Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η απάντηση του @Πράκτωρ ΔΔ ήταν βεβαια ως προς αυτό το σχόλιο:

Δεν κάνω πέρα την επιστήμη ωστόσο για το ότι έσωσε εκατομμύρια κόσμο κρατάω μικρό καλάθι χωρίς αμφισβήτηση απλά δεν το γνωρίζω. Και νομίζω ότι μέχρι σήμερα μελέτες κ στατιστικά δεν έχουν βγει.
Το οποίο και το κάνει να έχει την σημασία του.

Από εκεί και πέρα, είπαμε, ο καθένας ό,τι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του. No worries. :γιούπι:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ας κάνω λοιπόν ένα σύντομο απολογισμό της ζωής μου στη διετία της πανδημίας
από τις πρώτες μέρες που άκουγα στις ειδήσεις για μια ασθένεια κάπου στην Κίνα και άλλαζα το κανάλια βαριεστημένα και αδιάφορα
μέχρι σήμερα.
Από την αρχή απέφυγα να πάρω θέση για ένα ζήτημα υγείας που ήταν μάλιστα πρωτόγνωρο
με πιθανώς ολέθριες επιπτώσεις
και έκλεισα τα αυτιά μου σε οτιδήποτε έλεγε οποιοσδήποτε δεν ήταν γιατρός
τόσο απλά
το κάνω λοιπόν τώρα που δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί κάποιος

Τις πρώτες μέρες τις καραντίνας,τότε που είμαστε σε φάση "εντάξει μια αρρώστια είναι όπως τόσες άλλες" έτυχε να φιλοξενούμε μια οικογενειακή φίλη και θυμάμαι να μας λέει ένα βράδυ : ξέρετε,εδώ και 2 μέρες δε μυρίζω.
θυμάμαι την απάντησή μου : όχι,δε μυρίζεις,μην ανησυχείς
δεν έκανα το συνειρμό με την έλλειψη όσφρησης ως σύμπτωμα

την καθ ησυχάσαμε με την γυναίκα μου και την επόμενη πήγε για τεστ στο νοσοκομείο μαζί της (και είδανε να μεταφέρουνε εκεί ασθενή με κορονοιο σε καροτσάκι φορώντας στολή αυτός,ο νοσηλευτής που τον πήγαινε και από πίσω καθαρίστριες να σφουγγαρίζουν )
-το αναφέρω για να θυμίσω την υστερία που επικρατούσε στις αρχές,ήταν Μάρτιος του 20-
τελικά ήταν θετική,μας τηλεφώνησαν αργότερα απ το νοσοκομείο και είμαστε στο δίλημμα τι κάνουμε
είχε 2 μέρες ακόμα να μείνει μαζί μας,δεν είχε να πάει αλλού και αποφασίσαμε να συνεχίσει κανονικά τη διαμονή της
δεδομένου ότι όλοι έιμαστε νέοι και δεν ανήκουμε σε ομάδες που κινδυνεύουν
Έφυγε την μεθεπόμενη και αυτό ήταν

Από τη στιγμή εκείνη εξανεμίστηκε από μέσα μας κάθε υποψία ανησυχίας
σε αυτό συνηγόρησαν και τα μέτρα αντιμετώπιση της κατάστασης
θυμάμαι να έχουν απαγορέψει τον τουρισμό και την μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά η λαθρομετανάστευση συνεχίστηκε απτόητη
σε Ελλάδα/Ισπανία/Αγγλία και ΗΠΑ
θυμάμαι να απαγορεύουν την επιβίβαση σε ταξί πάνω από ένα άτομο και την ίδια στιγμή τα λεωφορεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα

Γενικά στον κύκλο μου επικρατούσε η ίδια στάση : κρατάγαμε τις οδηγίες την ημέρα και τις νύχτες
γράφαμε θυμάμαι σε ένα χαρτί ότι πάμε να παρέχουμε βοήθεια και αυτό ήταν,μετακινούμασταν ανενόχλητα
κάθε βράδυ μαζευόμασταν σε σπίτια,μιας και η εστίαση ήταν κλειστή
ήταν σαν να είμαστε πρωτοετής φοιτητές ξανά αλλά αυτή τη φορά με λεφτά

Τολμώ να πω ότι περάσαμε πολύ όμορφα εκείνη την Άνοιξη

Το καλοκαίρι του 21 που ήταν μια ανοίγουμε μια κλείνουμε αποφασίσαμε με την γυναίκα μου και μερικά φιλικά ζευγάρια να μη το ρισκάρουμε για διακοπές και να κλείσουμε συνδρομή σε ξενοδοχείο με πισίνα οπότε περάσαμε τα απογεύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου εκεί
ήταν ωραία,δροσερά,πλατσούριζαν τα παιδιά στην παιδική πισίνα,έβγαζαν οι γυναίκες φωτογραφίες με μαγιό
ακούγαμε να μιλάνε αγγλικά/γερμανικά οι τουρίστες στο ξενοδοχείο δίνοντας μια αίσθηση νησιού
όλοι μείναμε ευχαριστημένοι.

Από το Φθινόπωρο και Χειμώνα θυμάμαι μόνο την διαδρομή σε φιλικό σπίτι για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς όπου η γυναίκα μου ήταν έγκυος στο δεύτερο γιό μας και κάναμε πρόβες στο αυτοκίνητο τι θα λέγαμε αν μας σταμάταγαν για έλεγχο (πάμε νοσοκομείο γτ αισθάνθηκε μια αδιαθεσία).

Μετά υπομονή μέχρι το Πάσχα και έκπτωτε νομίζω δεν είχε άλλους περιορισμούς
Γενικά θυμάμαι μερικές καλές στιγμές και όλα τα άλλα : τις μάσκες,τα χαρτιά.τα σμσ τα θυμάμαι πολύ αμυδρά,σαν κακό όνειρο
δλδ αν δεν έβρισκα κατά καιρούς πεταγμένες μάσκες στο αυτοκίνητο ή το υπόγειο μπορεί να είχα διαγράψει τελείως απ τη μνήμη μου όλη εκεινη την περίοδο.

Εν τέλη κόλλησα κι εγώ τον ιο το καλοκαίρι του 22 φροντίζοντας τον μεγάλο μου γιο,
έπρεπε κάποιος να τον φροντίσει και η γυναίκα μου θήλαζε το μωρό οπότε δεν υπήρχε καν δίλημμα για το ποιος θα το έκανε
θυμάμαι ότι το περάσαμε και οι 2 πολύ ανώδυνα.
Γενικά όλοι οι συγγενείς εξ αίματος,δικοί μου και της γυναίκας μου το περάσανε αναίμακτα
από βρέφος μέχρι 96 ετών.

Τελειώνοντας νιώθω ότι δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας,να συνεχίσουμε την κοινωνικοποίηση παρά την απαγόρευση,
όσοι ξεκινήσαμε τόσοι τερματίσαμε,δεν είχαμε καμία απώλεια
σχετικά με τον εμβολιασμό,δε θα φέρω άποψη,θα πω μόνο πως από τον κύκλο μου ακούγοντας πως πέρασαν την ασθένεια εμβολιασμένοι και πως μη εμβολιασμένοι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το ποιος ήταν καλύτερα.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ας κάνω λοιπόν ένα σύντομο απολογισμό της ζωής μου στη διετία της πανδημίας
από τις πρώτες μέρες που άκουγα στις ειδήσεις για μια ασθένεια κάπου στην Κίνα και άλλαζα το κανάλια βαριεστημένα και αδιάφορα
μέχρι σήμερα.
Από την αρχή απέφυγα να πάρω θέση για ένα ζήτημα υγείας που ήταν μάλιστα πρωτόγνωρο
με πιθανώς ολέθριες επιπτώσεις
και έκλεισα τα αυτιά μου σε οτιδήποτε έλεγε οποιοσδήποτε δεν ήταν γιατρός
τόσο απλά
το κάνω λοιπόν τώρα που δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί κάποιος

Τις πρώτες μέρες τις καραντίνας,τότε που είμαστε σε φάση "εντάξει μια αρρώστια είναι όπως τόσες άλλες" έτυχε να φιλοξενούμε μια οικογενειακή φίλη και θυμάμαι να μας λέει ένα βράδυ : ξέρετε,εδώ και 2 μέρες δε μυρίζω.
θυμάμαι την απάντησή μου : όχι,δε μυρίζεις,μην ανησυχείς
δεν έκανα το συνειρμό με την έλλειψη όσφρησης ως σύμπτωμα

την καθ ησυχάσαμε με την γυναίκα μου και την επόμενη πήγε για τεστ στο νοσοκομείο μαζί της (και είδανε να μεταφέρουνε εκεί ασθενή με κορονοιο σε καροτσάκι φορώντας στολή αυτός,ο νοσηλευτής που τον πήγαινε και από πίσω καθαρίστριες να σφουγγαρίζουν )
-το αναφέρω για να θυμίσω την υστερία που επικρατούσε στις αρχές,ήταν Μάρτιος του 20-
τελικά ήταν θετική,μας τηλεφώνησαν αργότερα απ το νοσοκομείο και είμαστε στο δίλημμα τι κάνουμε
είχε 2 μέρες ακόμα να μείνει μαζί μας,δεν είχε να πάει αλλού και αποφασίσαμε να συνεχίσει κανονικά τη διαμονή της
δεδομένου ότι όλοι έιμαστε νέοι και δεν ανήκουμε σε ομάδες που κινδυνεύουν
Έφυγε την μεθεπόμενη και αυτό ήταν

Από τη στιγμή εκείνη εξανεμίστηκε από μέσα μας κάθε υποψία ανησυχίας
σε αυτό συνηγόρησαν και τα μέτρα αντιμετώπιση της κατάστασης
θυμάμαι να έχουν απαγορέψει τον τουρισμό και την μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά η λαθρομετανάστευση συνεχίστηκε απτόητη
σε Ελλάδα/Ισπανία/Αγγλία και ΗΠΑ

θυμάμαι να απαγορεύουν την επιβίβαση σε ταξί πάνω από ένα άτομο και την ίδια στιγμή τα λεωφορεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα

Γενικά στον κύκλο μου επικρατούσε η ίδια στάση : κρατάγαμε τις οδηγίες την ημέρα και τις νύχτες
γράφαμε θυμάμαι σε ένα χαρτί ότι πάμε να παρέχουμε βοήθεια και αυτό ήταν,μετακινούμασταν ανενόχλητα
κάθε βράδυ μαζευόμασταν σε σπίτια,μιας και η εστίαση ήταν κλειστή
ήταν σαν να είμαστε πρωτοετής φοιτητές ξανά αλλά αυτή τη φορά με λεφτά

Τολμώ να πω ότι περάσαμε πολύ όμορφα εκείνη την Άνοιξη

Το καλοκαίρι του 21 που ήταν μια ανοίγουμε μια κλείνουμε αποφασίσαμε με την γυναίκα μου και μερικά φιλικά ζευγάρια να μη το ρισκάρουμε για διακοπές και να κλείσουμε συνδρομή σε ξενοδοχείο με πισίνα οπότε περάσαμε τα απογεύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου εκεί
ήταν ωραία,δροσερά,πλατσούριζαν τα παιδιά στην παιδική πισίνα,έβγαζαν οι γυναίκες φωτογραφίες με μαγιό
ακούγαμε να μιλάνε αγγλικά/γερμανικά οι τουρίστες στο ξενοδοχείο δίνοντας μια αίσθηση νησιού
όλοι μείναμε ευχαριστημένοι.
Ο καθένας μας θυμάται ότι υπαγορεύει η μνήμη του και αν υπάρχει απώτερος σκοπός στα λόγια του, εδώ είναι το νήμα και μπορεί να διαβάσει όσο πίσω θέλει. (Κι αν υπάρχει κάποια νοσταλγία για την καραντίνα, ποιος ξέρει μπορεί να δημιουργηθεί κάνα παιχνίδι τύπου surviror να παίξει.)

Θα μπορούσα να σχολιάσω διάφορα στην παραπάνω ανάρτηση, αλλά για την ώρα αφήνω την ίδια να μιλήσει από μόνη της: στα χρόνια της πανδημίας όταν άρχιζε η τουριστική σεζόν τελείωνε η πανδημία και έμπαιναν χωρίς έλεγχο οι χιλιάδες των τουριστών και στο τέλος της σεζόν άρχιζε πάλι η καραντίνα για εμάς τους.. ιθαγενείς.

Νόμιζα πως όταν σχολιάζουμε την ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση δε την κάνουμε παράθεση

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για όση αξία έχει, για εμένα τα μέτρα ήταν σε ένα σωστό πλαίσιο, μπροστά σε κάτι τόσο πρωτόγνωρο, που είχε όντως θύματα, και που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο.

Όπως και με τον στρατό, παρότι ήταν κάτι δυσάρεστο, που έζησα έντονα, το έσβησα γρήγορα από την μνήμη, μόλις πέρασε.

Τελικά διαπιστώνω πως ο κάθε ψεκασμένος έχει φτιάξει το δικό του αντιεπιστημονικό αφήγημα και πορεύεται με αυτό.
Ακόμα και σήμερα, που πλέον έχει αποδειχτεί και μαθηματικώς πως οι κινήσεις του ΠΟΥ ήταν σωτήριες για την ανθρωπότητα, πάντα θα υπάρχει μια μικρή μερίδα που θα πιστεύει σε συνωμοσίες, τσαρλατάνους και θα προσπαθεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν επιστημονικά δεδομένα.

@Νικόλας Δε Κιντ παρηγορήσου από το γεγονός ότι τη σημερινή ημέρα, όλοι αυτοί με τα αντιεπιστημονικά αφηγήματα, κάνουν ότι καταλαβαίνουν (με τις όποιες συνέπειες) αλλά τουλάχιστον αφήνουν τους επιστήμονες στην ησυχία τους να κάνουν τη δουλειά τους και να πουν και τις επιστημονικές αλήθειες τους. Παλιά τους έκαιγαν, τους φυλάκιζαν ή απλά τους αφόριζαν (εάν ήταν τυχεροί).
Εντωμεταξύ, τώρα που λήξαν μετρα και η πανδημία έλαβε τέλος - γίνεται της κακομοίρας από κρούσματα
(τουλάχιστον πεθαίνουν λιγότεροι γιατί υπάρχει μια γενική ανοσία από τη μία και έχει εξασθενίσει και μέσα από την πορεία των μεταλλάξεων του και ο ιός - κάθε ιός ως φυσική επιλογή για να συνεχίσει να υπάρχει, προϊόντος του χρόνου πρέπει να γίνεται πιο μεταδοτικός και πιο ήπιος).

Προσωπικά ποτέ δε μπήκα στη διαδικασία να κρίνω τις επιλογές των άλλων,παρόλο που είδα συμπεριφορές που έκαναν μια κάποια εντύπωση
π.χ. να κάνει κάποια ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα φορώντας μάσκα και να την βγάζει μπαίνοντας στην πισίνα
όλοι είχαμε τον ίδιο σκοπό : να βγούμε αλώβητοι.

Μπορώ να σχολιάσω όμως 2 πράγματα.
Οι επιστήμονες δεν έχουν την ελευθερία που θα έπρεπε να έχουν,κρίνοντας από την περίπτωση του Λι Ουενλιάνγκ -περιττό κάθε σχόλιο-
και ο ΠΟΥ δεν είναι ο άμεμπτος σωτήριος οργανισμός ταγμένος στην διαφύλαξη της υγείας όπως θα θέλαμε -και έχουμε ανάγκη- να πιστεύουμε
ότι είναι,κρίνοντας απ΄το πως χειρίστηκε την κατάσταση.
Στην Αρχή της πανδημίας αρκέστηκε να αναδημοσιεύει έρευνες της Κίνας ότι ο ιός δε μεταδίδετε από άνθρωπο σε άνθρωπο,εν μέσω διωγμών και συλλήψεων δημοσιογράφων και υγειονομικών ο επικεφαλής του ΠΟΥ Dr Tedros έδωσε συγχαρητήρια στην Κινεζική κυβέρνηση για την διαφάνεια και την έγκαιρη αντίδραση (αξίζει να δει κανείς το βιογραφικό του )
επίσης η Ταϊβάν παρά τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε,ανέφερε 4 μέρες πριν την Κίνα ότι ο ιός μεταφέρετε από άνθρωπο σε άνθρωπο
δεν έλαβε πρόσκληση για την επείγουσα συνάντηση του ΠΟΥ καθαρά για πολιτικούς σκοπούς.

Όλα γνωστά από την άνοιξη του 20.

@ΚρίτωνΓ συμφωνώ πως τουλάχιστο σήμερα οι επιστήμονες δεν καίγονται στην πυρά ούτε λιθοβολούνται, παρ' όλα αυτά - όπως έχουμε ξαναπεί εδώ - έναν παρόμοιο ρόλο έχουν αναλάβει τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Εκεί που ο καθένας μπορεί να γράψει / πει την παπαριά του και αυτομάτως να δημιουργήσει έναν ντόρο γύρω από ένα θέμα όπως πχ ο κορονοιός.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι "επιστήμονες" κρυμμένοι πίσω από τον μανδύα της επιστήμης τους, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα και έσπερναν αμφιβολίες για το εμβόλιο, τις μάσκες, τα λοκντάουν και πάει λέγοντας. Κάποιοι μάλιστα είχαν φτάσει να ζητούν τα κεφάλια του Τσιόδρα και άλλων υπευθύνων "επί πίνακι".
Χωρίς τα ΜΚΔ αυτοί θα ήταν απλά κάποιοι γραφικοί. Αντιθέτως, αυτοί οι τσαρλατάνοι κατάφεραν να συσπειρώσουν τους λοιπούς ψεκασμένους / πλανεμένους και να φτιάξουν έναν αντι-επιστημονικό πυρήνα. Τόσο συμπαγή που κάποιοι από αυτούς έφτιαξαν και πολιτικές παρατάξεις!
Για μένα προσωπικά, φέρει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν περιόρισε τους επιστήμονες (τους κανονικούς και αρμόδιους) που ασχολούνταν με την πανδημία και τους άφηνε ανεξέλεγκτους στα κανάλια να υπερπληροφούν τον απλό κόσμο (infodemics) και να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με άσχετους στα τηλεοπτικά πάνελ. Οπότε μοιραία ο κόσμος μπερδεύτηκε και αυτή ήταν η χαρά των τσαρλατάνων.
Όπως είπες και συ η πανδημία έληξε και ο ιός ακολούθησε μια εντελώς φυσιολογική πορεία που σύμφωνα με τις βιβλιογραφίες ήταν και αναμενόμενη. Πήγαινε τώρα εσύ να εξηγήσεις σε κάποιους που ακόμα πιστεύουν πως θα φτάναμε σε αυτό το σημείο χωρίς τεράστιες απώλειες και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς εμβόλια, φάρμακα, έρευνες, μάσκες κλπ κλπ.
Το πολύ πολύ να σε χλευάσουν!

Last edited:
Λόγο των εμβολίων,των μασκών κλπ. φτάσαμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτό το σημείο ή ήταν η φυσική εξέλιξη του ιού σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που ήταν και αναμενόμενη;:φιρουλί:

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως μια χαρά περιορίστηκαν οι φωνές επιστημόνων που ήταν κατά των εμβολίων και εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για παρενέργειες κλπ. όπως έγινε στο Twitter, στο Facebook και αλλού.Δεν καίγονται ή λιθοβολουνται στη σημερινή εποχή απλά επιλέγονται οι "σωστοί" που θα πουν αυτά που θέλουν οι κυβερνώντες με βάση την εκάστοτε προπαγάνδα να πουν και οι υπόλοιποι χλευαζονται ή λογοκρίνονται ή δεν βρίσκουν βήμα να μιλήσουν.

Αφού έληξε όλος αυτός ο πανικός περίμενα να δω απο κάποιους να παραδέχονται την υπερβολή που επικράτησε,τους καταναγκασμούς και τις υποχρεωτικοτητες κλπ αλλα το αφήγημα των "σωτήρων του κόσμου" καλά κρατεί..

Περιμένουμε και τη Νόσο Χ τώρα η οποία θα είναι 70% πιο θανατηφόρα (το ξέρουμε ήδη αυτό πριν εμφανιστεί με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο)

Υπάρχει γενικώς μια αναφορά στην ψευδεπίγραφη ελευθερία του ατόμου έναντι σε αυτή του συνόλου, μια προλεταριακή ανάγκη για μέτρα προστασίας (ελάχιστης) τα οποία ενώνονται με τη γνωστή αντίληψη ότι τα μέτρα και τα εμβόλια επιβλήθηκαν από κάποια σκοτεινά κέντρα αποφάσεων ή τις μεγάλες εταιρίες τύπου Moderna, Big Pharma κλπ.
Δηλαδή ο παραλογισμός και η απόλυτη τρικυμία εν κρανίω, παράλληλα με μια λανθάνουσα κρίση ατομικισμού και ανορθολογισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που η ορθολογιστική σκέψη "σκοντάφτει" σε ψευδοεπιστημονικές απόψεις, φανατισμούς και ψευτοδικαιωματισμούς. Ισχυρό χαρτί σε όλες αυτά τα προσκόμματα ήταν και είναι πάντα ο ακαθόριστος /σκιώδης ορισμός ενός κράτους - δυνάστη.
Κλασικοί ορθολογιστές φιλόσοφοι πχ Καρτέσιος κατηγορήθηκαν ότι δουλεύουν για αυτό το κράτος που ακόμα και μέσω ισχυρών ορθολογιστικών απόψεων και τεκμηριωμένων επιστημονικών δεδομένων κρύβει τα όποια φαντασιακά του - τους - συμφέροντα.

Τι να πει κανεις...

Δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη πλέον γιατί τα κέντρα αποφάσεων δεν είναι τόσο σκοτεινά τη σημερινή εποχή μας τα λένε ολοφάνερα βλέπε Κλάους Σβαμπ Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ΠΟΥ, G7

Οι ατομικές ελευθερίες αφορούν και το σύνολο δεν είναι απαραίτητα ατομικές ελευθερίες εναντίον συνόλου..

Εγω θα βάλω σαν επίλογο το Θαυμαστό καινούργιο κόσμο του Χαξλευ που έχετε διαβάσει και εσείς

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αντίθετα, όταν χθες ανάφερα το γεγονός της είδησης ότι αυτά και πλήθος άλλων καταγγελιών που έκαναν πολίτες προς αστυνομικούς για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ότι θα διερευνηθούν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτή η είδηση αποδομήθηκε για την εγκυρότητά της… χωρίς αποδείξεις!

Για αυτό παραθέτω και την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιλαμβάνει όλα τα περιστατικά που ανάφερε το άρθρο που είχα βάλει προηγουμένως και η οποία τιτλοφορείται «Ανακοίνωση σχετικά με έρευνες για καταγγελίες περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας».
Σχετικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης κατά την διάρκεια της καραντίνας (που το συζητήσαμε τον Μάρτιο του 2021), είδα σήμερα την είδηση ότι τελείωσε η δίκη και οι αστυνομικοί κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή.