Καινούριος στην παρέα

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Γεια σας. Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι ενήλικας εδώ και τρεις μήνες. Τα ενδιαφέροντα μου είναι η μουσική (παίζω καμία 10αρια όργανα) και η ανάγνωση βιβλίων ( από μικρό παιδί,6 χρόνων συγκεκριμένα),βιβλίων όμως που θα θεωρούνταν κάπως παράξενα ή ακόμα και αιρετικά. Συγκεκριμένα διαβάζω φιλοσοφικά (Νίτσε, Πλάτωνας), επιστημονικά (Στίβεν Χόκινγκ), θρησκευτικά (Βίβλος, λίγο Κοράνι, Βέδες, Ουπανισάδες, Τάο τε Τσινγκ) και αποκρυφισμού και μαγείας (Alister Crowley, H.P.Blavatsky, γενικά Καμπάλα όμως πιο πολύ αυτό εννοούσα όταν έλεγα παράξενα) και λογοτεχνία τρόμου (Lovecraft). Τώρα πρόσφατα είχα αρχίσει να διαβάζω αν και δεν το διάβασα τελικά λόγω Πανελληνίων (θα το διαβάσω το καλοκαίρι) το Λεβιάθαν του Τόμας Χομπς. Επίσης έχω κάνει μια λίστα με αλλά 60-70 βιβλία που σκοπεύω να πάρω στο μέλλον με το καλό 😝. Αυτά τα ολίγα περί της αφεντιάς μου.
 
Καλωσόρισες @Παναγιωτάκης και καλά αποτελέσματα με τις Πανελλήνιες! :):διάβασμα7:
Ευχαριστώ πολύ αν και δεν ανησυχώ το μικρόβιο της ανάγνωσης τι έχω από μικρός οπότε το ίδιο ισχύει και στο σχολείο 19,6 έβγαζα Μ.Ο. πάντα (φυτό)
 
Καλωσόρισες @Παναγιωτάκης! Η λέσχη είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος για συζήτηση περί βιβλίων και όχι μόνο. Και μιας και θα διαβάσεις τον Λεβιάθαν, υποθέτω πως ενδιαφέρεσαι κι εσύ για την πολιτική φιλοσοφία. Αν ναι, ποιο βιβλίο θα μου πρότεινες περί του Μακιαβέλλι; Έχω ήδη τον Ηγεμόνα στα υπ' όψιν μου, αλλά ψάχνω κι άλλες προτάσεις.
 
Καλωσόρισες @Παναγιωτάκης! Η λέσχη είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος για συζήτηση περί βιβλίων και όχι μόνο. Και μιας και θα διαβάσεις τον Λεβιάθαν, υποθέτω πως ενδιαφέρεσαι κι εσύ για την πολιτική φιλοσοφία. Αν ναι, ποιο βιβλίο θα μου πρότεινες περί του Μακιαβέλλι; Έχω ήδη τον Ηγεμόνα στα υπ' όψιν μου, αλλά ψάχνω κι άλλες προτάσεις.
Πίστεψέ με αγαπητέ μου φίλε, το πήρα επειδή άκουγα πολύ καιρό για αυτό και λόγω της ενδιαφέρουσες θεματολογίας του. Από πολιτική τίποτα άλλο δεν έχω διαβάσει ούτε τον Μακιαβέλι που λες (με εξαίρεση λίγο το κομμουνιστικό μανιφέστο του Μαρξ το οποίο το παράτησα και το ο αγών μου του Χίτλερ που και αυτό το παράτησα λόγω της διαστροφής του)
 
Βρε καλώς μας ήρθες! Τι αναζωογονητικό ήταν να διαβάσω τη σύντομη παρουσίαση για τον εαυτό σου! Θα χαρούμε πολύ να σε έχουμε στην παρέα μας, να ανταλλάσσουμε απόψεις σχετικά με όσα διαβάζουμε και να συζητάμε γενικότερα θέματα.
Αν έχεις λογαριασμό στο Goodreads, έλα στην ομάδα μας και εκεί.
Σε ποια πόλη ζεις, αν επιτρέπεται να ρωτήσω;
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ευχαριστώ πολύ αν και δεν ανησυχώ το μικρόβιο της ανάγνωσης τι έχω από μικρός
Ωραία, οπότε καλή αρχή να ευχηθώ καλύτερα, για τους νέους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου!

(Με την ευκαιρία, δεν χρειάζεται να παραθέτεις όλα τα λόγια αυτού που συνομιλείς (αν χρειαστεί βάζεις το μέρος εκείνο στο οποίο απαντάς), ειδικά αν απαντάς ακριβώς από κάτω. :) )
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
. Συγκεκριμένα διαβάζω φιλοσοφικά (Νίτσε, Πλάτωνας), επιστημονικά (Στίβεν Χόκινγκ), θρησκευτικά (Βίβλος, λίγο Κοράνι, Βέδες, Ουπανισάδες, Τάο τε Τσινγκ) και αποκρυφισμού και μαγείας (Alister Crowley, H.P.Blavatsky, γενικά Καμπάλα
Και που κατεληξες οσον αφορα την κοσμοθεωρια σου; (καθοτι στα 18 σου εχεις διαβασει περισσοτερα αποσα θα διαβασω εγω ολη μου τη ζωη)
 
Αγαπητέ Αντέρωτα όσον αφορά την κοσμοθεωρία μου είναι η εξής: την εξελίσσω και θέλω να την εξελίσσω συνεχώς αλλά προς το παρόν είναι να αγαπάς τον άλλον, να προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στην μέση, ότι ο Θεός είναι ίδιος πάνω κάτω παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και ότι πραγματική ελεύθερη βούληση θα αποκτήσουμε μόνο όταν καταργήσουμε τους παρόντες κοινωνικούς θεσμούς (πολίτευμα, θρησκεία, οικονομία) και τα ενοποιήσουμε τα κάνουμε όλα ένα κατά κάποιο τρόπο. Δηλαδή με άλλα λόγια, να γίνουμε όλοι ένα. Επίσης να αποσυρθεί εντελώς η πυρηνική και ατομική ενέργεια λόγω καταστροφής του πλανήτη και να σταματήσουν οι πόλεμοι (που δυστηχώς δεν θα γίνει αυτό διότι είμαστε ζώα δίποδα όπως είχε πει πολύ σωστά κάποτε ένας)
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
να αγαπάς τον άλλον, να προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στην μέση, ότι ο Θεός είναι ίδιος πάνω κάτω παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και ότι πραγματική ελεύθερη βούληση θα αποκτήσουμε μόνο όταν καταργήσουμε τους παρόντες κοινωνικούς θεσμούς (πολίτευμα, θρησκεία, οικονομία) και τα ενοποιήσουμε τα κάνουμε όλα ένα κατά κάποιο τρόπο. Δηλαδή με άλλα λόγια, να γίνουμε όλοι ένα.
Οντως, κοσμοθεωρια που πηγαζει απο ιερα κειμενα, αποκρυφισμο και Νιτσε :D
 
Καλησπέρα και καλώς ήρθες (στο λέω λίγο αργοπορημένα).
Από Λάβκραφτ ποιο είναι από το "αγαπημένα" σου;

Επίσης... Με τις πανελλήνιες πώς τα πήγες.
 
Επίσης... Με τις πανελλήνιες πώς τα πήγες.
Μια χαρά τα πήγα πέρασα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα τμήμα μουσικών σπουδών. Τώρα από Λάβκραφτ έχω διαβάσει προς το παρόν μόνο τρία το όνειρα στο σπίτι της μάγισσας, ο τύμβος και ο ναός του τρόμου και το κάλεσμα του Κθούλου στα αγγλικά (το οποίο δεν με συνάρπασε και πολύ σαν ιστορία). Από τον τύμβο μου αρέσουν οι ιστορίες ο τύμβος και μια άλλη που είναι με κάτι σαν ζόμπι δεν θυμάμαι και μια με τον Χουάν Ρομέρο. Από το όνειρα στο σπίτι της μάγισσας λάτρεψα το ομώνυμο (έχω ακόμα εφιάλτες με τον κατοικίδιο αρουραίο της για κάποιο διάστημα δεν κοιμόμουν ανάσκελα από τον φόβο μην μου σκάψει την κοιλιά και μου φάει την καρδιά όπως έκανε στον φοιτητή 😂) και την γιορτή μου άρεσε επίσης το μοντέλο του Πίκμαν και λίγο η τελευταία ιστορία που νομίζω λέγεται ο ναός ή το δέντρο του Πάνα αν θυμάμαι καλά. Ο ναός του τρόμου δεν με ενθουσίασε πολύ σαν νουβέλα, μου άρεσε όμως το πρώτο διήγημα που έλεγε σχετικά με κάτι εξωγήινους νομίζω το πλάσμα που ψιθύριζε στο σκοτάδι το έλεγαν. Τώρα είμαι ανάμεσα στο να πάρω για επόμενο το όνειρα στην άγνωστη Καντάθ, οι αρουραίοι στους τοίχους και η παράξενη περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ. Επίσης μου άρεσε μια άλλη ιστορία με τον Ράνταλφ Κάρτερ δεν θυμάμαι ποια είναι ακριβώς. Και επίσης σκέφτομαι να αγοράσω κανένα του Λόρδου Ντάνσανυ ή τα άπαντα του Πόε μιας και ο Λάβκραφτ είχε πει ότι αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση ο Πόε για αυτόν (σε μια επιστολή του νομίζω).
 
Συγχαρητήρια 🥳🥳

Ωραίες επιλογές στα βιβλία.
Την Άγνωστη Καντάθ έχει πάρα πολλά χρόνια που την διάβασα και μου έχει μείνει ως ένα από τα αγαπημένα μου.
 
Συγχαρητήρια 🥳🥳

Ωραίες επιλογές στα βιβλία.
Την Άγνωστη Καντάθ έχει πάρα πολλά χρόνια που την διάβασα και μου έχει μείνει ως ένα από τα αγαπημένα μου.
Τι, δηλαδή να πάρω αυτήν αν είναι ; Και από Πόε έχεις διαβάσει τίποτα ; Τι προτείνεις ; (Επίσης αγαπητή μου φαν του Λάβκραφτ, σου προτείνω μια έρευνα που έχει κάνει ο Γιώργος Ιωαννίδης και είναι δύο τόμοι σχετικά με το Νεκρονομικόν καθώς και το ίδιο το Νεκρονομικόν που δεν το έχω πάρει ακόμα από τις εκδοσεις Κάκτος)
 
Πόε είχα διαβάσει παλιότερα, ούτε που θυμάμαι ποιους τίτλους (πέρα από τα κλασικά). Δεν τους είχα σημειώσει καθόλου.
Όσο αφορά τον Λάβκραφτ και τη μυολογία Κθούλου, περιορίζομαι μόνο στα λογοτεχνικά βιβλία/διηγήματα.
Τα ερευνητικά-μεταφυσικά δε με ενδιαφέρουν.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top