Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Ρε συ @Σαώρη ξέρεις τι βλέπω; Κλείνουν τα σχολεία για να μην έρχονται τα παιδιά σε επαφη. Οκ σωστό. Και τα παιδιά μετα γεμίζουν τις καφετέριες. Δηλαδή προκαλούμε και εμείς την τύχη μας..
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Δεν υπάρχει κατανόηση από τα ίδια για χψ λόγους, δεν καταφέρνουν και οι γονείς να τους μεταδώσουν σωστά και με επιχειρήματα τους λόγους που πρέπει να μείνουν μέσα και να περιορίσουν στις αναγκαίες τις μετακινήσεις τους.
Δεν είναι τόσο για να μην κολλήσουμε εμείς, αλλά για να μην γίνουμε φορείς και μεταδοθεί ο ιός στους γηραιότερους της οικογένειας και του περιβάλλοντος. Αν θέλουμε να γίνουμε Ιταλία και η ΜΕΘ να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού, ας κάνουμε άσκοπες κινήσεις και δραστηριότητες. Αν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να βγάλουμε σοβαρά περιστατικά (ογκολογικά, μεταμοσχεύσεις κτλ), επειδή κάποια κρούσματα είναι σοβαρότερα και δεν υπάρχουν κρεβάτια στην ΜΕΘ, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για έναν λόγο, μας λένε να μείνουμε μέσα και να παίρνουμε μέτρα και αποστάσεις, για να μην γίνει ραγδαία εκτίναξη των περιστατικών όπως στην Ιταλία και την Κίνα. Όχι γιατί λατρεύουν να μας βλέπουν κλειδαμπαρωμένους στο σπίτι μας.
Αν θέλετε, να φτάσουμε στο σημείο να τραγουδάμε από τα μπαλκόνια (όπως στην Κίνα πρώτα και στην Ιταλία τώρα) για να εμψυχώνουμε για περισσότερο από 14 μέρες ο ένας τον άλλο, κάντε το και βγείτε άσκοπα χωρίς να σκεφτείτε εσάς, τους δικούς σας και τις ευπαθείς ομάδες.
Δεν είναι ο φόβος που με κάνει να τα λέω, όσο η λογική. Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που έφτασε η Κίνα και η αστυνομία έσερνε και εξανάγκαζε πολίτες να απομονωθούν, επειδή δεν άκουγαν. Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που η Ιταλία έβαλε σε καραντίνα το βόρειο τμήμα της και όσοι πρόλαβαν να φύγουν πριν την έναρξη της καραντίνας σαφώς εξάπλωσαν ή θα εξαπλώσουν, εφόσον έγιναν φορείς του ιού, τον ιό.
Γιατί πρέπει να εξαντλήσουμε τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, ενώ μπορούμε να περάσουμε πιο ανώδυνα αυτή την περίοδο με προσοχή; Γιατί;
 
@Σαώρη Διακρίνω αγανάκτηση. Λογικό.
Κοίταξε ναι φταίνε οι γονείς. Και αν θες η γενικότερη παιδεία μας. Λίγο χαβαλέ, λίγο ωχαδερφισμός, λίγο ελαμωρετωρα. Για μένα το ιδανικό θα ήταν το εξής: μάγκες δύο εβδομάδες υποχρεωτικά όλοι σπίτι. Όλοι. Και την απώλεια εισοδήματος, την καλύπτω εγώ ως κράτος. Μιας και ο ιός επιβιώνει 3-5 μέρες, όλοι σπίτι για 14. Και απολυμαινω ΜΜΜ. Αναστελλω όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις για μισό μήνα και όλα καλα.
Γιατί δεν λέω ωραία να τραγουδάμε από το μπαλκόνι όλοι μαζί τύπου κάσα ντε παπελ αλλά ας σκεφτούμε τις ευπαθείς ομάδες, που όλοι έχουμε κάποιον δικό μας που ανήκει σε αυτές.

@Έλλη Μ αν μου το ριξεις, έχοντας το ίδιο βλέμμα, θα εξαφανιστω άμεσα! :πανικός:
 
Οσο έχουμε βιβλία και καφέ, δεν φοβόμαστε τίποτα :διάβασμα10: :καφεδάκι:
Το περπάτημα στην εξοχή ή σε κανένα κοντινό βουνό, επίσης βοηθάει.
 
Μπάι δε γουέι, μόλις σημειώθηκε ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας. Ένας 90χρονος στην Πτολεμαΐδα με αρκετά βεβαρυμένο ιστορικό.
 
Δυστυχώς είναι πολλοί οι "ατρόμητοι" και όχι μόνο παιδία ή έφηβοι απο τους οποίους περιμένεις και κάποια ανωριμότητα. Είναι και ενήλικες που αν προσπαθήσεις να τους πεις και τίποτα σε κοροιδεύουν ή σε λένε υπερβολικό.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@Σαώρη Διακρίνω αγανάκτηση. Λογικό.
Κοίταξε ναι φταίνε οι γονείς. Και αν θες η γενικότερη παιδεία μας. Λίγο χαβαλέ, λίγο ωχαδερφισμός, λίγο ελαμωρετωρα. Για μένα το ιδανικό θα ήταν το εξής: μάγκες δύο εβδομάδες υποχρεωτικά όλοι σπίτι. Όλοι. Και την απώλεια εισοδήματος, την καλύπτω εγώ ως κράτος. Μιας και ο ιός επιβιώνει 3-5 μέρες, όλοι σπίτι για 14. Και απολυμαινω ΜΜΜ. Αναστελλω όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις για μισό μήνα και όλα καλα.
Γιατί δεν λέω ωραία να τραγουδάμε από το μπαλκόνι όλοι μαζί τύπου κάσα ντε παπελ αλλά ας σκεφτούμε τις ευπαθείς ομάδες, που όλοι έχουμε κάποιον δικό μας που ανήκει σε αυτές.
Θα συμφωνήσω ναι δεν φταίνε μόνο οι γονείς, είναι η γενικότερη παιδεία που λαμβάνουμε από το σχολείο, την οικογένεια και την υπόλοιπη κοινωνία. Και δύσκολα θα υπάρξει σωστή διαχείριση. Εδώ αντί να στηρίξουν πρώτα τον ιδιωτικό τομέα που θρέφει το δημόσιο, κοίταξαν τον κ__ο τους και όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα τι θα κάνουν; Με τι θα ζήσουν όσο καιρό δεν δουλέψουν; Οι αγρότες τι θα κάνουν; Τομείς που στηρίζουν αυτή τη χώρα τους αφήνουν για μία ακόμα φορά ξεκρέμαστους. Τέλος πάντων................! Φιου, ηρέμησα τώρα. :))))

Δεν υπάρχει αγανάκτηση. Θυμός είναι. Συσσωρευμένος θυμός καλύτερα, που ενώ βλέπουμε περιπτώσεις άλλων κρατών (Ιταλία, Κίνα, Ιράν) που δεν πήραν μέτρα από την αρχή και κατέληξαν εκεί που κατέληξαν, εμείς νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι και είναι μία απλή γριπούλα και θα είναι μια απλή γριπούλα για όλους μας. Αμ δε! Και έχει πλάκα να το πιστεύουμε εμείς αυτό με σχεδόν τον μισό μας πληθυσμό να είναι συνταξιούχοι και άλλες ευπαθείς ομάδες. Θέλει προσοχή το πράγμα, όχι φόβο, όχι ακρότητες, λίγη προσοχή παραπάνω από το συνηθισμένο και προφύλαξη σε λογικά πλαίσια για να είμαστε όλοι μετά από λίγο καιρό καλά και χωρίς να χάσουμε ή να επιβαρύνουμε δικούς μας ανθρώπους ή και άλλους συνανθρώπους μας χωρίς λόγο.

Έχουμε επισήμως 3 θανάτους μέχρι σήμερα και όλοι άνηκαν και σε μεγάλη ηλικία (60+) και ήταν από τις ευπαθείς κατηγορίες με καρδιοαναπνευστικά κτλ προβλήματα.
 
Να πω ένα περιστατικό που είχα προχθές. Δουλεύουμε εγώ κι ο αδερφός μου σε ένα εργοστάσιο στην Αγγλία και φυσικά με όλο αυτό το χαμό που επικρατεί λόγω του ιού έχουμε λάβει οδηγίες σχετικά με την πρόληψη, καθαριότητα κλπ. Είναι που λέτε ένας συνάδελφος του οποίου η γυναίκα έχει διαγωνισθεί με τον κορονοϊό ακριβώς 2 μέρες πριν αλλά δεν του είπαν τίποτα, κάτσε σπίτι ή κάτι τέτοιο, όλα καλά. Προχθές όμως ο έρημος ο αδερφός μου καθώς έπινε νερό στραβοκατάπιε κι άρχισε να βήχει έντονα. Όλοι οι συνάδελφοι που ήταν γύρω είδαν ότι ο άνθρωπος έβηχε επειδή πολύ απλά στραβοκατάπιε. Τέλος πάντων. Σκάει μούρη σε κάνα 10λεπτο η υπεύθυνη του εργοστασίου, η οποία πρέπει να έκανε coitus (όπως θα'λεγε κι Sheldon Cooper) τελευταία φορά την εποχή των παγετώνων, και βάζει τις φωνές. "Πώς ήρθες έτσι για δουλειά αφού ξέρεις ότι είσαι άρρωστος, μας βάζεις όλους σε κίνδυνο, και ξέρεις τι οδηγίες έχουμε δώσει κλπ." Και καθόμαστε και εξηγούμε όσοι ειμασταν γύρω ότι άνθρωπος δεν είναι άρρωστος, απλώς έπινε νερό. Αυτή όμως παρόλο που κατάλαβε ότι έκανε βλακεία, επέμενε κι έβγαλε τον αδερφό μου έξω από το εργοστάσιο λέγοντας του να πάει καλού κακού στο νοσοκομείο. Ενώ ο άλλος δίπλα με τη γυναίκα αποδεδειγμένα θετική στον ιό δεν αποτελεί κίνδυνο για την ομάδα. Ο αδερφός μου δεν το πήρε κατάκαρδα όμως, βγήκε έξω, ήπιε ένα καφέ κι ύστερα κάλεσε στα γραφεία λέγοντας τους ότι θα κάτσει 2 βδομάδες σπίτι γιατί δεν νιώθει καλά και δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο τους συναδέλφους του,μπαρούφες δηλαδή, μια χαρά είναι ο άνθρωπος. Και τώρα απολαμβάνει πληρωμένη άδεια 2 εβδομάδων. Το ηθικό δίδαγμα τέλος πάντων είναι ότι σε περιόδους κρίσης το iq μερικών ανθρώπων πέφτει κατά 40 μονάδες.
 
Αγαπητή μου @Σαώρη,
Συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπες.
Δεδομένο α) Στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής μπορώ να σου πω, ότι αφού μου έβαλε τις φωνές υπάλληλος σε φούρνο που πήγα να μπω μέσα, ενώ, υπήρχαν ήδη μέσα τρεις πελάτες (ζητώ συγγνώμη από την κοντούλα δεσποινίδα μπροστά στις σφολιάτες, αλλά ειλικρινά δεν φαινόταν), πήγα να μπω στο αυτοκίνητο και είδα ότι πάνω στην πλατεία υπάρχουν περίπου 50 πιτσιρίκια με ηχεία που άκουγαν active member (θυμήθηκα τα νιάτα μου κι εγώ ο παππούς). Οι γονείς τους άραγε που είναι;;
Δεδομένο β) Πρώτος από όλους στηρίχτηκε ο δημόσιος τομέας. Κλασικό φαινόμενο. Προσοχή δεν έχω κάτι με τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ήταν τυχερός ο ιδιωτικός τομέας να τους είχε. Έχω πρόβλημα με την φιλοσοφία του δημοσίου τομέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν στηρίζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και γιατί στον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνουμε παράδειγμα από τις σοβαρές πολυεθνικές που είπαν στους υπαλλήλους ''δουλεύουμε από το σπίτι''. Ναι θα ήθελα να δω μέτρα στήριξης για αυτούς που μένουν σπίτι γιατί φοβούμαι ότι θα χαθούν μισθοί...
Δεδομένο γ) Διαφωνώ στο θέμα των μέτρων που ανέφερες. Ήμασταν από τις χώρες που κινητοποιήθηκαν πολύ γρήγορα. Γενικά έχουμε πολύ καλό τομέα πολιτικής προστασίας να ξέρεις, ο οποίος θεωρείται από τους ικανότερους στον κόσμο και μάλιστα σε όλα τα φυσικά φαινόμενα, η Ελλάδα καλείται από τις πρώτες χώρες για παροχή τεχνογνωσίας. Το θέμα είναι ότι όταν η πολιτική προστασία λέει μάγκες νιώστε λίγο τι πάει να πει αίσθηση ευθύνης και τα πιτσιρίκια τρέχουν στις καφετέριες και μετά στις αλάνες, ε εντάξει, τι να κάνει το κράτος. Βέβαια, θα μπορούσε να πει απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλά εκεί εγείρονται άλλα ζητήματα. Μετά θα είχαμε διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας (κόβω το χέρι μου).

Fact: Μιλούσα με έναν στατιστικολόγο και μου έλεγε ότι στην χώρα μας συμβαίνει το εξής παράδοξο: δουλεύει ο ένας στους τέσσερις. Και οκ προφανώς αυτό είναι πλασματικό γιατί υπάρχει πολλή αδήλωτη εργασία, αλλά μια οικονομία για να ακμάσει πρέπει να δουλεύουν οι 3 στους 4. :ζντόινγκ:
 
Ξεμύτισα από την πολυκατοικια για να επικυρώσω κάτι εγγραφα, που δεν μπορούσαν να πάρουν αναβολή, και δυστυχώς ένα από τα νευρολογικά μου βραχυκυκλώματα είναι να φτερνίζομαι όταν χτυπάει ξαφνικα έντονο φως (πχ ήλιος) την μούρη μου. Μπορείτε να φανταστείτε πως με κοίταξε η γειτόνισσα από απέναντι, που περίμενε να περάσει τον δρόμο για να μπει στην πολυκατοικία. Στη θέση της εκεί στο πεζοδρομιο θα έμενα, για κάνα 12ωρο.

Τωρα όσοι συνεχίζουν ακόμη και τωρα το σοσιαλάιζιν' γιατί δεν τους νοιάζει, εμείς είμαστε οι υπερβολικοί, θέλουν, όπως λέει μια φίλη που κινδυνεύει να χάσει το μοναδικό της εισόδημα (η Στιλλ μπορεί να μαντέψει ποια φιλη) κλωτσιά αλά Μίλντρεντ στο Οι τρεις πινακίδες εξω από το Έμπινγκ.
 
Να ρωτήσω κάτι εγω που μένω εκτός Ελλαδας. Στις δουλειές σας δεν πάτε;
 
Τυπικώς Λήδα όλοι πηγαίνουν. Κάποιες εταιρείες και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες απλώς έχουν πει στον προσωπικό τους να πηγαίνει εκ περιτροπής. Εκτός αν νοσήσει κάποιος που υποχρεωτικά μένει δύο εβδομάδες στο σπίτι.
 
Αρα μια μορφή, ίσως η μεγαλύτερη, socialising γινεται. Ημουν μεχρι την Πέμπτη στην Αθήνα, να τακτοποιησω καποιες δουλιές, πηγα σε δημοσιες υπηρεσίες, ηταν γεμάτες κόσμο και ολα φαινοντουσαν κανονικά. Δεν μπηκα σε δημοσιες συγκοινωνίες, συνηθως περπαταω οταν βρισκομαι στην Αθήνα, αλλά φαινοντουσαν γεμάτες.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως εχει ήδη υπαρξει αρκετή εκθεση, που φαντάζομαι θα εμφανιστεί στους αριθμούς τις επόμενες ήμερες.
 
Ξεμύτισα από την πολυκατοικια για να επικυρώσω κάτι εγγραφα, που δεν μπορούσαν να πάρουν αναβολή, και δυστυχώς ένα από τα νευρολογικά μου βραχυκυκλώματα είναι να φτερνίζομαι όταν χτυπάει ξαφνικα έντονο φως (πχ ήλιος) την μούρη μου.
Δεν το πιστεύω ότι βρήκα άνθρωπο που παθαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με μένα! Πού; Στο φόρουμ! :αγκαλιά:

Αρα μια μορφή, ίσως η μεγαλύτερη, socialising γινεται. Ημουν μεχρι την Πέμπτη στην Αθήνα, να τακτοποιησω καποιες δουλιές, πηγα σε δημοσιες υπηρεσίες, ηταν γεμάτες κόσμο και ολα φαινοντουσαν κανονικά. Δεν μπηκα σε δημοσιες συγκοινωνίες, συνηθως περπαταω οταν βρισκομαι στην Αθήνα, αλλά φαινοντουσαν γεμάτες.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως εχει ήδη υπαρξει αρκετή εκθεση, που φαντάζομαι θα εμφανιστεί στους αριθμούς τις επόμενες ήμερες.
Φοβάμαι πως ναι. Κάπου διάβαζα πως θα πρέπει να υπολογίζουμε τουλάχιστον δεκαπλάσια κρούσματα που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα. Δυστυχώς μας έφαγαν τα αεροπορικά πηγαινέλα.
 
Βλέπω ανθρώπους νάχουν φορτωμένα τα καρότσια με χαρτί τουαλέτας. Γιατί άραγε; Μήπως είναι ιατρικά αποδεδειγμένο πως οι επιδημίες έχουν θετική επιδραση στην πέψη; :))))
Λέανδρε σε έφτιαξα. Βρήκα στο διαδίκτυο την φωτογραφία που θα έπρεπε να κάνουμε πραγματικότητα. Έτοιμος; Παρ' τη:
63
 
Τρεις από τους φίλους μου που δουλεύουν σε γραφεία (ιδ. υπάλληλοι) , από την Παρασκευή δουλεύουν από τα σπίτια τους. Και σίγουρα έχει υπάρξει αρκετή έκθεση ήδη. Οταν έκλεισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι περισσότεροι βρήκαν την ευκαιρία να πιουν καφέ στη πλατεία. Χθες ήταν γεμάτη με γονείς παππούδες και παιδιά, που; στην Αθήνα :όχισουλέω:

@Λευκή Σελίδα :μουάχαχα:εγω πίστευα το αντίθετο, ότι το παθαινουν όλοι. Τις προάλλες που βαριόμουν, είπα, δεν ψάχνω στο γκουγκλ να δω γιατί ΜΑΣ συμβαίνει αυτο; και η λίστα "μετάνιωσα που το έκανα" μεγάλωσε...
 
υπήρχαν ήδη μέσα τρεις πελάτες (ζητώ συγγνώμη από την κοντούλα δεσποινίδα μπροστά στις σφολιάτες, αλλά ειλικρινά δεν φαινόταν),
:)))):)))):)))):)))):))))
Υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ήταν τυχερός ο ιδιωτικός τομέας
Εγώ τώρα πάλι γιατί πιστεύω πως το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επιβίωνε ούτε 24 ώρες στον ιδιωτικό τομέα, με την αντίληψη περι εργατικής υπευθυνότητας που επικρατεί τώρα...
Μεγάλο στέλεχος του δημοσίου, σε μια συζήτηση που είχαμε τις προάλλες επί του θέματος, μου είπε πως οι περισσότεροι, και στα 360€ να τους πάνε το μήνα, δεν πρόκειται να φύγουν, γιατί απλά γνωρίζουν πολύ καλά πως στον ιδιωτικό θα μπατάρουν. :φρύδια:
δυστυχώς ένα από τα νευρολογικά μου βραχυκυκλώματα είναι να φτερνίζομαι όταν χτυπάει ξαφνικα έντονο φως (πχ ήλιος) την μούρη μου.
Κι εγώ, κι εγώ, τι κατάρα είναι αυτή...:αψού:
Λέανδρε σε έφτιαξα. Βρήκα στο διαδίκτυο την φωτογραφία που θα έπρεπε να κάνουμε πραγματικότητα. Έτοιμος; Παρ' τη:
:χαχα::χαχα: Σήμερα το μεσημέρι πήγα στο σούπερ για τα τελευταία ψώνια και η γυναίκα μου μου φώναζε από την βεράντα '' ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ...'' Λοιπόν, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη, ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑΣ, ζυμαρικά ΤΕΛΟΣ! Λες και σε περίοδο κρίσης όλοι θα τρώνε και θα χέ...ουν όλη την ώρα...
 
Top