Μέσα απ' τα διαβάσματά μου ...

Παιδί :
Παραμύθια, τι άλλο. Η Κοκκινοσκουφίτσα δε μου άρεσε, ούτε Τα Τρία Γουρουνάκια. Προτιμούσα παραμύθια με νεαρές ηρωίδες που έπρεπε να υποστούν τα μύρια όσα μέχρι να συναντήσουν τον πρίγκιπα των ονείρων τους. Αγαπημένα μου, η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα, φυσικά.

Έφηβη :
Η εποχή των αναγνωστικών αναζητήσεων. Κάπου στην εφηβεία άρχισε αυτός ο μεγάλος έρωτας με το βιβλίο που καίει ασίγαστος μέχρι και σήμερα.
Αφού ξετίναξα τη μικρή βιβλιοθήκη του πατέρα μου, κυρίως Καζαντζάκη, Λουντέμη και Κοσμά Πολίτη, συνέχισα με ξένους κλασικούς. Τρία ήταν τα βιβλία που με συγκλόνισαν τότε και τα διάβαζα ξανά και ξανά, μέχρι να γίνουν φύλλο και φτερό ( δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα να προμηθεύομαι κάθε τρεις και λίγο βιβλία) : Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν, Η καλύβα του μπαρμπα – Θωμά και Τζέην Έυρ.

Φοιτήτρια :
Μελέτησα, όλη την Αγγλική και Αμερικάνικη λογοτεχνία για να κολλήσω άγρια με τη Virginia Woolf. Και ο Dickens καλός είναι.

Και μέχρι σήμερα :
Η ερώτηση που μου προκαλεί τη μεγαλύτερη αμηχανία είναι όταν με ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Είναι τόσα πολλά. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του αλήθεια κι εμένα με σαγηνεύει πάντα η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης, δηλαδή της ανάγνωσης.

Ίσως λίγο περίεργη για βιογραφία, αλλά δικαιώνει εκείνους που όταν με φέρνουν στο μυαλό τους είμαι πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι…

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πολύ ενδιαφέρον ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει ο καθένας μας την βιογραφία του. Πολύ όμορφα αυτόβιογραφήθηκες Χρυσηίδα. Ένα ωραίο υποφόρουμ το συγκεκριμένο τελικά. :)

Είναι πρόκληση για κάποιον να γράψει την αυτοβιογραφία του. Έχει πολλά να πει και πολλά να κρύψει. Το σίγουρο είναι ότι αν το προσπαθήσει, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα με λίγες γραμμές μπορείς να αποτυπώσεις τόσα πολλά και ταυτόχρονα να δένεις τα λεγόμενα με το ύφος και τις αρχές του χώρου στον οποίο αναφέρεσαι, τότε είναι πραγματική επιτυχία.

Καλωσόρισες Χρυσηίδα!!!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Είναι ευχαριστη πρόκληση. Μου αρεσε πολυ σαν υποφόρουμ όταν το πρωτοδα. Οτι και να γράψει κανεις εδω, σιγουρα θα εχει ενδιαφέρον.

Χρησηίδα, όμορφη η βιογραφία σου και ενδιαφερον ο τροπος που την παρουσιαζεις. Οι αγάπες των εφηβικών σου χρόνων ήταν και δικές μου.

Ναι, γιατί είναι πρόκληση να παρουσιάσει κανείς συμπυκνωμένη και αντικειμενικά τη βιογραφία του, με τρόπο που να μπορεί να προσελκύσει (καλώς εννουμένως) τα "βλέμματα"
Πρωτότυπη Χρυσηίς, καλώς όρισες :)

πολύ ωραία αυτά που έγραψες και μπράβο που διαβάζεις με παροτρίνεις να αγαπάω τα βιβλία και να τα εκτιμάω.... πόσο χαίρομαι να σας γνωρίζω όλους εδώ νιώθω ότι αναπνέω επιτέλους!!!

Το ενδιαφέρον σητ βιογραφία σου είναι πως σε βλέπουμε μέσα από το πρίσμα τον βιβλίων που επέλεξες να αγαπήσεις.Πίσω από το καθένα υπάρχουν τα χαρατκηριστικά σου ως άνθρωπος και μπορώ να πω αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή η μάσκα από βιβλία :)