Εσύ ποιος/α θα ήθελες να ήσουν;

Από τις αγαπημένες μου ηρωίδες είναι η Βούλα Παπαδέλη από τον Γιούγκερμαν. Πολύ γλυκιά κοπέλα, που έχει υποστεί πολλά αλλά παράλληλα δε φοβάται να πάει κόντρα στις επιθυμίες της οικογένειάς της. Αν και σαν χαρακτήρας απέχω πολύ, θα ήθελα να ήμουν αυτή. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν όταν είπε πως είχε ζησει μια πλήρη ζωή
λίγο πριν πεθάνει, παρά τη μικρή της ηλικία
. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι μεσα σε λίγες γραμμές ο Καραγατσης κατόρθωσε να συμπεριλάβει όλες τις πτυχές του χαρακτήρα της. Δεν ξέρω αλλά αυτές οι λίγες σελίδες νομίζω είναι από τις καλύτερες του έργου.

Επειδή μου αρέσει ο κ. Ντάρσι, θα έλεγα η Ελίζαμπεθ...αλλά ανακαλώ! Σίγουρα θα ήθελα να ήμουν ο James Bond (που την γλιτώνει πάντα!) με όλα τα σούπερ gadgets ή ο Πουαρώ για να εξιχνιάζω εγκλήματα ή...ο Ρόμπερτ Λάνγκτον για να λύνω γρίφους του Δάντη ή των Illuminati (δεν με νοιάζει - whatever) τρέχοντας κυνηγημένος στους δρόμους της Φλωρεντίας!!! Νικάει πάντως ο James!!!:γιούπι:

Χωρίς δεύτερη σκέψη,ο Φίλιπ Μάρλοου.Σκληρός,ατρόμητος,πανέξυπνος.Να εξιχνιάζω μυστηριώδη εγκλήματα και τα κοριτσόπουλα να σφάζονται στα πόδια μου:τρέλα::τρέλα:

Κάποιο καλογραμμένο, καλαίσθητο, φιλότεχνο και μοναχικό βαμπίρ (αρκεί να απέχει παρασάγγας από τη σύγχρονη γλυκερή και αναίμακτη εκδοχή). Εναλλακτικά, η Κάθριν Έρνσω από τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" - και φυσικά, θα άλλαζε ολοκληρωτικά το βιβλίο.

(Δεν θα ήθελα να είμαι ο Χήθκλιφ μόνο επειδή ήδη είμαι εκείνος...)

Last edited:
Ίζι, για γάμο, ούτε λόγος - τάσσομαι φανατικά κατά, αλλά το "χάπιλι έβερ άφτερ" εννοείται! ;)

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ίζι, για γάμο, ούτε λόγος!!! Τάσσομαι φανατικά κατά, αλλά το "χάπιλι έβερ άφτερ" εννοείται ;)
Εκείνη την εποχή, αγαπητή Κάθριν, χάπιλι έβερ άφτερ χωρίς γάμο, μάλλον δύσκολο :ρ

Ένας χαρακτήρας που μάλλον θα μου άρεσε να είμαι είναι η Σουζάνα του "Μαύρου Πύργου". Απίστευτα δυνατή μέσα στην αναπηρία της, κατάφερε να δημιουργήσει μια ολοκαίνουρια γυναίκα συμφιλιώνοντας (και ενώνοντας) τον καλό με τον κακό της εαυτό. Έγινε πολεμίστρια, βρήκε τον έρωτα, ακολούθησε τον Ρόλαντ στο πιο συναρπαστικό ταξίδι, και στο τέλος

επιβίωσε κιόλας.

Έντι + Σουζάνα Ντιν

Last edited:
Έχεις απόλυτο δίκιο Ίζι, απλά θέλω να πιστεύω πως θα ήμασταν αντισυμβατικοί και θα κάναμε τη διαφορά πηγαίνοντας κόντρα σε όλους - όλα και κυρίως στη λογική!
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά μου αρέσει πολύ η Σουζάνα από την περιγραφή σου, 'ακούγεται' ξεχωριστή!

Last edited:
Φοβερα ενδιαφερουσα η ηρωιδα σου ΙΖΑΚΙ,οπως και παρα πολλα απο οσα εχεις μοιραστει εδω μαζι μας.

Δειχνει πολυ δυνατη και πρεπει να βιωσε τρομακτικες εσωτερικες συγκρουσεις μεχρι να συμβιβαστει με τη σκληρη της μοιρα.Και ο ερωτας της με τον ΕΝΤΙ φανταζει απο κεινους τους αξιοζηλευτους ,που ολοι θα θελαμε να βρουμε αλλα που δεν ξερω ποσοι θα μπορουσαμε να προσφερουμε αναλογο μεγαλειο...Πρεπι να προκειται για πολυ ενδιαφερον βιβλιο,εε??Ποιος το εγραψε?Σε ποιο ειδος ανηκει αραγε?

Ελπίζω να μην είναι παρεξηγήσιμο, αλλά ο Κόμης Δράκουλας... κάνει για μένα :) Οχι όμως όπως τον περιγράφει ο Στόκερ στο βιβλίο, αλλά στην κινηματογραφική έκδοση του Κόπολα!!!

Last edited:
Θα ηθελα σιγουρα να ειμαι η ταπεινης καταγωγης ανερχομενη σοπρανο ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ που αγαπηθηκε τοσο ολοκληρωτικα απο την τραγικοτερη ισως φιγουρα της Παγκοσμιας Λογοτεχνιας ,τον παραμορφωμενο, μυστηριωδη και παθιασμενο μέντορά της, Ερικ στο ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ.

Τι μοναδικη εμπειρια να περιηγηθεις σε ενα τοσο αλλοκοτο,μυστηριωδες ΑΒΑΤΟ για τους πολλους βασιλειο(το υπογειο "σπιτι του ΕΡΙΚ στα Υπογεια της ΟΠΕΡΑΣ)

Νομιζω οτι μια τετοια,παραφορη λατρεια απο εναν τοσο ξεχωριστο αντρα καταξιωνει υπερτατα τη θηλυκοτητα μιας κοπελας!Τι καλυτερο!

Ασε που ειναι συναρπαστικο να εχεις τη "δυναμη"να μετατρεψεις την κολαση ενος τοσο ιδιαιτερου πλασματος σε ευτυχια, απλως με το να του προσφερεις την τρυφεροτητα σου,χωρις ομως να εχεις να "αποδειξεις"τιποτα, χωρις ψυχοφθορα πεισματα!!! Ο,τι βαθυτερο...

Γιατι,προσωπικα, σε αυτο το αισιο και ρομαντικο τελος θα οδηγουσα την ιστορια αν ημουν ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ,ασχετα αν θεωρω αψεγαδιαστη και ιδανικη την καταληξη του εργου απο τον ΓΚΑΣΤΟΝ ΛΕΡΟΥ που ανεδειξε το μεγαλειο του ΕΡΙΚ οπως δε θα μπορουσε ποτε να φανει σε ενα happy end.

Πολυ ιδεατος ερωτας...

Δυστυχως, απο την ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ εχω την αφελεια της,την περιεργεια,την τρυφεροτητα της,αλλα οχι το συμβατικο της γουστο και την εξαισια φωνη της...Ετσι η Οπερα εχει χασει ενα ταλεντο κ ο ΕΡΙΚ γλυτωσε τα βαρη της οικογενειακης ζωης!!!Χαχαχα!

Θα ηθελα σιγουρα να ειμαι η ταπεινης καταγωγης ανερχομενη σοπρανο ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ που αγαπηθηκε τοσο ολοκληρωτικα απο την τραγικοτερη ισως φιγουρα της Παγκοσμιας Λογοτεχνιας ,τον παραμορφωμενο, μυστηριωδη και παθιασμενο μέντορά της, Ερικ στο ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ.

Τι μοναδικη εμπειρια να περιηγηθεις σε ενα τοσο αλλοκοτο,μυστηριωδες ΑΒΑΤΟ για τους πολλους βασιλειο(το υπογειο "σπιτι του ΕΡΙΚ στα Υπογεια της ΟΠΕΡΑΣ)

Νομιζω οτι μια τετοια,παραφορη λατρεια απο εναν τοσο ξεχωριστο αντρα καταξιωνει υπερτατα τη θηλυκοτητα μιας κοπελας!Τι καλυτερο!

Ασε που ειναι συναρπαστικο να εχεις τη "δυναμη"να μετατρεψεις την κολαση ενος τοσο ιδιαιτερου πλασματος σε ευτυχια, απλως με το να του προσφερεις την τρυφεροτητα σου,χωρις ομως να εχεις να "αποδειξεις"τιποτα, χωρις ψυχοφθορα πεισματα!!! Ο,τι βαθυτερο...

Γιατι,προσωπικα, σε αυτο το αισιο και ρομαντικο τελος θα οδηγουσα την ιστορια αν ημουν ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ,ασχετα αν θεωρω αψεγαδιαστη και ιδανικη την καταληξη του εργου απο τον ΓΚΑΣΤΟΝ ΛΕΡΟΥ που ανεδειξε το μεγαλειο του ΕΡΙΚ οπως δε θα μπορουσε ποτε να φανει σε ενα happy end.

Πολυ ιδεατος ερωτας...

Δυστυχως, απο την ΚΡΙΣΤΙΝ ΝΤΑΕ εχω την αφελεια της,την περιεργεια,την τρυφεροτητα της,αλλα οχι το συμβατικο της γουστο και την εξαισια φωνη της...Ετσι η Οπερα εχει χασει ενα ταλεντο κ ο ΕΡΙΚ γλυτωσε τα βαρη της οικογενειακης ζωης!!!Χαχαχα!
Πολύ καλό Φαντίνα !!!! Πράγματι ιδεατός έρωτας !!!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Φοβερα ενδιαφερουσα η ηρωιδα σου ΙΖΑΚΙ,οπως και παρα πολλα απο οσα εχεις μοιραστει εδω μαζι μας.

Δειχνει πολυ δυνατη και πρεπει να βιωσε τρομακτικες εσωτερικες συγκρουσεις μεχρι να συμβιβαστει με τη σκληρη της μοιρα.Και ο ερωτας της με τον ΕΝΤΙ φανταζει απο κεινους τους αξιοζηλευτους ,που ολοι θα θελαμε να βρουμε αλλα που δεν ξερω ποσοι θα μπορουσαμε να προσφερουμε αναλογο μεγαλειο...Πρεπι να προκειται για πολυ ενδιαφερον βιβλιο,εε??Ποιος το εγραψε?Σε ποιο ειδος ανηκει αραγε?
Σ' ευχαριστώ Φαντίνα μου, η Σουζάνα (η Κυρά των Σκιών / το Μαυροπούλι) είναι πραγματικά μια υπέροχη ηρωίδα, με απίστευτη ιστορία, βάθος και αντιθέσεις. Μια από τις τελικές της αποφάσεις έχει διχάσει το κοινό, προκαλώντας πολλές αντιπάθειες, όμως προσωπικά την καταλαβαίνω απόλυτα και τη δικαιολογώ. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα, αλλά οκτώ - η σειρά του "Μαύρου Πύργου" του Κινγκ, και ανήκει στο είδος της φαντασίας. :) Πρόκειται για ένα έργο αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα του συγγραφέα. Παρουσίαση εδώ.

Σ' ευχαριστώ Φαντίνα μου, η Σουζάνα (η Κυρά των Σκιών / το Μαυροπούλι) είναι πραγματικά μια υπέροχη ηρωίδα, με απίστευτη ιστορία, βάθος και αντιθέσεις. Μια από τις τελικές της αποφάσεις έχει διχάσει το κοινό, προκαλώντας πολλές αντιπάθειες, όμως προσωπικά την καταλαβαίνω απόλυτα και τη δικαιολογώ. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα, αλλά οκτώ - η σειρά του "Μαύρου Πύργου" του Κινγκ, και ανήκει στο είδος της φαντασίας. :) Πρόκειται για ένα έργο αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα του συγγραφέα. Παρουσίαση εδώ.
:πάνω::πάνω::πάνω:
Πραγματικά δυνατός χαρακτήρας.

ποια απόφαση της σόκαρε; Που επέλεξε να αφήσει τον Ρόλαντ;

Και η Φαννυ Πραις της Ωστεν , ασθενική βεβαια αλλά ήξερε να ξεχωρίσει τις καταστάσεις και να μην πεφτει σε λάθη.

Ποιος πρωταγωνιστής - λογοτεχνικός ήρωας βιβλίου θα θέλατε να είσασταν ;

Όλοι έχουμε ονειρευτεί τουλάχιστον μία φορά ότι είμασταν οι ίδιοι μέσα στην πλοκή του βιβλίου είτε ως ο πρωταγωνιστής είτε ως ένας άλλος λογοτεχνικός ήρωας που μας εντυπωσίασε ή απλώς μας άρεσε . Π.χ εγώ πάντα ήθελα να είμαι ο Γουάτσον ( από τα μυθηστορήματα του Ντόιλ " Σέρλοκ Χολμς " ) ώστε να είμαι μάρτυρας σε όλα τα συναρπαστικά μυστήρια και ο Πασπαρτού ( από το μυθηστόρημα του Βερν " Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" ) . Εσείς ποιος πρωταγωνιστής - λογοτεχνικός ήρωας βιβλίου θα θέλατε να είσασταν ;

Η εσθερ σαμμερσον απο τον ζοφερο οικο του ντικενς, η μαρια απο το νησι της χισλοπ , η μικρη ντορριτ απο ντικενς , η λιζυ μπεννετ και η φαννυ πραις απο οστεν ! Να σκεφτω και αλλους ηρωες , ωραιο θεμα❤ απο ανδρες ο αξελ απο το ταξιδι στο κεντρο της γης