Η ποδοσφαιρική αργκό

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Στο στοίχημα υπάρχει το "άσσο ημίχρονο/διπλό τελικό".
Αν παίξεις δηλαδή Μπόκα-Ριβερ , άσσο ημίχρονο/διπλό τελικό, τοτε ρέπει Η Μπόκα να κερδισει στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να χάσει.
Αυτή η φράση έχει περάσει και στην καθημερινοτητα, για να περιγράψει κάποιον, που λέει κατι, και μετά το αλλάζει.
Πχ "-Τον Λάκη τον απεχθάνομαι, δε μου φέρεται καλά!":ένοχος:
-Ε χώρισε τον τότε!
-Μα δεν είναι τόσο κακος! Γιατί να χωρίσω?:)
-Ασσο ημίχρονο/διπλό τελικό :ωραίος:


Α προπο έχω όνειρο ζωής να δω αγώνα Μπόκα-Ριβερ! Το συζητάμε με τον αδρεφο μου. Είναι λιγάκι ρίσκο αλλά θέλω πολύ να πάω! Αν γυρισουμε ζωντανοί , υπόσχομαι να σας γράψω εντυπώσεις!:))))
 
Δεν ξέρω αν “πατάω καλά στο γήπεδο” καθώς δεν είμαι και “μετρ στα στημένα” (δεν έχω καλά χτυπήματα φάουλ και κόρνερ), λόγω ύψους δεν το έχω με τις “εναέριες μονομαχίες”, “βλέπω το γκολ με το κιάλι”, και έχω και τον άλλον το συμπαίκτη που είναι πιο αργός και από το ριπλέι. Χώρια που αυτό “το τανκ” ο “παλαιάς κοπής” επιθετικός κι ο άλλος ο εξτρέμ με έχουν κάνει γιο-γιο, μου “μοίρασαν σακούλες”(από τις τρίπλες που μου κάνουν χρειάζομαι σακούλα για το ανακάτεμα), “έχω φάει κάτι ποδιές” (όταν σου περνούν την μπάλα κάτω από τα πόδια) κατά διαστήματα και έτσι μανουριασμένος που είμαι με βλέπω να παίρνω την “άγουσα για τα αποδυτήρια” (τρώω κόκκινη κάρτα - αποβάλλομαι) και να βλέπω το επόμενο ματς από την εξέδρα και τον πρόεδρο “να μου καρφώνει το δελτίο” (Δεν με βάζουν να παίξω, κρατούν το αθλητικό δελτίο για όσο διαρκεί το συμβόλαιο και δεν μπορώ να πάρω μεταγραφή σε άλλη ομάδα, ούτε και να παίξω - βαριά τιμωρία για τον παίχτη).

Η μικρή μου συνεισφορά στην πρόχειρη ανάλυση της ποδοσφαιρικής αργκό (Φαντάζομαι ότι κάποιος με πιο ενδελεχή ενασχόληση στο σπορ, θα έχει περισσότερα και καλύτερα να πει μια και είναι πλουσιότατη).
 
Top