Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Νομίζω είμαι άρρωστη!!Γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.Με την ανακάλυψη της πρωτοπορίας, κάποιων παλαιοβιβλιοπωλείων και με τις προσφορές σε εφημερίδες έχω διπλασιάσει τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω γιατί συνέχεια παίρνω κι άλλα και μαζεύονται... Και το χειρότερο;;; Δεν θέλω να διαβάσω σχεδόν κανένα απο αυτά τα αδιάβαστα ενώ τα αγόρασα όλα με χαρά και γιατί ήταν τίτλοι που ήθελα αλλά θέλω να διαβάζω άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να αγοράζω κι άλλα. Ε όχι πείτε μου δεν είμαι άρρωστη;;; Τα αδιάβαστα βιβλία στη βιβλιοθήκη μου έχουν φτάσει 45-50 και είναι ένας αριθμός που μένει στάσιμος γιατί και να διαβάσω κανένα όλο και κάποιο άλλο θα βρεθεί στο δρόμο μου και θα το προσθέσω και αυτό στα ράφια μου. :ωιμέ: Παρόλα αυτά δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω αυτό , όλο λέω στον εαυτό μου να κρατηθεί, πως δεν θα αγοράσω βιβλίο για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο δελεαστική και να είναι μια προσφορά αλλά τελικά δεν τα καταφέρνω...
Λοιπόν πόσα αδιάβαστα έχετε εσείς;;;

Υ.Γ Έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάποιο νήμα με τέτοιο θέμα ,αν θυμάται κάποιος κάτι ίδιο ή που να ταιριάζει πολύ πείτε μου να διαγράψω το δικό μου :)

Λοιπόν, Μαργαρίτα, έχω να πω ότι μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να δίνουν οι εφημερίδες τα βιβλία με τους Ρώσους και ύστερα όλο το "κακό" που ακολούθησε, όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου τα είχα διαβασμένα. Πάντα, αγόραζα καινούργιο βιβλίο όταν τέλειωνα το προηγούμενο και πάντα, όταν έβλεπαν διάφοροι επισκέπτες τη βιβλιοθήκη μου και με ρωτούσαν "μα τα έχεις διαβάσει όλα αυτά;", τους έλεγα με περηφάνια "ναι".

Από τη στιγμή που άρχισα να αγοράζω τις προσφορές, τα πράγματα άλλαξαν. Έχω κάμποσα βιβλία αδιάβαστα, σίγουρα πολύ λιγότερα από τα δικά σου, ίσως τα μισά. Το κακό είναι ότι κάποια απ' αυτά, προς το παρόν τουλάχιστον, δε με ενδιαφέρει καθόλου να τα διαβάσω και μετανιώνω που παρασύρθηκα τότε και τα αγόρασα, ενώ θα μπορούσα με λίγα περισσότερα ίσως χρήματα να αποκτήσω ένα βιβλίο που θέλω πραγματικά.

Πρώτον, δεν είσαι άρρωστη. Κι εγώ το έχω αυτό, είναι απολύτως λογικό για εμάς τους βιβλιόφιλους.
Δεύτερον, δεν θυμάμαι να έχω απαντήσει σε παρόμοιο νήμα. (Μόνο τα μισοτελειωμένα θυμάμαι που λέγαμε κάπου.)
Τρίτον, κι εγώ έχω αρκετά αδιάβαστα στην βιβλιοθήκη και παρόλα αυτά μου αρέσει αν αγοράζω κι άλλα.

Επίσης, να δηλώσω μερικά αδιάβαστα που έχω στις βιβλιοθήκες μου. Τα σκεφτόμουν και προχτές κι έλεγα "πότε θα τα διαβάσω αυτά;" :

1) "Πόλεμος και Ειρήνη" του Τολστόι (ντροπή μου που δεν το έχω διαβάσει ακόμα!).
2) "Χίλιες και μια νύχτες" (Το είχα πιάσει πέρσι, αλλά το άφησα)
3) "Νανά" του Ζολά
4)"Δον Κιχώτη" του Θερβάντες
5) Κάτι λίγα από το "Βίοι Παράλληλοι" του Πλουτάρχου (τα περισσότερα τα έχω διαβάσει).
6) "A tale of two cities" by Dickens.
7) "Villette" - Bronte

Αυτά τα βασικά μου ήρθαν στο μυαλό..... (γιατί όμως ενώ ετοίμαζα την λίστα, μου ήρθε στο μυαλό το ότι έχω ξαναναφέρει τα αδιάβαστά μου; )

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω βιβλία που αγόρασα πριν από 10 χρόνια κι ακόμα δεν τα έχω αγγίξει. Έχω και τέσσερα αδιάβαστα μυστηριώδη βιβλία που δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη μου - ίσως δώρα, ίσως προσφορές, ίσως εφημερίδες - πάντως δεν έχω και καμία όρεξη να τα διαβάσω. Σας τα γράφω μήπως κάποιο είναι καλό, να μου το πείτε:

Ο Διαρρήκτης που Ζωγράφιζε σαν τον Μοντριάν - Λόρενς Μπλοκ
Τα Έξυπνα Παιχνίδια και άλλες ιστορίες από το μακρινό μέλλον - Brian Aldiss
Όπου σε Πάει η Καρδιά - Σουζάννα Ταμάρο
Βάσανα που 'χει ο Έρωτας - Φριντερίκε Κόστα

Και το θέμα είναι πως δεν έχω και πολύ χρόνο πλέον για διάβασμα,λίγο η δουλειά,λίγο οι βόλτες,ο υπολογιστής, οι σειρές που με μανία παρακολουθώ...Καμιά ωρίτσα το βράδυ περισσεύει τον τελευταίο καιρό,τον καημένο τον Πότερ που τόσο μου αρέσει πόσες μέρες τον διαβάζω και ακόμα είμαι στις 200 και κατι σελίδες γιατί δεν βρίσκω τον χρόνο...
Πάντως κορίτσια είναι παρηγοριά να βλέπω πως περνάτε κι εσείς τα ίδια!!:μαναι:

Last edited:
Εμενα κοντευουν να τα κατοστησουν τα αδιαβαστα!!!Και εμενα με ειχε πιασει πριν ενα χρονο αυτο το πραγμα..Και ενα θα σου πω τωρα...Μεσα στο τοοοοοσο πληθος αδιαβαστων αυτη τη στιγμη διαβαζω βιβλιο που δανειστικα απο την βιβλιοθηκη!!!!!!!!!!!!!!

Χμμμμ... από αδιάβαστα άλλο τίποτα. Χωρίς να κοιτάξω τη βιβλιοθήκη μου λέω μερικά από αυτά που μου έρχονται πρόχειρα (αν και μερικά δεν θα έπρεπε καν να τα αναφέρω μόνο και μόνο από ντροπή! ) :
Αδερφοί Καραμαζόχ και Ηλίθιος - Ντοστογιέφσκι
Τζέιν Έιρ - Μπροντέ
Τρεις σωματοφύλακες - Δουμάς
Το κόκκινο και το μαύρο - Σταντάλ
Οι χωριάτες και Συμβόλαιο γάμου - Μπαλζάκ
Λόρδος Τζιμ - Κόνραντ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται - Καζαντζάκης
και άλλα κάμποσα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμη :χεχ:

Φυσικα κ εχω κ εγω αυτο το "προβλημα". Δεν ειναι που εχω αδιαβαστα μονο ενα σωρο κ που μπορει να αγορασω κ αλλα, δανειστικα κ απο τη θεια μου αλλα 3!!!

Τα δικα μου αδιαβαστα ειναι καμια 20αρια με τα περισσοτερα να ειναι γνωστα κλασσικα (Πολεμος κ Ειρηνη, 3 Σωματοφυλακες, Ντεμιαν, Σερλοκ Χολμς, Οστεν, Λαιδη Τσατερλι κλπ), αλλα εβαλα προγραμμα ποια βιβλια κ με ποια σειρα θα τα διαβασω, οποτε τωρα νιωθω λιγο καλυτερα. Ο μονος λογος για να πατησω το προγραμμα μου θα ειναι ειτε να ερθουν τα Χριστουγεννα κ να πρεπει να διαβασω κατι χριστουγεννιατικο, ειτε να μεταφραστει στα ελληνικα το καινουργιο της Ροουλινγκ και να πρεπει να παρατησω ο,τι διαβαζω για να πιασω αυτο! :ναι:

Εγώ το μόνο προγραμματισμό που έχω βάλει είναι να ξαναδιαβάσω το Χόμπιτ κατά Δεκέμβρη μεριά. Μετά με κόβω να διαβάζω ξανά την τριλογία και ξανά το Σιλμαρίλιον και τις Ατέλειωτες Ιστορίες. Τα αδιάβαστα πότε λοιπόν;;;;

Χα, χα, ωραίο θέμα. Όχι δεν είσαι άρρωστη, όλοι έχουμε αδιάβαστα, και όλοι έχουμε την ανάγκη να αγοράζουμε κι άλλα. Έχω κι εγώ πολλά αδιάβαστα στη βιβλιοθήκη μου, κάποια από τα οποία μάλλον δεν θα διαβάσω ποτέ.

Πάντως είναι καλύτερα να έχεις αδιάβαστα και να λες "πότε θα τα διαβάσω όλα αυτά;" παρά να ξεμένεις από βιβλίο και να μην έχεις τι να διαβάσεις !(αυτή η αηδής εμπειρία θέλει ξεχωριστό νήμα)

Απο αδιαβαστα καλα παω, δεν παραπονιεμαι, αλλα αυτο δεν με στεναχωρει ιδιαιτερα γιατι στο κατω- κατω δικα μου ειναι τα βιβλια, δεν θα φυγουν απο τα ραφια και καποια στιγμη θα' ρθει κι η σειρα τους. Επισης δανειζομαι συνεχεια απο την δημοτικη βιβλιοθηκη και ισως απο το γεγονος οτι υπαρχει προθεσμια επιστροφης, κι οτι και να πεις μια πιεση ειναι κι αυτο, τα βιβλια που παιρνω απο κει τα διαβαζω συνηθως ολα και σχετικα γρηγορα.

Φαιη, απο Μπαλζακ εχω ακριβως τα ιδια βιβλια στην βιβλιοθηκη μου αδιαβαστα. :))))

Επισης χαρη στον Τουρκογιαννο η στοιβα με τα αδιαβαστα μεγαλωσε ακομα περισσοτερο. :)

Last edited:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Εμενα μου αρεσει που εχω αδιαβαστα στην βιβλιοθηκη μου :))

Βεβαια τα αποκτησα μετα τις προσφορες και την Πρωτοπορια, και δεν προλαβαινα να τα διαβασω με τον ιδιο ρυθμο. Αλλα ενω στην αρχη αγχωνομουν πλεον μου αρεσει που υπαρχουν, και στο μελλον θα κρατω παντα εναν αριθμο αδιαβαστων στο σπιτι.

Μ'αρεσει.. ειναι σαν αποψη. Αυτη την στιγμη δανειζομαι βιβλια απο την βιβλιοθηκη γιατι δεν δεν θελω να πειραξω τα αδιαβαστα μου. Θελω να τα εχω σε στιγμες.. πεινας (σαν να εχω κονσερβες στο ντουλαπι ενα πραγμα.. :))) )

Πες ενα βραδυ θελω να διαβασω βρε αδερφε.. κατι που δεν εχω στο προγραμμα. Δεν θα ειναι ωραιο να παω στην βιβλιοθηκη μου και να εχω να διαλεξω απο μια λιστα απο αδιαβαστα; Ο'τι μου κανει κεφι εκεινη την στιγμη (γι'αυτο και εχω απο πολλα ειδη). Σαν να ημουν σε δημοσια βιβλιοθηκη και να διαλεγω απο κει αισθανομαι

Και μου αρεσει τοσο πολυ... που αποφασισα οταν παρω σειρα και τα διαβασω, θα φροντισω να τα αντικαταστησω απο αλλα αδιαβαστα ;)

Μου άρεσε ο τρόπος σκέψης σου, Λορένα! Έτσι όπως το λες, κι εγώ έτσι αισθάνομαι, σαν να είμαι σε δημόσια βιβλιοθήκη και έχω ένα σωρό επιλογές από βιβλία, από όλα τα είδη και για όλα τα γούστα! Συν το ότι δεν έχεις την πίεση να το επιστρέψεις στην ώρα του.
Αν και, εδώ που τα λέμε, όταν έχεις την πίεση του χρόνου αποφασίζεις πιο εύκολα να διαβάσεις κάτι. Γιατί, στην περίπτωση μου τουλάχιστον, τα περισσότερα αδιάβαστα που έχω έχουν κλείσει σίγουρα δεκαετία. Έτσι όπως πάει θα έχω γίνει γιαγιά και ακόμα θα με περιμένουν βιβλία που τα είχα αγοράσει όσο ήμουν ακόμα μαθήτρια :πανικός:

Αδιάβαστα έχω πολλά και το θέμα δε με αγχώνει καθόλου...το αντίθετο θα έλεγα
Εκείνο που δεν μπορώ να κάνω με τίποτα είναι να δανειστώ ένα βιβλίο για να το διαβάσω
Ανεξάρτητα απο το αν μπορώ ή όχι να το αγοράσω, ανεξάρτητα για ποιο βιβλίο πρόκειται
Αν δεν είναι δικό μου, απλά δεν το αγγίζω

από αγορασμένα βιβλιοπωλείου έχω αδιάβαστα

King - O Θόλος και το Σάκος με κόκαλα
Flynn - Σκοτεινός τόπος
Κρίστι - 5 βιβλία
Σήμερα το πρωί αγόρασα τα αιχμηρά αντικείμενα και τον χιονάνθρωπο.

Τα υπόλοιπα είναι από προσφορές και οι σειρές που εμφανίζονται κατά καιρός (Αρχαία Ελλάδα, σύγχρονη λογοτεχνία κτλπ) ενώ κάποια βιβλία τα έχω αδιάβαστα από πιτσιρικάς (πχ Βερν, Ασιμόφ).
Το πλήθος τους λογικά θα ξεπερνάει τα 50 φαντάζομαι.

Λορένα μου αρέσει ο τρόπος που το βλέπεις.Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ξεκίνησα με αυτό το σκεπτικό,ήθελα να αγοράζω βιβλία,όσο πιο πολλά μπορούσα όταν είχα λεφτά για τις μέρες που δεν θα είχα λεφτά να αγοράσω καινούργια αλλά σαν να το παράκανα λιγάκι τελικά και έχω πολλές....κονσέρβες για τις δύσκολες μέρες :χαχα:

Με την ανακάλυψη της πρωτοπορίας, κάποιων παλαιοβιβλιοπωλείων και με τις προσφορές σε εφημερίδες έχω διπλασιάσει τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω γιατί συνέχεια παίρνω κι άλλα και μαζεύονται... Και το χειρότερο;;; Δεν θέλω να διαβάσω σχεδόν κανένα απο αυτά τα αδιάβαστα ενώ τα αγόρασα όλα με χαρά και γιατί ήταν τίτλοι που ήθελα αλλά θέλω να διαβάζω άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να αγοράζω κι άλλα.
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω αυτό , όλο λέω στον εαυτό μου να κρατηθεί, πως δεν θα αγοράσω βιβλίο για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο δελεαστική και να είναι μια προσφορά αλλά τελικά δεν τα καταφέρνω...
Βεβαια τα αποκτησα μετα τις προσφορες και την Πρωτοπορια, και δεν προλαβαινα να τα διαβασω με τον ιδιο ρυθμο.
Πες ενα βραδυ θελω να διαβασω βρε αδερφε.. κατι που δεν εχω στο προγραμμα. Δεν θα ειναι ωραιο να παω στην βιβλιοθηκη μου και να εχω να διαλεξω απο μια λιστα απο αδιαβαστα; Ο'τι μου κανει κεφι εκεινη την στιγμη (γι'αυτο και εχω απο πολλα ειδη). Σαν να ημουν σε δημοσια βιβλιοθηκη και να διαλεγω απο κει αισθανομαι
Αχ, αυτή η Πρωτοπορία ! Αυτή μας τα τρώει τελικά ! Πάντως, εγώ έχω γίνει μέτοχος στην Πολιτεία :ωραίος:

Κι εγώ σαν τη Μαργαρίτα και τη Λορένα : όσα και να διαβάσω, πάντα θα περάσω από την Πολιτεία και θα έχει κάποιο καλό σε προσφορά, ή θα δίνουν κάποιο οι εφημερίδες, ή θα γίνεται κάποιο παζάρι βιβλίου ...
Όταν τα αγοράζω, το κάνω με ενθουσιασμό και σιγουριά ότι θα τα διαβάσω, αλλά μετά πάντα βγαίνουν κάποια άλλα στην επιφάνεια και κόβουν το νήμα της ανάγνωσης πρώτα:))

Πάντως, αισθάνομαι όμορφα να διαθέτω μια αξιοπρεπή γκάμα αδιάβαστων στη βιβλιοθήκη - ξέρω ότι πάντα υπάρχουν εκεί μερικά αδιάβαστα που καρτερούν ένα χέρι να τα βγάλει απ'τη θέση τους και να ξεπιαστεί η ράχη τους από την μακροχρόνια ακινησία...:)

Ωχ βρε Μαργαρίτα με αυτό το νήμα παίζεις με τον πόνο μου :)))
Έχω στη βιβλιοθήκη καμια 70αρια αδιάβαστα βιβλία τα οποία περιμένουν υπομονετικά...
Τώρα βέβαια με την κρίση έχω αρκετό καιρό να πάρω καινούρια βιβλία και δεν πρόκειται να το κάνω σύντομα οπότε αποφάσισα να διαβάσω αυτά που έχω.
Να και κάτι καλό με αυτή την κατάσταση :ρ