Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Ειχα ορεξη πριν κοιμηθώ να διαβασω ανατριχιαστικα στιχακια για στοιχειωμενα παιχνιδια, τρομακτικους κλοουν κλπ.
Ένα βίτσιο το 'χεις, αυτό να λέγεται!

Αν βάζαμε να αναπαραγάγει η AI το "Αυτό" του Κινγκ, θα το έκανε πιο τρομακτικό άραγε;.... :χμ:
 
Μεταξύ μας, περισσότερες πιθανότητες έχει να το τελειώσει η ΤΝ παρά ο Μάρτιν, ο οποίος μάλλον κοροϊδεύει ή το έχει χάσει! :))))
Και να που συνέβη!
Κάποιος ανέθεσε στην ΤΝ να ολοκληρώσει την σειρά βιβλίων, ο Μάρτιν υπέβαλλε μήνυση μόλις το πήρε είδηση και τελικά τα βιβλία αποσύρθηκαν...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το είδα κι εγώ.

Όσον αφορά την ΤΝ, τα περισσότερα πράγματα είναι πιο κοντά από ό,τι θα υπέθετε κανείς. Νομίζω πως η πρόοδος είναι γεωμετρική.

Τα επόμενα χρόνια έχει να δούμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
 
Και να που συνέβη!
Κάποιος ανέθεσε στην ΤΝ να ολοκληρώσει την σειρά βιβλίων, ο Μάρτιν υπέβαλλε μήνυση μόλις το πήρε είδηση και τελικά τα βιβλία αποσύρθηκαν...
Τι να πω... δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
:χαχα:

1411

Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι νέο, ένα βιβλίο που θυμάμαι είναι Ο έρωτας στα χρόνια στης χολέρας που κάποιος έγραφε ποιήματα για μια αγαπημένη κατά παραγγελία.
 
μέσω της ΤΝ θα πατάξει την φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία!
Είναι προφανές. Θα σκέφτεται η ΤΝ όπως ο απατεώνας πριν τον απατεώνα... και έτσι τσααακ τον τσακώνει.
 
Συγκεκριμένα αυτά υποσχέθηκε ο κύριος Σ.

"Ορισμένα παραδείγματα είναι χρήσιμα. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η αυθαίρετη δόμηση, η αργή απονομή δικαιοσύνης, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, η μικροεγκληματικότητα και η καθημερινή παραβατικότητα σε δρόμους και γειτονιές, οι ανισότητες στην εκπαίδευση, οι κακοί δείκτες δημόσιας υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, η υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων που οδηγεί σε πολυφαρμακία χωρίς να βελτιώνει την υγεία των πολιτών "

Οι υποσχέσεις αυτές (που μακάρι να γίνουν), για τη χώρα μας μοιάζουν από μόνες τους σαν σενάριο ΕΦ!
 
Χωρίς σωστή παιδεία δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα. Και στη υγεία χωρίς πρόληψη (και αυτό έχει να κάνει με τη παιδεία) δεν θα έχουμε ποτέ βελτίωση στο τομέα της υγείας!

Για να είμαι και εντός θέματος, διάβασα οτι η ΤΝ θα αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους γιατρούς. Είμαι περίεργη να δω αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και σε τι βαθμό.
 
Κοιτάξτε την κάμερα. Χλωμό σας βλέπω. Τώρα γυρίστε βγάλτε το εσώρουχο σας και σκύψτε μπροστά στην κάμερα - σας υπενθυμίζω ότι τα προσωπικά δεδομένα (και όχι μόνο δεδομένα) προστατεύονται. Ισχύει το ιατρικό απόρρητο και για την ΤΝ-διάγνωση.

Πλησιάστε το γόνατο στο σφυράκι - θα ελέγξουμε τα αντανακλαστικά σας.
Βάλτε το φακελάκι στη σχισμή.

(Υποθετικοί;) διάλογοι με γιατρό ΤΝ.
Ας μείνει στην τέχνη θα έλεγα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η ΤΝ θα αλλάξει την ανθρωπότητα. Το πώς ακριβώς, ίσως είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Η ΤΝ θα δράσει πολλαπλασιαστικά στα πάντα. Από τις τέχνες, ως τον πόλεμο.

Παραθέτω από τα τελευταία που είπε ο Ίλον Μασκ σχετικά με την ΤΝ, κι έχει την σημασία του, γιατί αυτός όντως βρίσκεται στην αιχμή (είναι από τους ιδρυτές της openai κι αφότου αποχώρησε, συνεχίζει να εργάζεται καί πάνω σε αυτήν).

Ο Elon Musk πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε τελικά να καταστήσει τη δουλειά περιττή.

Ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης της τεχνολογίας, που κατέχει τις Tesla, SpaceX, X (πρώην Twitter), και τη νεοσύστατη startup τεχνητής νοημοσύνης, xAI, δήλωσε ότι η ΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να γίνει η «πιο αποδιοργανωτική δύναμη στην ιστορία».

«Θα έχουμε κάτι που είναι, για πρώτη φορά, πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο», είπε ο Musk σε μια εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς ποια είναι αυτή η στιγμή, αλλά θα έρθει ένα σημείο που δεν θα χρειάζεται να εργαζόμαστε», συνέχισε ο Musk, μιλώντας μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak. Επιπλέον πρόσθεσε ότι αυτοί που θα θέλουν να δουλέψουν για προσωπική ικανοποίηση, θα μπορούν, απλώς δεν θα είναι απαραίτητο.


πηγή: pagenews.gr


Είμαι βέβαιος πως τουλάχιστον οι μεγάλες δυνάμεις εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύξουν την ΤΝ για τις ανάγκες πολέμου. Θα είναι αυτή που θα μπορεί να κάνει την διαφορά και το ένα μέρος να επιβληθεί στο άλλο.

Σε πρακτικές ανάγκες διακυβέρνησης και όποιες άλλες, όπως αυτές που αναφέρετε, σίγουρα μπορεί να βρει εφαρμογή. Από αυτήν την άποψη, όποιος κάνει πιο γρήγορα τα βήματα θα έχει προβάδισμα, θα γίνει πιο αποδοτικός, θα φροντίζει για την βιωσιμότητά του, είτε είναι κράτος, είτε εταιρία, είτε οργανισμός.

Στις τέχνες, προσωπικά, δεν έχω αμφιβολία πως θα γράψει τις πιο όμορφες μουσικές, θα φτιάξει τις πιο όμορφες ταινίες και εικαστικά, και θα δημιουργήσει νέες τέχνες που δεν φανταστήκαμε. Στην ΤΝ εδράζει όλο το συλλογικό κεκτημένο της ανθρωπότητας κι επιπλέον θα έχει νοημοσύνη υψηλότερη του κάθε ανθρώπου (όπως είπε κι ο Μασκ, πιο πάνω).

Η ΤΝ είναι αυτή την στιγμή ακόμη στα σπάργανα. Είναι βρέφος που ακόμη μυρίζει πλακούντα, κι όμως, ήδη αυτά που παράγει είναι εντυπωσιακά.

Θα αλλάξει τον κόσμο. Μεσοπρόθεσμα-μακρυπρόθεσμα μπορεί να τον καταστρέψει ή να τον μετατρέψει σε παράδεισο. Επειδή τουλάχιστον στην αρχή θα είναι εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου, ίσως το πρώτο να είναι και το πιο πιθανό.
 
Top