Κόμικς που αγαπάμε και προτείνουμεDiabolik - Με το βλέμμα των άλλων.

Πρόσφατα το αγόρασα(το διαβάζω παράλληλα με το βιβλίο "Φαντομάς"), πρόκειται για μια ανθολογία ιστοριών του μεγαλύτερου ίσως ήρωα κόμικς της Ιταλίας - και πηγή εμπνεύσεως για πολλούς ήρωες ακόμα και στις μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες(πχ Fantomex της Marvel) - από διάφορους σχεδιαστές και σεναριογράφους. Από τη Jemma εκδίδεται στην Ελλάδα
 
Ντύλαν Ντογκ, από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, τέσσερα graphic novels: 1. Η ιστορία του Ντύλαν Ντογκ, 2. Το μοναστήρι του κενού, 3. Η πέμπτη εποχή και 4. Οι ροζ κούνελοι πεθαίνουν. 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο Ντύλαν Ντογκ είναι ο ντεντέκτιβ του μεταφυσικού. Το κόμιξ είναι ζωγραφισμένο από διαφορετικό δημιουργό, κάθε φορά. Έχω καναδυο τεύχη στα Ισπανικά. Μου αρέσει.
 

Ο Τεξ Ουίλερ είναι ένας από τους γνωστότερους ήρωες κόμικς της Ιταλίας. Πρόκειται για έναν Ρέιντζερ του Τέξας που γυρνά όλη την Άγρια Δύση επιβάλλοντας το νόμο και -κυρίως- τη δικαιοσύνη. Αυτό εδώ το άλμπουμ, "Ο Μοναχικός Καβαλάρης" σε σενάριο Claudio Nizzi και σχέδιο του καταπληκτικού Joe Kubert(Tarzan, Batman, Punisher, Conan κλπ) είναι ένα σπαγγέτι γουέστερν έπος εκδίκησης και απονομής δικαιοσύνης. Τα σχέδια του Kubert δίνουν, όπως πάντα, έναν ακόμα πιο σκοτεινό τόνο στην ιστορία που έγραψε αριστοτεχνικά ο Nizzi. Αν και οι ιστορίες του Τεξ(εκδίδονται από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως) θυμίζουν συνήθως ταινίες του Τζον Γουέιν, "Ο Μοναχικός Καβαλάρης" παραπέμπει σε ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ περισσότερο. Στα συν ότι είναι ασπρόμαυρο. Λατρεύω τα ασπρόμαυρα κόμικς.
 
Top