Ερωτικά Τρίγωνα στη Λογοτεχνία

:χαχαχα: Εξαιρείται αυτό γιατί μ'αρέσει ο Παπάζογλου. Τα γεωμετρικά πάνε στην κατηγορία άλφα (γενικά η γεωμετρία).
 
Το ερωτικό τρίγωνο της Ανιές, του Πώλ και της Λώρα απο την Αθανασία. Εγώ βέβαια ήμουν με την φευγάτη την Ανιές γιατί οι άλλοι δύο δεν με πείθανε και ας τους σκιαγραφεί με ενδιαφέρον τρόπο ο Κούντερα.
 
Στην αρχή της Καρένινα υπάρχει και το ερωτικό τρίγωνο Λέβιν-Κίττυ-Βρόνσκι. Βέβαια, η κατάσταση ξεκαθαρίζει πολύ γρήγορα, αλλά εν τω μεταξύ η Κίττυ παθαίνει ένα μικρό στραπάτσο από τον Βρόνσκι σ' εκείνο τον περιβόητο χορό!
 
Νομίζω ότι όλο το βιβλίο Περηφάνεια και Προκατάληψη είναι γεμάτο από ερωτικά τρίγωνα:
Η Ελίζαμπεθ είναι ερωτευμένη με τον Γουίκαμ και ο Ντάρσυ είναι ερωτευμένος με την Ελίζαμπεθ.
Ο Ντάρσυ θέλει την Ελίζαμπεθ αλλά η Κάρολιν θέλει τον Ντάρσυ.
Η Ελίζαμπεθ ερωτεύεται τον Ντάρσυ αλλά εκείνος είναι λογοδοσμένος με την ξαδέρφη του.
Και αυτά είναι μόνο τα πιο βασικά τρίγωνα στην πλοκή.

Δεδομένου ότι βασίστηκε στο βιβλίο της Όστιν, και το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς αφορά τρίγωνο-Ντάρσυ/Μπρίτζετ/Ντάνιελ

Το πιο ανατριχιαστικό τρίγωνο είναι σίγουρα στην Ρεβέκκα της Δάφνη ντι Μωριέ, όπου γνωρίζουμε το όνομα του συζήγου, Μάξιμ, της πρώτης γυναίκας του που έχει πεθάνει, Ρεβέκκα αλλά αγνοούμε το όνομα της δεύτερης η οποία στοιχειώνεται από την πρώτη.

Ενδιαφέρον πάντως έχει και η προσέγγιση του ερωτικού τριγώνου στις ιστορίες φαντασίας.
Τόσο στο Λυκόφως όσο και στα βιβλία της Σαρλήν Χάρρις με πρωταγωνίστρια την Σούκι Στακχάουζ, οι ηρωίδες, Σούκι και Μπέλλα είναι οι θνητές που ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν υπερφυσικά όντα τα οποία τις ερωτεύονται-Έντουαρντ/Τζέικομπ και Μπιλ/Σαμ.
 
Top