Ιαμβός ή Μίνωας;

Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στην ομάδα, και γενικά καινούριος στην συγγραφή. Έχω εκδώσει μέχρι σήμερα δυο βιβλία στην Αγγλική γλώσσα, ένα μυθιστόρημα και ένα επιστημονικής φαντασίας. Έχουν εκδοθεί πολύ πρόσφατα και δεν έχω ιδέα για την απήχηση τους, αλλά γενικά νιώθω υπερήφανος που τα κατάφερα. Έχω ήδη δύο Ελληνικά βιβλία έτοιμα, το ένα αφορά σε μυθιστόρημα και το άλλο σε διηγήματα. Έχω πάρει μέχρι σήμερα αριθμό συμβολαίων από εκδότες, και έχω ξεχωρίσει δύο στα οποία με έχει καθοδήγησει και ο ατζέντης μου. Είμαι λοιπόν σε δίλημμά, είμαι μεταξύ εκδόσεων Μίνωας και Ίαμβός. Σε θέμα συμβολαίου, ο Ίαμβός μου προσφέρει μακράν καλύτερους όρους, ενώ από την άλλη ο Μίνωας είναι δεδομένα πιο αναγνωρισμένος. Μπορεί κάποιος να μου πει εντυπώσεις για τον Ίαμβό, ή γενικά κάποια συμβουλή σχετικά με το δίλημμα μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.​

Να διαλέξεις αυτόν που θα σου κάνει το καλύτερο μαρκετινγκ
Εκεί το βλέπω και εγώ, στην προώθηση. Το ζήτημα και το δίλημμα μου αυτό είναι, μήπως δηλαδή, η ύπαρξη και μόνο του λογότυπου ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, ανοίγει από μόνο του τον δρόμο του μάρκετινγκ. Ή μήπως να αφεθώ στον μεσαίο εκδοτικό οίκο που μου έκανε καλύτερη προσφορά, άλλαξε μόνος του τρείς φορές το συμβόλαιο υπέρ μου, και τελικά μου είπε ότι θα μου εκδόσεις και το δεύτερο μου βιβλίο δωρεάν και με αρκετά καλό ποσοστό; Αυτό που φοβάμαι είναι μην κάνω κακή αρχή στο συγγραφικό μου ντεμπούτο, και καταδικάσω τις όποιες μετέπειτα προσπάθειες μου. Επειδή όταν εκδοθείς, και μεταγενέστερα προσπαθήσεις να εκδόσεις άλλο βιβλίο, η πρώτη ερώτηση που θα δέχεσαι κάθε φορά είναι <<πόσα έχεις πουλήσει;>>.

Δε σημαίνει πάντα ότι ένας μεγάλος εκδοτικός θα κάνει καλύτερο μάρκετινγκ (διαφήμιση σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, social
αλλά παρουσίαση του βιβλίο σε βιβλιοπωλεία με δημόσιο κάλεσμα -και εκτός Αττικής- και τα σχετικά).
Μια ή άλλη και οι δυο εκδόσεις είναι γνωστές.

Δε σημαίνει πάντα ότι ένας μεγάλος εκδοτικός θα κάνει καλύτερο μάρκετινγκ (διαφήμιση σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, social
αλλά παρουσίαση του βιβλίο σε βιβλιοπωλεία με δημόσιο κάλεσμα -και εκτός Αττικής- και τα σχετικά).
Μια ή άλλη και οι δυο εκδόσεις είναι γνωστές.
Συμφωνώ μαζί σου, γιαυτό και ψάχνω σοφία από τους παλαιότερους και πιο μπασμένους από μένα, είτε είναι αναγνώστες είτε συγγραφείς. Όπως και να ‘χει σε ευχαριστώ για τον κόπο να απαντήσεις.