Ρίξε καμιά συνταγή στο νήμα της θείας Έλλης, χειμώνας έρχεται, θα την αξιοποιήσω.
Πεταλουδίτσα, άργησα αλλά δεν ήθελα να σε ξεπετάξω.
Ηθελα να καμνω εντυπωσιακό entry, τέτοιο που να μην μπορέσεις να του αντισταθείς!!
Ακου τώρα, μιλουσα προψες με εναν φίλο μου και μου λέει, Ελλίτσα, εφτιαξα μανιταρόσουπα που θα σου αρεσει πολυ. Ειναι γρήγορη, δεν θα μυρισουν τα μαλλιά σου και δεν θα ταλαιπωρηθεις.
Μου περιέγραψε τα ακόλουθα, αλλά εγώ τα τροποποίησα γιατι:
- Δεν ειχα ακριβώς τα υλικά
- Δεν ειχα τη Σούλα στο σπίτι να πάει και να μου τα αγοράσει.
Οπότε, ο φίλος μου, μου είπε να πάω να πάρω μανιτάρια πλευρώτους (πήρα, αλλά πήρα και απο τα λευκά)
Μου είπε να πάρω κατσικισιο γάλα και του είπα να μου μιλάει καλύτερα (εβαλα αυτό που είχα)
Μου ειπε, επίσης, να πάρω πάπρικα γλυκιά, αλλά στο δικό μας σπίτι μπαίνει μονο η καπνιστη
Μου είπε οτι θα χρειαστώ αλεύρι (είχα), λεμονι (είχα), σόγια (είχα!!), λίγο γιαούρτι (ναι!), λεμόνι (κι όμως, είχα) και σκόρδο (δεν είχα, δεν πήρα, δεν έβαλα), ζωμό λαχανικών (εδώ γελάω, δεν προλαβαινω να τα κάνω αυτά, γι' αυτό υπάρχουν και οι κύβοι#NOtT#κύβοι).
Ακου τι έκανα εγώ, που τρελαινομαι για μανιτάρια:
Καταρχάς, ψιλοκοψα το κρεμμυδι και το έβαλα σε λίιιγο λάδι και μετά, αφού μαλάκωσε, εριξα τα μανιτάρια μέσα για 3-4 λεπτά.
Μετα απο 5-7', λέω, δεν ρίχνεις και την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τη σόγια σως;;
Ε και τα έριξα.
Τα 'αφησα λίγο να τα βρουνε μεταξύ τους (εδώ, ταιριάζει πάρα πάρα πάαααρα πολύ φρέσκο θυμαρι. Μιας και δεν είχα, εβαλα φρεσκη ριγανη και ταίριαζε πάρα πολύ, αλλά το θυμάρι ειναι το ιδανικότερο) και μετά επεσε μεσα το παραλληλογραμμο κύβος και 700ml νερού. Τα αφησα λίγο, για 5 λεπτα και μετά ανακατεψα σε γαλα (μαλλον 400ml) με 2-3 κουταλιες αλευρι, το ριξα στο μείγμα και αφησα λιγο ακομη, περιπου 10΄, σε χαμηλή φωτια.
Εκει, αφου εφυγα την κατσαρόλα απο το ματι, εριξα το λεμονι, που γενικά δεν πολυπροτιμώ αλλά ειναι ουσιώδες και απαραιτητο.
1 ίσως κι 1 1/2 λεμόνι (τον χυμο) και το γιαουρτι, αραιωμενο σε λίγη σουπα. Περιπου 150gr γιαουρτιου, προτιμω το στραγγιστό.
Σε μενα, αρεσει πολύ το γιαουρτι σε όλες τις σουπες. Σε αυτην, ενσωματωμενο, ήταν πραγματικα πάρα πολύ ταιριαστο και εδωσε οξυτητητα στο σώμα της σουπας, το οποιο σώμα εδωσε το γάλα.
Σε αυτό το σημειο, διαφοροι επιδοξοι Κοντιζάδες, θα μας ρωτησουν δήθεν τάχα μου τυχαία, μηπως να αλλάξει εκεινο το υλικο με το άλλο υλικο. Μη δωσεις σημασία, κανε αυτα που εγραψα και σου υπόσχομαι οτι θα ειναι πολύ πολύ νοστιμο, so long as σου αρέσουν τα μανιτάρια.
Εγώ ξερω σε ποιον αρεσει, που ήδη την έφαγε, σε ποιον θα αρεσει, που θα του την φτιάξω σύντομα, σε ποιον θα άρεσε παρα πολύ, αν του την εφτιαχνα ποτέ και σε ποιον θα μου την έφερνε καπέλο, μιας και σιχαινεται τα μανιτάρια.