Καινούριος στην παρέα

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Πόε είχα διαβάσει παλιότερα, ούτε που θυμάμαι ποιους τίτλους (πέρα από τα κλασικά). Δεν τους είχα σημειώσει καθόλου.
Όσο αφορά τον Λάβκραφτ και τη μυολογία Κθούλου, περιορίζομαι μόνο στα λογοτεχνικά βιβλία/διηγήματα.
Τα ερευνητικά-μεταφυσικά δε με ενδιαφέρουν.
Α, οκ. Χαίρομαι που γνωρίζω το γούστο σου ώστε άλλη φορά να ξέρω τι να σου προτείνω αν τυχόν ρωτήσεις ☺
 
Παιδιά, σήμερα που πήγα εκκλησία το τι βλακείες άκουσα στο τέλος στο κήρυγμα δεν περιγράφονται.Άρχισε ο παπάς ότι ο κορωνοιός είναι τιμωρία του Θεού επειδή την έχουμε δει θεοί και έτσι και εκείνο και το άλλο ότι έχουμε για πρότυπα την Σακίρα, την Μαντόνα και τον Τσιτσιπά (δεν θυμόταν ούτε το όνομα του να το πει αντιθέτως τον περιέγραψε) και ότι όλα αυτά σας φαίνονται fairytales αλλά αν δεν την βιώσεις την πίστη δεν κατανοείς (το γνωστόν πίστευε και μη ερεύνα) και όλα αυτά. Το ξέρω λίγο άσχετο με το θέμα αλλά σκέφτηκα να του πω εκείνη την στιγμή ατάκα βιβλίου. Το "ο Θεός πέθανε" 😜
 
Έλα ντε. Είχα πολύ καιρό να πάω και ήθελα να βιώσω λίγη πνευματικότητα. Αλλά ούτε αυτό δεν μπορείς. Μπορώ να πω ότι με τον διαλογισμό περισσότερη πνευματικότητα θα νιώσεις.
 
Κοιτάξτε, κατά μία έννοια και ο τραγόπαπας του @Παναγιωτάκης και ο Μπαμπίνος ο Παπαδημητρίου έχουν ένα δίκιο. Και οι ιοί και οι φυσικές καταστροφές είναι απόρροια του βιασμού του πλανήτη μας από τον άνθρωπο. Η ανεξέλεγκτη "πρόοδός μας" έχει διαταράξει τις περιβαλλοντικές ισορροπίες τόσο που μας σκάει στα μούτρα. Όσο και αν δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε (ή προσπαθούμε να το ξεχνάμε) είμαστε μέρος αυτού του πλανήτη και όχι το (επί)κέντρο αυτού του πλανήτη. Μας επιβεβαιώνει λοιπόν αυτός διαρκώς πόσο μικροί, ανίσχυροι και ανόητα φερόμενοι είμαστε. Τώρα πώς αυτοί (παπάς, Μπάμπης) χώνουν τον Θεό στην εξίσωση της ανθρώπινης μ@λ@κίας, εκεί είναι το νοητικό άλμα. Το ίδιο ακριβώς που κάνει ο τρελός, ο συνωμοσιολόγος, ο αρνητής της πραγματικότητας, ο αμόρφωτος κάφρος, ο εγωπαθής, ο φορέας παρωπίδων, και όλοι όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τη μία και μοναδική τους μεταφυσική αλήθεια!
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top