Μια ολόκληρη μέρα ταξίδεψε μέσα σε όνειρο από φως και χρώματα
Η Μεγάλη Χίμαιρα, Μ.Καραγάτσης
Η Μεγάλη Χίμαιρα, Μ.Καραγάτσης
Από πού είναι αυτό Καστάλια;"Πολλά χρόνια αργότερα, καθώς αντιμετώπιζε το εκτελεστικό απόσπασμα, ο συνταγματάρχης Αουρελιάνο Μπουενδία θα θυμόταν εκείνο το μακρινό απόγευμα, όταν ο πατέρας του τον πήγε να ανακαλύψει τον πάγο."
Όταν το πρωτοδιάβασα, νόμισα ότι μου έλειπαν σελίδες από την αρχή, τόσο απρόσμενο μου φάνηκε αυτό το ξεκίνημα. Και αφότου συνέχισα την ανάγνωση, αναρωτιόμουν, τι θα μεσολαβήσει έως ότου αυτός ο άνθρωπος να οδηγηθεί σ' ένα τέτοιο τέλος της ζωής του...
100 χρόνια μοναξιά. Πολύ δυνατό!Από πού είναι αυτό Καστάλια;
Θυμάμαι είχε καταπληκτική δυναμική η πρώτη πρόταση απ' το "Ιεροτελεστίες" του Κέες Νοοτεμποομ, αλλά δεν έχω το βιβλίο...
Αυτό το βιβλίο με έχει ιντριγκάρει απίστευτα, ανυπομονώ να το διαβάσω."Τη μέρα που μάθαμε ότι ο αδελφός μου είχε δραπετεύσει, επιθεωρούσα τους Θυσιαστικούς Πασσάλους."
"Εργοστάσιο Σφηκών" - Iain Banks
Νομίζω πως ανήκει στα βιβλία που σε κερδίζουν κυρίως στο τέλος με την αναπάντεχη, έξαλλη ανατροπή τους (δίχως αυτό να σημαίνει ότι η πορεία μέχρι εκεί είναι ανούσια ή βαρετή).Αυτό το βιβλίο με έχει ιντριγκάρει απίστευτα, ανυπομονώ να το διαβάσω.
To έχω παραγγείλει, όπως και ένα του Τζιαρντινέλι για τον οποίο επίσης είχες πει καλά λόγια κάπου στη λέσχη (αποφάσισα να ξεκινήσω με το Δέκατο Κύκλο της Κόλασης και όχι τη Φλογισμένη Σελήνη, με τράβηξε περισσότερο η πλοκή του). Μόλις τα λάβω θα τα ξεκινήσω, ανυπομονώ!Νομίζω πως ανήκει στα βιβλία που σε κερδίζουν κυρίως στο τέλος με την αναπάντεχη, έξαλλη ανατροπή τους (δίχως αυτό να σημαίνει ότι η πορεία μέχρι εκεί είναι ανούσια ή βαρετή).