Εσύ ποιος/α θα ήθελες να ήσουν;

Πολλές φορές διαβάζοντας ένα βιβλίο όλοι έχουμε πει "Καλά, τι κάνει? αν ήμουνα στη θέση του...", όμως είναι λίγες οι φορές που πραγματικά θέλουμε να είμαστε στη θέση κάποιου ήρωα!

Προσωπικά στα περισσότερα βιβλία που έχω διαβάσει έχω και από έναν ήρωα που ή ταυτίζομαι μαζί του ή θα ήθελα να ταυτιζόμουν.Μπορώ όμως να πω με σιγουριά πως δεν θα ήθελα να ήμουν αυτοί! Θα προτιμούσα τη δική μου ζωή. Γιατί ποιος ο λόγος να πάρεις τη θέση κάποιου που σου μοιάζει (εσωτερικά)? Παρ'όλα αυτά, είναι κάποιοι ήρωες που αν είχαμε την ευκαιρία θα "παίρναμε" τη θέση του!!

Σίγουροι στη δική μου λίστα είναι οι σοφοί και αιώνιοι! Πάντα ήθελα να γνωρίζω το μέλλον (με τρόπο μυστικιστικό)!!! Για αυτό ,όπως μπορεί να μάντεψαν μερικοί, ο Έλροντ είναι το πρότυπό μου!!!!!!!!! Αθάνατο, πάνσοφο ξωτικό με δύναμη του την σοφία. Βασιλιάς σε βασιλικό λαό, και πρώτος ανάμεσα στους μεγάλους σοφούς του κόσμου του!
Έτσι λοιπόν, και ο Γκάνταλφ σίγουρα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Με αυτή τη δύναμη του καλού , του γενναίου και του ασταμάτητου σου γεννάει ελπίδα πλέον μόνο με το άκουσμα του ονόματός του! Με ένα κατάλευκο άλογα , άρχοντα της γενιάς του, που μόνο ο ίδιος μπόρεσε να τιθασεύσει!
Όπως καταλάβατε οι χαρακτήρες του άρχοντα με τραβάνε να ζήσω στον κόσμο τους!!

Μα φυσικά επειδή εγώ ξεκινάω το νήμα πρέπει να δώσω μία απάντηση! Και first place goes tooooo Λέγκολας !!! Αν και σε αυτό βοήθησε η ταινία. ο Λέγκολας λόγω του ότι είναι και ξωτικό και τοξότης (!!!) και ο μόνος elf που βλέπουμε να πολεμάει συνδυάζει τα αγαπημένα μου στοιχεία!!

Λοιπόν, αν μπορούσα θα ήθελα να ήμουν ο Λέγκολας το ξωτικό του δάσους της Μέσης-Γης....Εσείς? :χμ:

Εγω θα ηθελα να ειμαι ο Νταμπλντορ!!! Ναι, το ξερω, ειναι αντρας. Αλλα ειναι απιστευτος χαρακτηρας, ξερει τα παντα αλλα δεν το παιζει εξυπνακιας, ειναι τοσο σπουδαιος κ ταυτοχρονα τοσο απλος, κ θελει καποιος να του κανει δωρο καλτσες τα Χριστουγεννα αντι για βιβλια, γιατι οι καλτσες ειναι πολυ χρησιμες! Επισης εχει χιουμορ, ειναι καλοκαρδος κ προσπαθει να δει το καλο σε ολους τους ανθρωπους ακομα κ στους πιο κακους.

Ο Χαρι δεν θα μπορουσα ποτε να ειμαι, γιατι ειναι αρκετα διαφορετικος απο εμενα. Ας πουμε, οταν ο Χαρι ακουγε εναν θορυβο μεσα στο σκοταδι αντι να γυρισει κ να φυγει τρεχοντας (το πιο σοφο) αναβε το ραβδι του κ πηγαινε να δει τι ειναι!!! Ακομα κ αν υπηρχε πιθανοτητα αυτο το κατι που εκανε τον θορυβο να ειναι καποιος δολοφονος που τον ψαχνει!!!

ΞενηΛογοτεχνια τον τελευταιο καιρο διακρινω μια ταση να αναφερεσαι διαρκως στον Αρχοντα κ πολυ μ'αρεσει :μπράβο:

Ο Χαρι δεν θα μπορουσα ποτε να ειμαι, γιατι ειναι αρκετα διαφορετικος απο εμενα. Ας πουμε, οταν ο Χαρι ακουγε εναν θορυβο μεσα στο σκοταδι αντι να γυρισει κ να φυγει τρεχοντας (το πιο σοφο) αναβε το ραβδι του κ πηγαινε να δει τι ειναι!!! Ακομα κ αν υπηρχε πιθανοτητα αυτο το κατι που εκανε τον θορυβο να ειναι καποιος δολοφονος που τον ψαχνει!!!
Μάλλον εννοείς ..." Αν και συνέχεια είναι κάποιος δολοφόνος που τον ψάχνει " :ρ

Να σου πω θα έβαζα και εγώ τον Ντάμπλντορ αλλά δεν μπόρεσα...

δεν ξέρω, διάβασα την τριλογία πρώτη φορά μονοκοπανιά και είδα και τις ταινίας (όλες την ίδια μέρα.... πολλές μέρες τώρα :ρ ) και κόλλησα πάρα πολύ! την πρώτη φορά το λάτρεψα αλλά τώρα το αγάπησα !!!

Ναι τώρα τελευταία όλο για τον άρχοντα γράφω :ρ

Πρέπει να διαλέξουμε μόνο έναν ήρωα;;:ντροπή: Δεν θέλω να διαλέξω κάποιον και κάποιος άλλος αγαπημένος μου να...."παρεξηγηθεί" και να νομίζει πως δεν τον αγαπώ :χαχα:

Ανάλογα με το βιβλίο που διαβάζω αλλά και την εποχή (ηλικία μου), ταυτίζομαι με κάποιον ήρωα και θα ήθελα να ήμουν αυτός.
Όπως καταλαβαίνετε πολλοί είναι οι ήρωες που έχω ένσαρκώσει στην φαντασία μου.
Από τις πιο δυνατές αναμνήσεις μου είναι ο Καπετάν Μιχάλης. Όταν το διάβαζα στα είκοσι μου χρόνια είχα ταυτιστεί με αυτόν τον ήρωα.
Όπως προείπα όμως, αλλάζουν πολλά με την πάροδο των χρόνων και τον εμπλουτισμό του μυαλού και της ψυχής μας.
Στην πρώτη ανάγνωση της Ιλιάδας θα ήθελα να ήμουν ο Αχιλλέας, ο ανίκητος Έλληνας Ήρωας. Τώρα, στην διέλευση της τρυφερής πέμπτης δεκαετίας της ζωής μου, θα ήθελα να ήμουν ο Έκτωρας. Αυτός που μάχεται ακόμα και όταν καταλαβαίνει ότι ο αγώνας είναι μάταιος. Μάχεται για την οικογένεια του, την πατρίδα του, την φυλή του, τα ιδανικά του. Δεν θα κερδίσει, γιατί ο αντίπαλος του είναι Θεός αλλά δεν θα γίνει ρίψασπις μπροστά στον φόβο του θανάτου.

Εγω η Λίζυ (τρομαρα μου:)) αλλά που τετοια τύχη!!!! βλεπε αβαταριον!

θα ηθελα να ήμουν ενας λογοτεχνικός χαρακτήρας , άνδρας ή γυναίκα ,εξω καρδιά..

Καλή επιλογή:πάνω:
Συμφωνώ και σε όσα είπες για τον Έλροντ και τον Γκάνταλφ, φυσικά!
Εγώ μάλλον θα επέλεγα την Γκαλάντριελ
Ναι... η Γκαλάντριελ για εμένα είναι η πιο δυνατή χαρακτήρας στο βιβλίο του άρχοντα! Αλλά λόγω φύλου δεν ταίριαζε !! Αλλά μάλλον, και πάλι τον Λέγκολας θα διάλεγα!

Ε κι εγώ τον Λέγκολας θα διάλεγα εάν ήμουν άρρεν, αν και τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία και στον Άραγκορν...:ναι:

Πρέπει να διαλέξουμε μόνο έναν ήρωα;;:ντροπή: Δεν θέλω να διαλέξω κάποιον και κάποιος άλλος αγαπημένος μου να...."παρεξηγηθεί" και να νομίζει πως δεν τον αγαπώ :χαχα:
Τότε σου δίνω το ελεύθερο να γράψεις πάνω από έναν ήρωα :ρ ... αν και όπως είδα σε άλλο νήμα, την έχεις πάρει και μόνη σου αυτή την απόφαση !! :ωραίος:

Μια κι έπεσε το μάτι μου στο συγκεκριμένο ράφι θα πω ο Άρθουρ Ντεντ για να γυρίσω τον Γαλαξία με ωτο-στοπ. :)

Τότε σου δίνω το ελεύθερο να γράψεις πάνω από έναν ήρωα :ρ ... αν και όπως είδα σε άλλο νήμα, την έχεις πάρει και μόνη σου αυτή την απόφαση !! :ωραίος:
Χαχαχα ε ήμουν σίγουρη πως δεν θα έχεις πρόβλημα :χαχα: Άσε που κρίμα δεν είναι να γράψω για έναν και να "παρεξηγηθεί" ο άλλος;;;:μαναι:

Θα 'θελα να είμαι ο Ζορμπάς, ένας άνθρωπος απλοϊκος και αυθεντικός που ζούσε την ουσία της ζωής παραμερίζοντας την επιβολή των κοινωνικών πρέπει.

Προσωπικά δεν έχω σκεφτεί ποτέ να ήμουν κάποια άλλη ή άλλος.. Δεν με έλκει μια τέτοια ιδέα μέχρι στιγμής...:)
Έχω σκεφτεί πολλές φορές όμως, κ έντονα.., πόσο θα 'θελα να γνωρίσω κάποιο/α συγγραφέα επειδή με τράβηξε ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κ γράφει...