Καλως σας (ξανά) βρήκα!

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Γράφτηκα στη Λεσχη του Βιβλίου το 2010 και τότε δεν είχα ιδέα τι είναι ένα φόρουμ και γενικά η σχέση μου με το ιντερνετ δεν ήταν και η καλύτερη. Έτσι, από φόβο μη πάθω κανένα κακό βάζοντας το πραγματικό μου όνομα, αποφάσισα να βάλω το όνομα Μαργαρίτα. (μη γελάτε καθόλου,δεν είχα ιδέα σας λέω! )Είναι ένα όνομα που μου αρέσει ιδιαίτερα και το είχε και η ηρωίδα από μια ιστορία που έγραφα σε μικρή ηλικία (η οποία ποτε δεν ολοκληρώθηκε). Τον πρώτο χρόνο θυμάμαι να παρακολουθώ μόνο και να σχολιάζω ελάχιστα. Νομίζω από τον δευτερο χρόνο άρχισα να είμαι πιο ενεργή και ούτε που φανταζόμουν τι ωραίες στιγμές θα περάσω ιντερνετικά, τις όμορφες συναντήσεις που κάναμε, τα πολλά βιβλία που ανακάλυψα εδώ , ότι θα έκανα μια φιλία που θα κατέληγε σε κουμπαριά και ότι θα δημιουργούσα ένα blog αφιερωμένο στην Τζέιν Όστεν όπου τα 3 πρωτα ενεργά χρόνια λειτουργίας του πηγε και πολυ καλα.

Δε θυμάμαι ποια χρονιά ο Φαροφύλακας με έβαλε στους συντονιστές του φόρουμ, ουτε και για πόσο διάστημα κράτησα τη συγκεκριμένη ιδιότητα . Όπως είπε κ ο ίδιος, τότε ήταν η "Χρυσή εποχή της Λέσχης" οπότε θυμάμαι κάθε μέρα είχε δουλίτσες να κάνεις εδώ πέρα, οργανώναμε διάφορες συναντήσεις, κοπές πίτας, τούρτες γενεθλίων της Λέσχης, σελιδοδείκτες, κούπες, νομίζω ως και μπλουζάκια κάναμε αν δε κάνω λάθος. Τα χρόνια εκείνα τα θυμάμαι ως κάτι πολυ ευχάριστο. Η Λέσχη ήταν μέρος της καθημερινότητας μου, έμπαινα κάθε μέρα να μοιραστώ τις νέες μου βιβλιοαγορές, τα νέα μου αναγνώσματα, κάποιες φορές και διάφορα άσχετα θέματα, ένα διάστημα είχα και τα του συντονισμού και μπορώ να πω ότι όποτε κανονιζαμε συνάντηση ήμουν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη!
Έχουν αλλάξει τόσα πολλά στη ζωή μου από τότε που ουτε εγώ δε το πιστεύω. Διαβάζω κάποιες παλιές μου αναρτήσεις εδώ και λέω "Πω, πω εγώ το έγραψα αυτό ; ". Εντάξει, πλέον είμαι 31 (αυτά τα πρωτα " αντα " μου έκατσαν λίγο βαριά) όποτε λογικό να έχω αλλάξει . Ήταν εντελώς άλλα χρόνια τότε εκείνα. Είχα πολυ ελευθερο χρόνο για διάβασμα, για γράψιμο εδώ και στο blog μου και γενικά ήταν χρόνια ανέμελα. Μου έχει λείψει κ η λέσχη, το blog αλλά κυρίως μου έχει λείψει να διαβάζω με μανία. Τα τελευταία 2-3 χρόνια περνάω αναγνωστικό κοκομπλόκο κ διαβάζω 2-3 βιβλία το χρόνο εγώ που διάβαζα ένα την εβδομάδα κάποτε! Λίγο το νετφλιξ, λίγο η καθημερινότητα, η δουλειά, οι υποχρεώσεις στο σπίτι, ένα διάστημα είχα πιαστεί με μαθήματα αγγλικών και ισπανικών.... Ε, δε θέλει και πολύ! Πιστεύω κάποια στιγμή να ξαναβρω τους ρυθμούς μου , ίσως παλι και όχι!Εξακολουθώ να έχω τα ίδια τρελά γουστα στα βιβλία βέβαια. Για όσους δε με ξέρουν, είμαι τρελή Τζέιν Όστεν φαν, τρελή Στίβεν Κινγκ φαν, μπορώ να διαβάσω με την ίδια ευχαρίστηση ένα αρλεκιν, Σαίξπηρ, κλασική λογοτεχνία, τρόμου, αστυνομική, ρομαντική ,βιους Αγίων και γενικά αν υπήρχε ο τίτλος αναγνώστης τουρλου τότε σίγουρα είμαι κάτι τέτοιο. Δεν με τρελαίνει η ποίηση , τα εντελώς ιστορικά και τα τέρμα κουλτουριατικα. Και παλι όμως αν κάτι μου έκανε κλικ θα το διαβαζα ευχαρίστως!

Δε ξέρω πόσα από τα παλιά μέλη είναι ακόμα εδώ. Με κάποιους έχουμε γνωριστεί και προσωπικά σε συναντήσεις και ειμαστε "φίλοι " σε κάποια σοσιαλ. Θα χαρω να δηλώσετε εδώ την παρουσία σας ! Χαιρετώ και όσα μέλη δε γνωρίζω και σας λέω πως είστε σε ένα χώρο που κάποτε ήταν η ψυχοθεραπεία μου κατά κάποιο τρόπο για αρκετά μεγάλο διάστημα! Καλώς σας ξαναβρήκα λοιπόν!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εντυπωσιακό comeback! :))))

Δε θυμάμαι ποια χρονιά ο Φαροφύλακας με έβαλε στους συντονιστές του φόρουμ, ουτε και για πόσο διάστημα κράτησα τη συγκεκριμένη ιδιότητα . Όπως είπε κ ο ίδιος, τότε ήταν η "Χρυσή εποχή της Λέσχης" οπότε θυμάμαι κάθε μέρα είχε δουλίτσες να κάνεις εδώ πέρα, οργανώναμε διάφορες συναντήσεις, κοπές πίτας, τούρτες γενεθλίων της Λέσχης, σελιδοδείκτες, κούπες, νομίζω ως και μπλουζάκια κάναμε αν δε κάνω λάθος. Τα χρόνια εκείνα τα θυμάμαι ως κάτι πολυ ευχάριστο.
Μιας και τότε ήταν καιρός που κρατούσα διάφορα στατιστικά, ήσουν συντονίστρια από 01-03-2012 μέχρι 27-02-2014 :πάνω:

Ήταν όμορφα χρόνια εκείνα και μέσα σε όλα κυρίως γιατί βρισκόμασταν από κοντά μεγάλες παρέες και γενικά τα φόρουμ, όπως το δικό μας, ήταν στα πάνω τους με κίνηση και κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια τα φόρουμ είναι σε μια πτωτική πορεία κι αυτό μάλλον επειδή ο κόσμος στρογγυλοκαθισμένος στα σόσιαλ μύδια διεξάγει πλέον εκεί τις εξειδικευμένες συζητήσεις κι αναζητήσεις του. Ευτυχώς, εμείς εδώ καλά κρατάμε ακόμη.

Από εκεί και πέρα, θα βρεις εδώ κάποια πολύ παλιά μέλη και η αλήθεια είναι πως τα τωρινά ενεργά μέλη φτιάχνουμε και πάλι μια πολύ καλή παρέα. Όπως έγραφα τελευταία:

Εγώ (δεν σας την πέφτω) αλλά θέλω να πάω για καφέ με όλους σας.

Όταν διαβάζω εδώ τις αναρτήσεις, ακόμη κι αν δεν απαντώ, νιώθω "home". Σαν γενική αίσθηση μου ταιριάζουν οι σκέψεις σας, η αντίληψή σας και το χιούμορ σας. Όταν π.χ. διαβάζω τις συνταγές της Έλλης, σκέφτομαι πως θα ήταν πιο λογικό να ήταν έτσι γραμμένοι οι τσελεμεντέδες.
Η Λέσχη του Βιβλίου έχει γούστο γιατί πράγματι, μοιάζει με ένα δημόσιο ημερολόγιο με τις προσωπικές μας σκέψεις, απόψεις κτλ., πάντα ανοιχτό και πάντα εκεί, να ανατρέξουμε ύστερα από χρόνια, πολλά ή λίγα, και να κοιτάξουμε και να θυμηθούμε εκείνον τον νεότερό μας εαυτό και μάλιστα, κάπως σουρεαλιστικά, να του απαντήσουμε κάπου.

Κι εμένα η ζωή μου άλλαξε άρδειν τα τελευταία χρόνια και μαζί έχασα το μπρίο μου για το διάβασμα. Όμως η αγάπη γι’ αυτό και τα βιβλία, ακόμη κι αν είναι πια πιο πλατωνική, παραμένει.

Είμαστε σαν τους αλκοολικούς: βιβλιόφιλοι για πάντα!

Καλωσόρισες και πάλι. :)
 
Καλώς ήρθες Μαργαρίτα :γεια: Τι εκπληξάρα ήταν αυτή!!

Σωστά όσα είπες και λίγο πολύ εκφράζουν όλους μας. Όντως, κοιτώντας παλιότερες αναρτήσεις μου κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου και λέω " πόσο γυμνάσιο ήμουν ρε συ;" , αλλά οκ έβραζε το αίμα τότε κι ο ενθουσιασμός ήταν στα ύψη... Κι εγώ διαβάζω πολύ λιγότερο από όσο πριν κι ακόμα πιο δύσκολα παθαίνω αυτό το κάτι με κάποιο βιβλίο, όμως η αγάπη για το βιβλίο, έστω και πλατωνική όπως πολύ εύστοχα το είπε ο Φαροφύλακας, παραμένει.

@Φαροφύλακας μπορεί η Λέσχη να έχει πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, για την επισκεψιμότητα μιλάω μόνο , όμως δεν άλλαξε χαρακτήρα κι αυτό είναι το μεγάλο ατού της. Εχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και πνεύμα που δεν υπάρχει στις διάφορες ομάδες στα σόσιαλ μίντια, κι αυτό ακριβώς την κάνει ένα πολύ καλό καταφύγιο μες στην οχλοβοή του διαδικτύου. Χώρια που η ατμόσφαιρα εδώ είναι πολύ πιο ήσυχη τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον τα τρολ και οι "επαναστάτες" που εμφανίζονταν ανά τακτά διαστήματα προσπαθώντας να αλλάξουν το κλίμα με διχασμούς.

Ξανά, καλώς ήρθες Μαργαρίτα κι ανυπομονώ να σε δω να συμμετέχεις πάλι στις συζητήσεις μας. :)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω @Μαργαριτα!! :αγαπώ: Θυμάμαι σε είχα γνωρίσει σε συνάντηση της λέσχης σε πόλη εκτός Αθηνών, αν θυμάμαι καλά ήταν το 2013. Ήταν πράγματι ωραία χρόνια, που είχε περισσότερη κίνηση που ανάφεραν και πιο πάνω, γιατί είχαν πέραση τα φόρουμ, τώρα ακμάζουν τα σόσιαλ γενικά.
Το φόρουμ όμως είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν και η αλληλεπίδραση που υπάρχει μέσω των νημάτων και όχι μόνο. Θυμάμαι το μπλοκ σου και την αγάπη που του είχες, με είχε παρακινήσει ο ενθουσιασμός σου και είχα διαβάσει αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία της εποχής της Τ. Όστεν.

Στην περιήγηση που θα κάνεις θα δεις πολλές παλαιότερες συζητήσεις να θυμηθείς, αλλά και νεότερες να διαβάσεις και θα χαρώ πολύ να τα λέμε πάλι! :)
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top