Επειδή μου αρέσει να μαθαίνω απο τους άλλους και το έχω απορία.
Έχετε πάει σε κάποια παράσταση που να υλοποιήσαν το έργο 100%; 'Η ισχύει και εδώ το ίδιο όπως με το βιβλίο και τις ταινίες; Που το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο απο την ταινία.
Εξαρτάται τι εννοείς με το 100%.
Αν εννοείς παράσταση όπου να έχουν μείνει απόλυτα πιστοί στο βιβλίο, από όσο θυμάμαι δεν έχω πάει. Δηλαδή να συμπεριλαμβάνουν τριτεύοντες χαρακτήρες ή σχετικά ασήμαντα στιγμιότυπα.
Αν εννοείς παράσταση όπου χωρίς να αντιγράψουν σελίδα-σελίδα το βιβλίο αλλά ταυτόχρονα να έχουν κρατήσει σημαντικούς χαρακτήρες και σκηνές και να έχουν μείνει πιστοί στο γενικότερο πνεύμα του βιβλίου, ναι έχω πάει.
Πέρσι είδα την Αστροφεγγιά που ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Παναγιωτόπουλου και που είχε γίνει και παλιότερα σίριαλ και ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά αν και είχαν αφαιρέσει χαρακτήρες και σκηνές από το βιβλίο. Αναγκαστικά όταν γίνεται μια διασκευή κάποια στοιχεία πρέπει να μετουσιωθούν διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο.
Ειδικα η παρουσια του Παπαζηση.
Για τον Παπαζήση δεν είχα και την καλύτερη άποψη, αλλά όταν τον είδα στην Αστροφεγγιά, ήταν πάρα πολύ καλός, και του ταιριάζει ο ρόλος του Ιππόλυτου. Αυτό για το οποίο έχω αμφιβολίες είναι η ερμηνεία του Φιλιππίδη. Ελπίζω να μην γίνει η ρώσικη εκδοχή του Λάκη του Γλυκούλη.