Κάρολος Ντίκενς: "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" (A Christmas Carol)

Τέλειο βιβλίο, το διαβάζω κάθε Χριστούγεννα! :διάβασμα4: Ο συνδυασμός Χριστούγεννα, τζάκι και Χριστουγεννιάτικη ιστορία είναι από τα λίγα πράγματα που ανυπομονώ να έρθουν κάθε χρόνο! :γιούπι:

Μπράβο βρε Αριάδνη που έφερες στην επιφάνεια αυτό το νήμα!!!:σύμφωνοι:

Πολύ πολύ αγαπημένο παραμύθι, από τον αγαπημένο μου Ντίκενς!!!

Να πω την αλήθεια, πρώτη φορά που το είχα διαβάσει σαν παιδί, μου είχαν κάνει εντύπωση οι αλυσίδες που έσερνε το Φάντασμα του Μάρλευ... Κάθε κρίκος και μια αμαρτία... Μέχρι η αλυσίδα να γίνει ασήκωτη...:ααργκ:
Φοβερή αλληγορία, υπέροχοι συμβολισμοί του Ντίκενς!!!

ΥΓ: Αριάδνη πότε θα οργανώσουμε συνανάγνωση Ντίκενς;;;; :τρέλα:

μεσα, μεσα για ντικενς και το ρωτας, θα σας έλεγα για τον ζοφερό οίκο!την χριστουγεννιατικη ιστορια την εχω ηδη σε τρια αντιτοιπα διαφορετικα μεταξυ τους, λατρεια μεγάλη λέμε

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
αφού βρήκα την πλήρη έκδοση του "Όλιβερ Τουίστ" από γκοβοστή,αρκετά παλιά,βιβλιοδετημένη έκδοση,το ξεκίνησα χθες.είναι ότι πρέπει για χριστούγεννα,πράγματι.

αν δεν εχετε δει την παιδικη διασκευή του 82' να το κανετε, είναι απλά πανεμορφη και ουσιωδης χωρις τα πολλα τεχνικα μεσα και τις φαντασμογορικες εικονες

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Θεαματικη, πολυ ωραια γραφικα, αλλα υπερβολικη σε καποια σημεια, χωρις να χρειαζεται.

Μια τεχνικη λεπτομερεια που δε μου αρεσει, ειναι η φατσα του Σκρουτζ, που ποτε δεν πειθει οτι χαμογελαει ή οτι γινεται καλος. Οταν γελαει τετοια φατσα (ετσι οπως το απεδωσαν τουλαχιστον) νομιζεις οτι προκειται για καποιον ψυχοπαθη λιγουρη γερο.

Παντως τη θεωρω πολυ ατμοσφαιρικη, αφου σε καποια σημεια νομιζω οτι νιωθω ποσο κρυο ειναι πχ. το γραφειο του Σκρουτζ. Μια λεπτομερεια που δε συμβαινει παντα οποτε βλεπω ταινιες.

Επισης λατρευω το σημειο οπου εμφανιζεται το Ghost of Christmas Present

Last edited:
Συμφωνώ με κάθρ λέξη Αντέρωτα εκτός από το σχόλιο για τη φάτσα του Σκρουτζ. Εμένα με έπεισε.
Κι εγώ το βρήκα λίγο υπερβολικό σε κάποια σημεία. Ειδικά με το πνεύμα του μέλλοντος και την καταδίωξη. Εκεί το έχασε για μένα. Κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν το 3D υποθέτω. Τέλος, το Ghost of Christmas Present είναι το αγαπημένο μου σημείο. Λατρεύω την απόδοση των παιδιών Ignorance και Want.

Με μια απλη περιηγηση στο tube θα την βρειτε του 82' την ταινιουλα στα ελλην.κιολας και θα με θυμηθειτε !
Υπαρχει αλλη μια χριστουγενν.ιστοριουλα του ντικενς με ενα τυφλο κοριτσακι , μοιαζει με το στορυ " η ζωη ειναι ωραια" καθως ο πατερας παιζει θεατρο για να ' γλυκανει' την πικρη ζωη που εχουν και να την στολισει λιγο

Ίζι

Κυρά των Σκιών
(δυστυχως δεν υπαρχουν υποτιτλοι)
Το έχω σε dvd με ελληνικούς υπότιτλους (που βέβαια ποτέ δεν μπορούν να αποδώσουν ικανοποιητικά τα αστεία του Blackadder). Αν το θέλει κανείς του το γράφω.