youtube.com/watch?v=b6OkSks1Cto&feature=youtu.be[/video]

Υπαρχει και το 5 μερος του παιχνιδιου το οποιο ονομαζεται "ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ" και τον Αυγουστο (δηλαδη σε λιγες μερες) κυκλοφορεί το 6ο μερος "MUNCHKIN ZOMBIES"

Έκανα αναζήτηση στο google για "επιτραπέζια παιχνίδια forum" και με έβγαλε εδώ! Μικρός που είναι ο κόσμος!
Εγώ έχω τρέλα με τα επιτραπέζια και μπορώ να παίζω 24 ώρες το 24ωρο. Τα τελευταία 10 χρόνια παίζω σκάκι σε σύλλογο αλλά δεν βρίσκω παρέα για άλλο παιχνίδι. Μου αρέσει επίσης πολύ το "Στα κάστρα του Μιστρά" (carcassonne). Τις τελευταίες μέρες έχω φάει ένα κόλλημα με το Go. Παίζω στο ίντερνετ και δεν βλέπω να βρίσκω, ειδικά στην Πάτρα, άλλο άτομο να παίζει :(

Φέτος είπα τα δώρα που θα πάρω να είναι επιτραπέζια, προς αποτοξίνωση από οθόνες και παράλληλη σύσφιξη της παρέας (μένω άναυδη όταν βλέπω παιδάκια να καλούν φίλους στο σπίτι, και ο ένας να παίζει ηλεκτρονικά, ενώ ο άλλος τον παρακολουθεί). Και επειδή από καιρό είχα βάλει στο μάτι δυο από τα παιχνίδια που αναφέρονται εδώ, πήρα εν τέλει αυτά (μεταξύ άλλων μικρότερων). Ίζι, να' σαι καλά, το Dixit αποδείχθηκε πραγματικός θησαυρός! Σχετικά εύκολο στην εκμάθηση, καλλιεργεί τη φαντασία, και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ γέλιο όταν έχεις κάποιον τελείως άσχετο συμπαίκτη ο οποίος εν τέλει προσφέρει και τις πιο απολαυστικές περιγραφές. Είναι ωραίο ότι σε κάθε νέο παιχνίδι πρέπει να βρίσκεις καινούριες περιγραφές για τις ίδιες κάρτες, που αποτελεί μια κάποια πρόκληση για τους λιγότερο φαντασιόπληκτους από μας, αν και κατανοώ γιατί ο κόσμος θα αγόραζε και συμπληρωματικές τράπουλες εν καιρώ. Μεγάλη επιτυχία, ευχαριστώ που μας άνοιξες τα μάτια.

Το άλλο όμως... То Munchkin έχει φοβερές κάρτες, ρίξαμε πολύ γέλιο να τις διαβάζουμε, αλλά ο γέλωτας μας κόπηκε γρήγορα όταν ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τους κανόνες. Μετά από μια ώρα μελέτης, δε νομίζω ότι διαφωτίστηκα πλήρως για το πώς παίζεται, και θα χρειαστεί να ψάξω τίποτα σκονάκια στο νετ, μπας και καταφέρω να βγάλω άκρη. Και η πλάκα είναι ότι περίμενα αυτό να είναι το εύκολο, και το άλλο - δύσκολο...

Πάντως τα επιτραπέζια είναι διαχρονική αξία, δεν το συζητώ.

Είμαστε μια παρέα που συναντιόμαστε συχνά για επιτραπέζια εδώ και χρόνια. Παλιότερα βέβαια πολύ συχνότερα (κάποτε ήταν στάνταρ κάθε Παρασκευή βράδυ), αλλά η ζωή έχει μπει στη μέση πλέον.

Για το Ντιξιτ απλά δεν έχω λόγια. Όταν το πρωτοανακαλύψαμε, παίζαμε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Και αυτό όταν υπήρχε μόνο το πρώτο Ντίξιτ. Τώρα υπάρχουν τα 2 κυρίως Ντίξιτ (το 1 και το το Odyssey) και τα Ντιξιτ 2, 3, 4 και 5 που είναι έξτρα κάρτες. Μπορεί πλέον να μην κάνουμε τέτοιους μαραθωνίους, αλλά ακόμα παίζουμε ανελλιπώς, ενώ η ντιξιτ-μανια κατά καιρούς χτυπάει και άλλους που έρχονται να παίξουν μαζί μας και το ανακαλύπτουν!

Εκτός Ντιξιτ, παίζουμε πολλά άλλα επιτραπέζια, τέτοιου είδους όμως, όχι στρατηγικής, rpg κλπ. Από τα πιο δημοφηλή ανάμεσά μας είναι τα Bezzerwizzer, ImagineIff, Partini, Ζωγραφομαχίες (ειδικά η έκδοση με τις παραλλαγές τύπου "σκηνοθέτης" κλπ), Taboo (ειδικά η έκδοση με τον "ευλυγιστούλη"), διάφορα Trivial, SceneIt, Buzz (στο PS3, αλλά είναι σαν επιτραπέζιο), 1000χλμ αλλά και πολλά άλλα. (όχι Monopoly, την βαριόμαστε όλοι αφάνταστα...)
Επίσης, παίζονται διαφόρων ειδών επιτραπέζια ας το πούμε, που δεν έχουν όμως κάποιο "αγορασμένο ταμπλό". Π.χ. το "Λεξικό", όπου ένας παίχτης λέει μία λέξη από το λεξικό, οι άλλοι γράφουν την πιθανή περιγραφή της, και μετά ψηφίζεται ποια είναι πιο "αληθοφανής". Ή ο σχηματισμός ιστορίας χρησιμοποιώντας μόνο λέξεις που έχουν δωθεί από τους παίχτες.

Γενικά, εδώ και 20 χρόνια περίπου αυτό κάνουμε!!