Καλύτερη έκδοση-μετάφραση βιβλίων που μας ενδιαφέρουν

Σκέφτηκα ένα νήμα που σε αυτό να μπορούμε να συζητάμε για τις εκδόσεις και μεταφράσεις βιβλίων που μας ενδιαφέρουν για αγορά, ώστε να καταλήγουμε στη καλύτερη επιλογή με τη βοήθεια απο μέλη που γνωρίζουν ποια να προτιμήσουμε ή έστω ποιά να αποφύγουμε..

Λοιπόν θα ήθελα την άποψη σας για την καλύτερη έκδοση-μετάφραση για τα βιβλία Τα εις Εαυτόν του Μάρκου Αυρηλιου,Ο μύθος του Σισυφου του Καμυ,Η μεταμόρφωση και ο Πύργος του Κάφκα.

@Αλουκαρδ Για το Εις Εαυτόν εκδόσεις Θυραθεν, είναι η καλύτερη έκδοση που υπάρχει. Για τον Κάφκα νομίζω οι εκδόσεις Ροές είναι οι πιο καλές, δεν έχω πάρει αλλά απ'οσο ξέρω είναι οι πιο προσεγμένες.

@Αλουκαρδ πολύ ενδιαφέρον νήμα.
Θα συμφωνήσω για τον Μάρκο Αυρήλιο με τον @Ιαβερης. Γενικά οι Θύραθεν έχουν καλές και πολύ προσεγμένες εκδόσεις. Εναλλακτικά θα πρότεινα ξενόγλωσση, αν δεν σε ενοχλεί.

Για τον μύθο του Σισύφου είχα γράψει σε άλλο νήμα ότι με απογοήτευσε η έκδοση του Καστανιώτη. Επειδή είναι φιλοσοφικό (σχεδόν) κείμενο, δεν υπήρχε το context που θα βοηθούσε τον αναγνώστη να καταλάβει τι συμβαίνει. Υπάρχουν δλδ πολλές αναφορές προς τον Σάρτρ και θα ήταν καλό αν μας διαφώτιζε κάποιος γιατί ο Καμύ καταφέρεται εναντίον του. Φοβάμαι όμως ότι δεν έχω να προτείνω εναλλακτική :(

Τέλος, έχω διαβάσει τη Μεταμόρφωση μόνο από τις εκδόσεις Γράμματα. Και ήταν εντάξει, όπως και η Δίκη από τις ίδιες εκδόσεις που είχα διαβάσει παλιότερα. Δεν έχω άποψη για άλλες εκδόσεις.

Εγω είχα διαβάσει τη Δίκη του Κάφκα απο τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κοτζιά και ήταν εξαιρετική έκδοση.Τη Μεταμόρφωση την είδα σε μία έκθεση απο 3-4 διαφορετικούς εκδοτικούς γι αυτό ρωτάω.Εκδόσεις Οξύ που είχε και σαν εικονογράφηση και άλλες που δεν θυμάμαι το όνομα του εκδοτικού..

@Αλουκαρδ πράγματι ωραία ιδέα το νήμα σου. Έχει μια τεχνική δυσκολία βέβαια, στη πράξη. Πόσοι από εμάς τους αναγνώστες διαβάζουν μια μετάφραση - έκδοση και μετά διαβάζουν το ίδιο έργο και σε δεύτερη; Μόνο έτσι μπορείς να έχεις πραγματική εικόνα σύγκριση μεταφράσεων-εκδόσεων. Γιατί για συγγραφέα γενικότερα μόνο αν πεις ότι διαβάζζεςι δυο τρία έργα από ένα εκδοτικό οίκο και άλλα δυο τρία του ιδιίου συγγραφέα από άλλο - αλλά και πάλι,

@ΚρίτωνΓ σωστό αυτό που λες το σκέφτηκα και εγω,απλά ίσως θα μπορούσαμε έστω να ξέρουμε απο εδω ποιά έκδοση δεν ήταν καλή ώστε να την αποφύγουμε ή κάποιο μέλος μπορεί να το έχει ψάξει και να γνωρίζει ποιά είναι η καλύτερη όχι απαραίτητα να τις έχει διαβάσει όλες..