Θα ήθελα να...

Θα παρω το ρισκο και ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
Επειδη κατα 99% εχει παρει το ματι μου τον @Ιαβερης, μην δινετε σημασια στα περι Πικασο.

Θα ηθελα να μην εχανα τις καλτσες μου. Εχω βαρεθει να αγοραζω καινουριες καλτσες, και να τις χανω μεσα σε λιγες ημερες. Τωρα εσπασα προσωπικο ρεκορ, τα ζευγαρια κρατησαν μια εβδομαδα, παλι βγηκα εξω με αταιριαστες.
Θα ηθελα να μην ημουν τοσο κομπλεξικη με το σωμα μου. Απο προσφατες ανασκαφες της μητερας μου, βρεθηκε ενα t-shirt που φορουσα στο γυμνασιο, και τωρα που το δοκιμασα ειναι 2 νουμερα μεγαλυτερο, το μανικι μου φτανει μεχρι τον αγκωνα, δηλαδη τοτε μου ηταν σαν ρομπακι. Σχεδον ασυλληπτο το ποσο ηθελα να με κουκουλωσω για να περναω απαρατηρητη (με τον λαθος τροπο!).

Θα ηθελα να μην εχανα τις καλτσες μου. Εχω βαρεθει να αγοραζω καινουριες καλτσες, και να τις χανω μεσα σε λιγες ημερες. Τωρα εσπασα προσωπικο ρεκορ, τα ζευγαρια κρατησαν μια εβδομαδα, παλι βγηκα εξω με αταιριαστες.
Ομοιοπαθής! Σκέφτομαι λύση στο πρόβλημα και στη λέω να μου πεις γνώμη. Δεν χρειάζεται παίδεμα να ταιριάξεις ζευγάρια. Παίρνεις τυχαία δύο και τις φοράς. Αν χάνεται κάποια συνεχίζεις πάλι με τυχαίο συνδυασμό - μέχρι να μείνεις με μία και μοναδική. Τότε αγοράζεις καινούριες κάλτσες. Πως ακούγεται; Λέω να το εφαρμόζω.

Θα ηθελα να μην ημουν τοσο κομπλεξικη με το σωμα μου. Απο προσφατες ανασκαφες της μητερας μου, βρεθηκε ενα t-shirt που φορουσα στο γυμνασιο, και τωρα που το δοκιμασα ειναι 2 νουμερα μεγαλυτερο, το μανικι μου φτανει μεχρι τον αγκωνα, δηλαδη τοτε μου ηταν σαν ρομπακι. Σχεδον ασυλληπτο το ποσο ηθελα να με κουκουλωσω για να περναω απαρατηρητη (με τον λαθος τροπο!).
Μάλλον φυσιολογικό για έφηβο. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αν συνεχίζει μετά την εφηβεία, είναι ένα θέμα.

Last edited:
Εγώ το πρόβλημα με τις κάλτσες το έχω λύσει αγοράζοντας καμιά εικοσαριά ζευγάρια ολόιδιες μαύρες κι έχω βρει την ησυχία μου. Επίσης, τις έχω βάλει όλες σε μια κούτα μες στο συρτάρι για να μην μπερδεύονται με τα υπόλοιπα ρούχα. Φαντάζομαι όμως ότι για τις γυναίκες είναι δύσκολο λόγω διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων.

Το μουσείο Πικάσο είναι MUST see στη Βαρκελώνη - απλά υπέροχο.
Είχα πάει σε αυτό το μουσείο, αλλά δεν θυμάμαι πολλά πράματα. Αν θυμάμαι καλά, τα έργα του είναι από την πιο πρώιμη περίοδο του Πικάσο δλδ πριν ακόμα ασχοληθεί με τον κυβισμό που τον ανέδειξε σαν ζωγράφο!

Το Μουσείο Πικάσο περιέχει ΟΛΑ τα πρώιμα έργα του - όσα είχε κάνει στη Βαρκελώνη και πριν φύγει για Παρίσι. Εκεί φαίνεται το εξαιρετικό ταλέντο του γιατί μπορούσε να φτιάξει τέλεια έργα σε οποιαδήποτε γνωστή μέχρι τότε τεχνοτροπία ή σχολή και σε ηλικία 16 ετών!!!
Από εκεί και πέρα φαίνεται πώς εξελίχθηκε ο ίδιος και πώς εισήγαγε τον κυβισμό. Έχει χαρακτηριστικά έργα του από διάφορες περιόδους. Το πιο σημαντικό, όμως είναι ότι έχει τις μελέτες του πάνω σε κάποια έργα -ώστε καταλαβαίνεις ότι αυτό το
με κοιτάς ώρες και ψάχνεις απεγνωσμένα βρεις νόημα στην εικόνα.
έχει και νόημα και πολύ τέχνη (ξέρεις αυτό που λες "αυτό το κάνε και το παιδί μου") και πολύ δουλειά και φοβερή ευφυΐα. Πώς παίζει με διαφορετικές σκηνές / γωνίες και φωτισμούς ενός καταπληκτικού σχεδίου για να τα συνδυάσει μετά ταυτόχρονα σε έναν πίνακα που εσύ νομίζεις ότι δεν έχει νόημα και ότι μπορεί να το φτιάξει και το παιδί σου!.

Last edited:

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Ιαβερης Περα απο τα αστεια, αν είχα σταθερο πρόγραμμα και ήξερα αρκετα νωριτερα, ποτε ακριβώς θα πάω ,θα σου ελεγα μπας και συνεπεφταν οι μερες μας και βρισκομασταν.
Μου φαινεται εξαιρετικα fun και σουρεάλ να κανονισω συναντηση σε ξενη χωρα με εναν συμπαθέστατο αγνωστο με πικασένια χαρακτηριστικα!:)))):αγκαλιά:

@Χρυσένια σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κάθε φορά που τελείωνα ένα βιβλίο, είχα την ανάγκη να πω κάπου, διάβασα αυτό το βιβλίο και μου άρεσε!! Βρίσκοντας τη λέσχη βρήκα και το μέρος να το κάνω αυτό.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ που θα τα φτύσεις τα κουκούτσια άμα έχεις καταπιεί ΌΛΟ το σύμπαν; Πολύ δύσκολο αυτό που επιθυμείς.

@Τσίου τι θα έλεγες για την πιθανότητα να μην πεθάνεις πριν τους άλλους; Παίζει και αυτή η εναλλακτική. Πάλι θα έχεις σβηστεί από τη μνήμη τους (αφού θα έχουν πεθάνει εκείνοι) και όταν πεθάνεις θα είναι σαν να μην είχες γεννηθεί. Και θα έχεις ζήσει παραπάνω - εκτός εάν δεν σου αρέσει που ζεις. Και εάν σε προβληματίζει το γεγονός του δικού σου πένθους - μπορεί να επιθυμήσεις να σβηστούν αυτοί από τη δική σου μνήμη όταν πεθάνουν (σαν να μην είχαν γεννηθεί).

Παίζει και αυτή η εναλλακτική.
Θα απαντήσω Μπαρτλεμπιανά: I would prefer not to.
Και εάν σε προβληματίζει το γεγονός του δικού σου πένθους - μπορεί να επιθυμήσεις να σβηστούν αυτοί από τη δική σου μνήμη όταν πεθάνουν (σαν να μην είχαν γεννηθεί).
Δεν είναι το ιδανικό, ΑΛΛΑ

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ πλησιάζει ο καιρός, βλέπω είμαστε και οι κατάλληλοι, ετοιμάσου να πούμε τα κάλαντα.

Θα ηθελα (να εχω) εναν άνθρωπο χωρις παρελθον.

Επιθυμία ενάντια στη οποία μπορώ πολύ ευκολα να επιχειρηματολογήσω και να μου αποδείξω το ασυμβατο οτι τελικά δεν το θέλω, αλλά, σιγά, ό,τι θελω θα κάνω